Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ТМ. Шахтар – Хайдук (Хорватія) 1:1. Траоре врятував

«Шахтар» провів контрольний поєдинок з «Хайдуком» (Спліт). Другий спаринг на зборах у Словенії головний тренер «гірників» Маріно Пушич розпочав таким складом: Різник – у воротах, Вінісіус Тобіас та Азаров – на флангах захисту, Назарина й Фарина знову склали пару центральних захисників, Криськів, Марлон Гомес і Бондаренко (капітан) вийшли в середній лінії, Кевін і Швед грали вінгерів, а форвардом цього разу був Траоре.

Від початку матчу команди активно йшли вперед, і перший небезпечний момент створили «гірники»: після подачі кутового з правого флангу Траоре головою підсікав м’яч на ближній стійці, але ніхто з партнерів замкнути скидання не зумів. Хорвати ж свою дебютну нагоду реалізували і на 13-й хвилині відкрили рахунок: пресингом відібрали м’яч та розіграли комбінацію, яку ударом з центру штрафного завершив Сахіті. Після цього донеччани міцно заволоділи ініціативою та налагодили контроль м’яча й після серії атак зуміли на 28-й хвилині відігратися: Криськів чудово навісив зі штрафного з правого краю, а Лассіна Траоре зіграв на випередження та головою вколотив м’яч у сітку – 1:1. До завершення тайму гостріше виглядали сплітівці: Різник виручив після удару головою від Пукштаса, а Лівая зі штрафного пробив поруч зі стійкою.

По перерві Маріно Пушич знову повністю змінив склад, випустивши на поле голкіпера Фесюна, захисників Козіка, Лацабідзе, Огаркова та Педріньйо, півзахисників Глущенка, Сігеєва, Цуканова, на флангах атаки Очеретька й Сікана і центрфорварда Егіналду. «Гірники» у другому таймі тотально домінували на м’ячі, тоді як суперник відійшов назад і діяв на контратаках. Гарний момент українці створили вже в дебюті, але Сікан не зумів поцілити у ворота з близької відстані. Після красивої комбінації партнерів міг забивати Егіналду, проте удар бразильця взяв голкіпер сплітівців. Найкращу можливість вирвати перемогу українці мали на 77-й хвилині, коли після ще одного ефектного розіграшу Глущенко бив метрів з 8, але захисник «Хайдука» виніс м’яч з лінії, а добивання Сікана пройшло повз ціль.

1:1 – «Шахтар» грає внічию з хорватським «Хайдуком» у другому контрольному матчі міжсезоння.

ШАХТАР – ХАЙДУК (Спліт) – 1:1
Голи: Траоре (28) – Сахіті (13).
Шахтар: Різник (Фесюн, 46), Вінісіус Тобіас (Козік, 46), Назарина (Лацабідзе, 46), Фарина (Огарков, 46), Азаров (Педріньйо, 46), Криськів (Глущенко, 46), Бондаренко (к) (Сігеєв, 46), Марлон Гомес (Цуканов, 46), Швед (Очеретько, 46), Кевін (Сікан, 46), Траоре (Егіналду, 46).

7 липня 2024 14:03







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35