Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Шабанов: «На фарт приїхав Усик, можна сказати так»

У «Полісся» – екватор. Рівно два тижні на зборах. І таку подію варто відсвяткувати. Звісно ж по-футбольному. Наприклад, провести спаринг. Суперник – із сусідньої Польщі. Це – команда Екстракляси «Сталь» Мелець.

«Хороший суперник, така бойова команда, ми розбирали, готувались. Такий міцний середнячок польський, бойові, буде важко, дуже футбольна команда, цікавий спаринг. У нас в чемпіонаті таких більшість, як мінімум. Тому на їхньому тлі – це чудова перевірка», – розповідає Артем Поспєлов.

Звісно ж і цей поєдинок зі «Сталлю» не могли пропустити Вісенте Гомес – помічник Сергія Реброва у національній збірній та Унаї Мельгоса – коуч «молодіжки». Тренувальні збори це і для них важливий період теж.

«Для нас важливо дивитися ігри, переглядати футболістів, як вони грають. Тим паче, у такий важливий період сезону – під час їхньої підготовки. Креативність, вдосконалення. Тому нам важливо дивитися такі ігри. Тут у нас три команди – «Металіст», «Кривбас» і «Полісся». А тому ми намагаємося скласти розклад, щоб переглянути якомога більше матчів. Ви завжди можете очікувати нові імена, тому що ми завжди шукаємо, ми постійно у пошуку. Намагаємося отримати найкращих гравців у той момент, коли збірна має грати», – каже тренер збірної України Вісенте Гомес.

Взагалі для житомирян це був спаринг із підвищеною відповідальністю із багатьох причин. Наприклад, ще й тому, що на поєдинок приїхав президент – Геннадій Буткевич.

«Він завжди приїжджає на ігри – дивиться, завжди приємно коли він приїжджає, переживає за команду – тому хотілося показати гарну гру, щоб він подивився і порадувати його», – каже Артем Шабанов.

«Більше мотивації. Коли приїжджає керівництво дивитися на твою гру, то й відповідальність підвищується. Тому це трішки додає відповідальності. А під прицільним поглядом найкращого боксера світу – тим паче. Тим паче. Це приємно. Такий приємний бонус», – розповідає Артем Поспєлов.

Так, саме так. Олександр Усик знайшов шпарину у своєму нині вкрай щільному тренувальному графіку і приїхав в гості до своєї рідної футбольної команди.

Олександр Усик знайшов шпарину у своєму нині вкрай щільному тренувальному графіку і приїхав в гості до своєї рідної футбольної команди. Олександр Усик приїхав вже під кінець першого тайму. На ту мить житомиряни поступалися 0:1.

Зате у другому таймі житомиряни відігралися. Найспритнішим біля воріт «Сталі» виявився Артем Шабанов і однією лівою відправив м’яч до сітки – 1:1.

«На фарт приїхав Усик, можна сказати так. На «Динамо» приїхав на фарт – перемогли. Зараз приїхав теж – забили. Мені сподобався другий тайм, кінець другого тайму, з хвилини 60-ї десь ми почали накривати, почало з’являтися багато моментів. Я гадаю, що повинні були забивати другий м’яч, але не забили. А в цілому – будемо дивитися, розбирати помилки. Головний тренер скаже, що нам виправляти», – резюмує Артем Шабанов.

А от Олександру Усику гра сподобалась. Найкращий боксер світу взагалі ставить дуже далекоглядні футбольні цілі. І радить нікого не слухати.

«З’явилася вільна хвилина. Хлопців приїхав підтримати, тому що я зранку зробив усі свої справи, свої тренування і приїхав трошки підтримати, подивитися. Для мене це такий трохи ковток свіжого повітря, бо я взагалі в закритому колі знаходжуся: у тренувальному таборі четвертий місяць – так що це прям вау. Проїхались, побачили хлопців, нові обличчя, поспілкуємось трошки і взагалі все чудово. Я трохи запізнився – приїхав наприкінці першого тайму. Другий тайм хлопці почали тиснути, забили, трошки не вистачило ще для одного гола, але для того, щоб вони не розслаблялись. Мені здається чудова гра, чудова практика. Я думаю, що це хлопці – вони всі круті, всі молодці, вони знають, що їм треба. Йдемо до великих перемог, до чемпіонства в УПЛ, обов'язково хочеться вийти єврокубки і боротися за європейські титули. Це реально і це можливо. Хтось каже: та куда вам? Мені тоже так багато років казали, але дорогу підкорює той, хто йде. Це правда», – розповів Олександр Усик.

Олександр Усик повернувся до свого тренувального табору. Бій з Тайсоном Ф’юрі вже близько. А футболістам «Полісся» дали кілька днів перевести подих – заслужені вихідні.


29 січня 2024 13:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35