Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

Ліга чемпіонів 2022/23 / Груповий етап. Група F. 6 вересня 2022. 22:00


Сімакан (57)


РБ-Лейпциг

1:4
Шахтар
Донецьк

Швед (16, 58)
Мудрик (76)
Траоре (85)

Состав Звіт Состав

Гулачі
Сімакан
Діалло
Орбан
Хальстенберг
(Раум, 46)
Лаймер
(Айдара, 82)
К.Шлагер
(Хенрікс, 70)
Собослаї
Нкунку
Андре Сілва
Вернер
(Форсберг, 70)

Запасні:
Бласвіх
Гвардіол
Новоа
Кампл

Це був матч, про який молоді гірники могли тільки мріяти і який точно ніколи не забудуть.

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

Дебют в Лізі чемпіонів Ігоря Йовичевича, дебют в Лізі чемпіонів Юхима Коноплі та Мар’яна Шведа, вихід в основі гірників вісьмох вихованців клубу – все це, як на мене, підіймало цінність матчу в Лейпцигу для команди гостей і вболівальників «Шахтаря».

Хвилювання молодих футболістів під тиском трибун РБ «Арени» було абсолютно природним, як і невимушений брак, що регулярно псував атакувальні спроби донетчан.  Анатолію Трубіну довелося виручати партнерів вже на 12-й хвилині, коли після прострілу зліва пробивав з близької відстані Крістофер Нкунку. Воротар залишився на місці і відвів загрозу.

А ось старший за Трубіна на 11 років Петер Гулачі свою команду підвів. Висунувшись на позицію останнього захисника і допомагаючи товаришам розігрувати м’яч, голкіпер збірної Угорщини оступився, чим зробив нереальний подарунок для Шведа. Той виявився готовий і зволікати не став. Екс-вінгеру «Мехелена» треба було не схибити і поцілити в порожні ворота метрів з 25, що і було бездоганно зроблено.

Штурм у відповідь з боку «Лейпцига» з урахуванням форс-мажорної ситуації здавався найбільш логічним розвитком подій, одначе все, що вдалося зробити господарям, – захопити територію. «Помаранчево-чорні» оборонялися без лоску, але й без метушні та пожеж. Ось тільки занадто глибоко сідала українська команда, через що Йовичевичу раз по раз доводилося вибігати до бровки і вимагати «відлипнути» від власних воріт.

Утім, ані докричатися до хлопців, ані умовити їх у роздягальні під час перерви, хорвату, схоже, не вдалося. За великим рахунком зустрічали німців гірники лише у останній третині поля. Зрештою «біло-червоні» дочекалися помилки суперника.

«Шахтар» залишив вільною зону лівого захисника, куди після атаки віялом увірвався захисник Мохамед Сімакан. Постріл француза під поперечину був бездоганним – 1:1. Трибуни вибухнули і почали вимагати продовження бенкету. Але замовкли дуже швидко.

Вже наступна атака гостей зробила «все так, як було». Михайло Мудрик промчав лівим флангом, віддав у центр на Шведа, і Мар‘ян за допомогою рикошету від ноги Віллі Орбана вдруге приголомшив Гулачі. Хіба не фантастика?

Йовичевич провів подвійну заміну, знявши з поля автора дубля і випустивши в тому числі Невена Джурасека. Саме останній на 76-й хвилині розпочав вбивчий контривпад, який ідеально продовжив Георгій Судаков, а завершив той таки Мудрик.

Після цього здалося, що Доменіко Тедеско змирився з поразкою. І четвертий м’яч, який, завершуючи ще одну контратаку, провів джокер Лассіна Траоре, вже не шокував тренера «Лейпцига». Ну а асистував буркінійцю всюдисущий Мудрик, якого запустив по лівій бровці Юхим Конопля.

Осінь для України на міжнародній спортивній арені, враховуючи легку атлетику, волейбол, баскетбол, а тепер ще цей успіх у Німеччині, починається божевільно. Радіємо цим перемогам і робимо все, аби наблизити ту, єдину.

Трубін
Лукас Тейлор
Бондар
Матвієнко
Конопля
Степаненко
(Кривцов, 86)
Бондаренко
(Джурасек, 62)
Судаков
Швед
(Петряк, 62)
Мудрик
Зубков
(Траоре, 70)

Запасні:
Шевченко
П'ятов 
Сікан
Михайличенко
Криськів
Топалов
Очеретько
Козік