Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Польща – Україна 3:1. Звіт про пізнє пробудження

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

До підсумкової поразки українців призвели невдало проведені перші хвилини гри.

Напередодні Сергій Ребров, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що після спарингу з німцями обов’язково вдасться до кадрових змін у стартовому складі. Змін відбулося відразу 11 – тобто на Польщу синьо-жовті вийшли з повністю оновленою «основою». При цьому в заявку потрапили всі 26 футболістів, які перебувають у таборі збірної, що, власне, не дивно. Вже за десять днів наша команда розпочинає виступи на ЄВРО, а вівторковий товариський матч – проти Молдови – відповідно стане генеральною репетицією.

Господарі проводили першу контрольну зустріч після успішного березневого плей-офф, і їх тренер Міхал Пробеж також вирішив притримати на лаві запасних своїх лідерів – Войцеха Щенсни та Роберта Левандовськи, зокрема. А ось Аркадіуш Мілік вийшов. Вийшов, щоб зламатися вже на другій хвилині: нападник «Юве» зазнав травми у простій ситуації, намагаючись заблокувати пас Руслана Малиновського.

Одного з лідерів команди з поля вивели лікарі – жахливий початок для Кадри. І навіть швидкий гол Себастьяна Валюкевича, напевне, був для неї слабкою втіхою. Після кутового з правого флангу м’яч застряг неподалік від наших воріт, і захисник «Емполі», зорієнтувавшись раніше за інших, проштовхнув його у сітку.

Кидалася в очі невпевненість наших захисників, які ніколи не грали у такому поєднанні (Валерій Бондар утретє вийшов у «старті» збірної, Максим Таловєров – уперше). Користуючись цим, суперники по гарячих слідах провели ще кілька небезпечних атак: Петр Зелинськи зарядив здалеку трохи вище поперечини, а Адам Букса, вискочивши на побачення з Георгієм Бущаном, не зміг переграти динамівського кіпера.

Другий гол назрівав і зрештою стався, коли той таки Зелинськи виконав кручену подачу-удар з кута карного майданчика. Бондар, не став чіпати м’яч (хоча, здалося, цілком міг це зробити), що і дезорієнтувало воротаря, чий стрибок у дальній кут вже не міг запобігти взяттю воріт – 2:0.

Після цього підопічні Реброва нарешті відсунули гру від своїх володінь, організували кілька непоганих випадів, і коли здалося, що гості остаточно отямилися від стартових неприємностей, Кадра забила втретє. Ще один кутовий, тепер від лівого прапорця, дозволив відзначитися Тарасу Романчуку. Тому самому вихованцю волинського футболу, який ще в 2018-му отримав польський паспорт. 32-річний опорник легко позбувся опіки Олександра Зубкова та із вбивчої позиції здійснив ідеальну повітряну атаку.

Тим не менш, перед перервою «синьо-жовті» посіяли в серцях своїх уболівальників зерна оптимізму. Шикарний момент після пасу Артема Довбика змарнував Олександр Тимчик, небезпечно «стріляв» Малиновський, достатньо перспективною виглядала низка прострілів. І насамкінець сказав своє слово найкращий бомбардир Примери: Довбик на всі сто скористався передачею Малиновського і метрів з 17 поклав м’яч у лівий від голкіпера нижній кут.

На другий тайм не вийшов Віталій Миколенко, який проводив перший матч після півторамісячної, викликаної травмою перерви. Місце на фланзі оборони зайняв Олександр Зінченко, і вочевидь то був запланований хід – з іншими замінами наш тренер не поспішав.

Після поновлення гри на полі «Народового» спостерігалися «гойдалки». Опоненти обмінювалися атаками і невимушеними помилками, одначе українські комбінації все ж таки виглядали цікавішими. Не вистачало лише акцентованого закінчення.

Завдяки великій кількості свіжих футболістів, які згодом з’явилися на полі з обох боків, кінцівка зустрічі також видалася достатньо жвавою і пройшла за домінування української команди. І та цілком могла відродити інтригу. Зокрема, завдяки активності і наполегливості Михайла Мудрика наші кілька разів розривали правий фланг польського захисту, і Георгій Судаков із Зінченком мали всі шанси засмутити Лукаша Скорупськи. Утім, варто зазначити, що кілька разів виручати партнерів, демонструючи дива реакції, довелося і Бущану.

Зрештою фінальний свисток зафіксував перемогу Кадри. Гарний спаринг, цілий пласт інформації для тренерів. А результат у даному випадку – другорядна справа.

ПОЛЬЩА – УКРАЇНА 3:1
Голи: Валюкевич (11), Зелинськи (16), Романчук (30) – Довбик (41).
Польща: Скорупськи, Валюкевич (Берешинськи, 61), Салямон, Ківер, Романчук (Модер, 61), Зелинськи (Левандовськи, 61), Скурась, Залевськи (Пухач, 72), Букса, Мілік (Урбанськи, 5, Калузинськи, 61), Шиманськи.
Україна: Бущан, Тимчик, Таловєров, Бондар, Миколенко (Зінченко, 70), Сидорчук, Малиновський (Михайличенко, 69), Ярмоленко (Циганков, 70), Судаков (Шапаренко, 81), Зубков (Мудрик, 70), Довбик (Ванат, 77).
Попередження: Тимчик (49), Малиновський (56), Таловєров (86).
Арбітр – Ендрю Медлі (Англія).
7 червня. Варшава. «Народовий». +21’C.

7 червня 2024 23:40







Матеріали на тему

Друге побачення збірної України з Національним стадіоном у Варшаві
7 червня 2024 16:53


Товариський матч. Польща – Україна. Анонс
7 червня 2024 16:10


Ярмоленко: «Нинішня збірна України – найсильніша»
6 червня 2024 20:15


Сергій Ребров: «Нам не потрібна додаткова мотивація»
6 червня 2024 19:40


Німеччина – Україна 0:0. Звіт про перший спаринг до ЄВРО-2024
4 червня 2024 08:50




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід

Очень жаль, что проиграли!!!

2024-06-08 05:53


2024-06-08 05:52




Поділитися

Квитки на збірну, Забарний про мотивацію, зміни на стадіоні перед матчем Україна – Албанія

 

06 вересня 2024 13:00

Сергій Ребров про Лігу націй, Довбика в Ромі, Динамо в єврокубках

 

04 вересня 2024 10:27

Збірна України: мрія Кабаєва, відновлення Трубіна, Малиновський і нові м'ячі Ліги націй

 

03 вересня 2024 12:00