Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ТМ. Молдова – Україна 0:4. Звіт про генеральну репетицію

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

«Синьо-жовті» отримали заряд впевненості напередодні ЄВРО-2024, але, ймовірно, втратили Віталія Миколенка.

Спаринг в Кишиніві став для нашої команди останньою ігровою перевіркою напередодні старту континентальної першості, і вочевидь «основа», яку обрав цього вечора Сергій Ребров, є максимально наближеною до бойового варіанту. У порівнянні із матчем проти Німеччини тижневої давнини з перших хвилин вийшли троє нових виконавців – Андрій Лунін, Віталій Миколенко, Георгій Судаков. Кожен з них пропустив кінцівку клубного сезону – польові гравці через травму, голкіпер, як стверджують, через хворобу.

Довго розхитувати молдовську оборону гостям не довелося. Уже на другій хвилині в простій ситуації колишній захисник української «молодіжки» Владислав Бабогло не розрахував відскок м’яча від газону, запустивши собі за спину Романа Яремчука, і форвард «Валенсії» із вбивчим спокоєм реалізував свій шанс. Не зближуючись із воротарем, з лівої вгатив м’яч у «дев’ятку». Для 28-річного футболіста цей гол за збірну став уже 15-м, і тепер у списку її снайперів він ділить 4-5 місця з Ребровим.

Українці прогнозовано володіли територіальною перевагою, періодично доводячи справу до ударів. Ще одну можливість відзначитися мав Яремчук, якому асистував Віктор Циганков, били здалеку Тарас Степаненко і Микола Шапаренко. Проте господарі трималися. На відміну від нашої команди, яка діяла з запасом, не докладаючи надзусиль, молдовани намагалися створити фіналісту ЄВРО-2024 максимальні проблеми, не стримуючи себе в єдиноборствах.

Отримували по ногах Михайло Мудрик, Шапаренко, Циганков, а Миколенка після не грубого, але жорсткого підкату Артура Крачуна взагалі довелося міняти. Захисник із замороженим гомілкостопом повернувся у гру, проте вже за хвилину рухнув на газон. Відчай хлопця зрозуміти можна – тепер чекаємо на вердикт лікарів.

Віталія замінив «канонір» Олександр Зінченко, а наша збірна продовжила диктувати супернику свої умови, особливо дошкуляючи йому миттєвими переходами із оборони в атаку. Підопічні Сергія Клещенка просто не встигали перебудовуватися.

Зрештою перед перервою Доріан Райлян капітулював удруге. Після вдалого відбору від Шапаренка Циганков наблизився до карного майданчика, гарно обігрався із Судаковим і спокійно покотив м’яч у незахищений кут, спіймавши голкіпера на протиході.

Судаков тим часом одним асистом не обмежився і на початку другого тайму віддав уже на Артема Довбика, який замінив Яремчука. Герой Примери бездоганно задіяв корпус, підготував удар і потужно зарядив під ближню стійку – 0:3.

А трохи згодом, доводячи свої здібності піднощика снарядів, бомбардир «Жирони» віддячив Георгію, у дотик вивівши його на побачення з воротарем. Шансів у останнього не було.

Могли б «синьо-жовті» на той момент забити і більше, якби не сейви Райляна після «пострілів» Мудрика і Юхима Коноплі. Щодо Луніна, то він здебільшого нудьгував, долучаючись до гри хіба шо під час перепасовок із партнерами. Лише на 76-й хвилині ті надали нагоду Андрію продемонструвати свою майстерність, дозволивши Вірджиліу Постолакі без перешкод пробити метрів з десяти. І вартовий «Реала» не підвів.

Низка замін у другій половині зустрічі особливо не вплинула на перебіг подій на полі. Просто в умовах 30-градусної спеки та з огляду на статус матчу продовжувати нагнітати темп сенсу не було, і господарі під кінець навіть отримали змогу показати свої атакувальні навички. Втім, рахунок вже не мінявся.

Якби не травма Миколенка, генеральну репетицією можна було б назвати цілком вдалою. У будь-якому разі все покаже Німеччина. Вже за шість днів, 17 червня, у Мюнхені збірна Україна зійдеться з Румунією у першому турі групової стадії ЄВРО-2024.

МОЛДОВА – УКРАЇНА 0:4
Голи: Яремчук (2), Циганков (43), Довбик (49), Судаков (54).
Молдова: Райлян, Кожокару, Крачун, Бабогло, Посмак (Мудрак, 60), Рябчук, Раце (Богачук, 78), Йоніце (Постолакі, 46), Моцпан (Стине, 46), Дамашкан (Каймаков, 46), Ніколаєску (Клещенко, 60).
Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко (Зінченко, 30), Степаненко (Бражко, 68), Шапаренко (Малиновський, 78), Циганков (Ярмоленко, 68), Судаков, Мудрик (Зубков, 69), Яремчук (Довбик, 46).
Попередження: Ярмоленко (73), Конопля (84).
Арбітр – Андрей Ківулете (Румунія).
11 червня. Кишинів. «Зімбру». +32’C.

11 червня 2024 22:00







Матеріали на тему

Товариський матч. Молдова – Україна. Анонс
11 червня 2024 18:40


Молдова – Україна: склади команд. Із Луніним у воротах та Яремчуком на вістрі
11 червня 2024 18:04


Молдова в Кишиневі: дві цікаві деталі
11 червня 2024 15:42


Товариський матч. Молдова – Україна: інформація щодо трансляції
11 червня 2024 15:18


Молдова: представляємо суперника збірної України в товариському матчі
11 червня 2024 09:23


Молдова – Україна. Декілька фактів напередодні
11 червня 2024 09:00




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Квитки на збірну, Забарний про мотивацію, зміни на стадіоні перед матчем Україна – Албанія

 

06 вересня 2024 13:00

Сергій Ребров про Лігу націй, Довбика в Ромі, Динамо в єврокубках

 

04 вересня 2024 10:27

Збірна України: мрія Кабаєва, відновлення Трубіна, Малиновський і нові м'ячі Ліги націй

 

03 вересня 2024 12:00