Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Товариський матч. Польща – Україна. Анонс

Владислав ЛИЧИК

Другий контрольний матч у рамках підготовки до форуму в Німеччині. На цей раз команда під керівництвом Сергія Реброва зіграє проти збірної Польщі в Варшаві.






ПОЛЬЩА – УКРАЇНА
П’ятниця, 7 червня, 21:45
Національний стадіон, Варшава
Головний арбітр
– Ендрю Медлі (Англія)
Пряма трансляція – на Megogo (Отт) і Суспільне (ТБ)

На відміну від нас, для «білих орлів» це буде перший поєдинок з березня, коли вони здобули путівку на Євро-2024 у серії пенальті матчу з Вельсом. Востаннє ці збірні зустрічалися в уже далекому 2020 році, також в рамках контрольного матчу. Тоді, сильнішими виявились саме поляки – 2:0.

ПОЛЬЩА: ОСТАННІ НОВИНИ

Польща стала останньою командою, яка отримала путівку на майбутній ЧЄ. Як і наша збірна, поляки пробились на Євро через плей-офф, здолавши Вельс. Тоді у Кардіффі «дракони» та «білі орли» за 120 хвилин так і не зуміли розмочити рахунок, а у серії пенальті путівку на європейський форум здобули саме поляки – завдяки сейву Щенсни.

У підсумку, можна сказати, що команда Міхала Пробежа потрапила в групу смерті з Німеччиною, Францією й Австрією. Об'єктивно, в матчах проти «бундестім» і «Ле Бле» збірна Польщі буде діяти від оборони та робити ставку на контратаки.

Тому, хоч поляки і проведуть зустріч з підопічними Сергія Реброва в домашніх стінах, варто очікувати, що вони в одному з таймів захочуть відпрацювати саме цей сценарій гри. А нам, у свою чергу, після німців якраз необхідно трохи вдихнути свіжого повітря та пограти на атаку.

Орієнтовний склад збірної Польщі: Щенсни, Беднарек, Давидович, Ківьор, Франковськи, Сліш, Зелинськи, Пйотровськи, Залевськи, Свідерськи, Левандовськи.

УКРАЇНА: ОСТАННІ НОВИНИ

На матч із полякам у розпорядженні Сергія Станіславовича повна обойма виконавців. У розташування національної команди повернувся новоспечений переможець головного єврокубка Андрій Лунін, а після пошкодження оговтався Георгій Судаков. До того ж, Віталій Миколенко перебуває на завершальній стадії в плані відновлення.

Головним питанням перед поєдинком із «білими орлами» буде питання фізичних кондицій і тонусу. Оскільки, будемо відверті, німці нас здорово заганяли у Нюнгберзі. Надзвичайно важко грати весь матч другим номером, особливо, коли на тебе так тиснуть футболісти «бундестім».

У контрольній зустрічі з командою Юліана Наґельсманна «синьо-жовті» насамперед продемонстрували хорошу організацію гри в обороні та більш-менш чітку структуру. У матчі ж з суперником максимально близьким до нас за загальним класом в особі Польщі хочеться побачити вже атакувальні дії України. Отже, якщо проти Бельгії нам напевно доведеться діяти у подібному стилі, як і з німцями, то проти Словаччини та Румунії саме нам, скоріше за все, відійде роль першого номера. І саме нам вже потрібно буде будувати позиційні атаки, а не робити ставку на контрвипади.

Якщо ж говорити про зміни у складі, в порівнянні з матчем проти господаря майбутнього Євро, то насамперед очікуємо побачити з перших хвилин у воротах Луніна, а в центрі поля Судакова. Ротації у складі анонсував і сам коуч нашої національної команди.

«Зміни після поєдинку з Німеччиною точно будуть. У нас є три гри. Задоволений тим, що в нас є достатня кількість матчів, щоб перевірити всіх кандидатів», – заявив Сергій Ребров.

Орієнтовний склад збірної України: Лунін, Конопля, Забарний, Сваток, Матвієнко, Бражко, Ярмоленко, Судаков, Зінченко, Мудрик, Довбик.

ПОЛЬЩА – УКРАЇНА. ОСТАННІ МАТЧІ

Польща

undefined


Україна

undefined


ПОЛЬЩА – УКРАЇНА. ОСОБИСТІ ЗУСТРІЧІ

Національні збірні Польщі та України провели між собою 4 товариські гри, а також 4 рази зустрічалися в рамках кваліфікації до мундіалю. При цьому, на великих форумах ці команди пересікались лише одного разу – на злощасному для нас чемпіонаті Європи 2016 року.

Загалом, поляки та українці мають приблизно рівну статистку очних протистоянь, хоч й у «білих орлів» в активі на одну перемогу більше. Потрібно виправляти ситуацію в п'ятницю, на «Національному стадіоні» у Варшаві.

Статистика очних поєдинків
Перемоги: 4 – 3
Забиті м'ячі: 11 – 9
У середньому голів за матч: 1.22 – 1.00
Найбільша перемога: 3:1 – 3:1

undefined

7 червня 2024 16:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Квитки на збірну, Забарний про мотивацію, зміни на стадіоні перед матчем Україна – Албанія

 

06 вересня 2024 13:00

Сергій Ребров про Лігу націй, Довбика в Ромі, Динамо в єврокубках

 

04 вересня 2024 10:27

Збірна України: мрія Кабаєва, відновлення Трубіна, Малиновський і нові м'ячі Ліги націй

 

03 вересня 2024 12:00