Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Динамо – АЕК 0:1. ЛЄ, група В. Із надзусиллями, але без очок

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

Територіальної переваги та постійного тиску на захист суперників не вистачило навіть на нічию.

Перервавши серію невдач на внутрішній арені, динамівці повернулися до Польщі з метою знову стати на переможній шлях і в рамках міжнародного календаря. Зрозуміло, що в нинішній ситуації Мірча Луческу позбавлений можливості експериментувати, і всі зроблені їм рокіровки у стартовому складі носили вимушений характер. Травми партнерів надали шанс Денису Бойку з Олександром Андрієвським, тоді як Денис Гармаш повернувся на вістря атаки через непереконливі дії на початку сезону номінального центрфорварда Артема Бєсєдіна.

Динамівці, які вийшли на матч в новенькому, білому з блакитною діагональною смугою, комплекті форми, розпочали гру достатньо впевнено, із бажанням діяти з позиції сили. І тим більш прикрим виглядав епізод, що стався у дебюті. Ілля Забарний неподалік від свого карного майданчика прихопив руками Віктора Олатунджі, а Адам Д’юрчо бездоганно виконав штрафний – м’яч після удару угорця встромився у верхній кут.

Цей успіх, здалося, додав сміливості гостям, які високо зустрічали нашу команду, час від часу змушували її помилятися і організовували достатньо підступні контрвипади. Тим не менш атакувальні спроби біло-синіх, попри відсутність якихось позамежних швидкостей, все одно виглядали більш загрозливими.

На 29-й хвилині Віталій Буяльський навіть спрямував м’яч у сітку після якісної комбінації, проте ВАР взяття воріт відмінив. Як виявилося, Владислав Дубінчак, котрий і віддавав на півзахисника, заліз у мінімальний офсайд, приймаючи пас із глибини від Андрієвського.

Гарну нагоду відзначитися мав Гармаш, але після подачі Віктора Циганкова від кутового прапорця не зміг як слід підлаштуватися під м’яч і відповідно нанести акцентований удар метрів з п’яти.

Десятихвилинка перед перервою взагалі пройшла за повним домінуванням номінальних господарів. У володіннях Кенана Пирича полихали пожежі, Циганков кілька разів непогано подавав, Сергій Сидорчук щільно прикладався з-за меж карного майданчика, але АЕК до антракту дотерпів.

На другий тайм Луческу таки випустив Бєсєдіна, який окрім максимальної самовіддачі має почати давати команді гостроту – саме з нею в попередніх матчах у Артема і виникали проблеми, саме вона потрібна була «Динамо» у Кракові.

Одначе, хоча територіальна перевага українців не викликала сумнівів, в їхніх атаках червоною ниткою проходила недомовленість. Перспективні задуми регулярно руйнувалися через поганий прийом, недбалу передачу, банальний поспіх…

АЕК вже майже не ходив уперед, сконцентрувавшись на захисті переможного рахунку і максимально наситивши зону навколо власного карного майданчика. Долати надщільну оборону було важко, а зусиль у виснажених динамівців з кожною хвилиною залишалося все менше. Кияни не припиняли шукати шляхи до воріт Пирича, проте попереду у них мало що виходило.

Зрештою АЕК, який півтайму діяв з п’ятьма чи навіть шістьма номінальними захисниками у складі, досяг свого і залишив «Динамо» на останній сходинці групи
B. Сподіваємось, що перерва у внутрішньому календарі та жадана можливість повноцінного відновлення виявляться тим фактором, який вдихне сили в столичну команду, і в жовтні вона візьметься за повноцінну й ефективну роботу над помилками.      

ДИНАМО – АЕК 0:1
Гол: Д’юрчо (8).
Динамо: Бойко
, Кендзьора (Караваєв, 67), Забарний, Сирота, Дубінчак, Сидорчук, Андрієвський (Шепелєв, 67), Циганков, Буяльський, Кабаєв (Ванат, 84), Гармаш (Бєсєдін, 46).
АЕК: Пирич, Кіпрос, Миличевич, Томович, Гарсія, Понс (Наум, 73), Мамас (Ойєр, 64), Д’юрчо (Енглезо, 77), Тричковськи (Луїш Густаво, 64), Альтман, Олатунджі (Лопеш, 73).
Попередження: Андрієвський (35), Сидорчук (76) – Гарсія (42), Мамас (44), Понс (63), Пирич (83).
Арбітр – Якоб Кехлет (Данія).
15 вересня. Краків (Польща). Ст-н Краковія ім. Юзефа Пілсудського. +16’C.

15 вересня 2022 23:52







Матеріали на тему

Ліга Європи 2022/23. Матчі, таблиці, календар, відео
31 травня 2023 10:38


Динамо – АЕК: склади команд
15 вересня 2022 20:52


Ліга Європи, 2-й тур. Динамо – АЕК. Анонс матчу
15 вересня 2022 18:45


Тренер АЕКа: «Динамо» програло на останніх хвилинах, як і ми. Гра буде вирішальною для обох команд»
15 вересня 2022 14:30


«Динамо» зіграє з АЕКом у новій формі
15 вересня 2022 13:42


Луческу: «Труднощі закінчаться, але важливо залишатися на високому рівні»
14 вересня 2022 21:07


«Динамо» – АЕК: що відомо про головного арбітра матчу?
14 вересня 2022 13:44


Ліга Європи. «Динамо» – АЕК: передматчеві заходи
12 вересня 2022 22:06


Заявка «Динамо» на Лігу Європи
5 вересня 2022 13:50




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі стадіони Ліги Європи-2024/25

 

19 вересня 2024 12:28

ЛЄ. Кваліфікація, 3-й раунд. Аякс – Панатінаїкос. Рекордна 28-хвилинна серія пенальті

 

16 серпня 2024 12:57

ЛЄ, 3-й раунд кваліфікації. Вікторія – Кривбас. Огляд матчу-відповіді

 

15 серпня 2024 23:18