Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ТМ. Шахтар – Різеспор (Туреччина) 5:0. Незвичні 2 по 50

Донецький «Шахтар» провів контрольний матч з турецьким «Різеспором». Цей спаринг за домовленістю команд проходив у форматі 2 тайми по 50 хвилин.

Наставник «оранжево-чорних» Маріно Пушич обрав такий стартовий склад: у воротах грав Твардовський, на флангах захисту – бразильці Вінісіус Тобіас та Педро Енріке, у центрі оборони дебютував новачок клубу Бартол Франьїч, поруч з яким діяв Фарина, у центрі поля вийшли Степаненко, Назарина та Педріньйо, на позиціях вінгерів – Швед і Невертон, центрфорвард – Егіналду.

«Шахтар» потужно розпочав поєдинок й одразу затиснув суперника до їхніх воріт. Уже в дебюті нагоди відкрити рахунок мали Швед, Егіналду та Франьїч, і першого гола довго чекати не довелося. На 11-й хвилині «гірники» пресингом відібрали м’яч у штрафному майданчику турецької команди, а Єгор Назарина з кількох метрів уразив уже порожні ворота – 1:0. Слідом небезпечними ударами здалеку відзначилися Педріньйо та Педро Енріке – обидва рази м’яч пролетів поруч зі стійкою. А на 17-й хвилині донеччани забили вдруге: Вінісіус Тобіас опинився в центральній зоні та, отримавши м’яч від Невертона, увійшов до штрафного та з лівої ноги пробив повз голкіпера – 2:0.

Міг відзначитися в першому ж матчі й Бартол Франьїч, але після його удару з напівкола м’яч влучив у праву штангу. Активно діяв Педріньйо: в одній з атак бразилець двічі бив із меж карної зони – спершу суперника врятував воротар, а другу спробу блокував захисник. «Оранжево-чорні» продовжували цілковито контролювати гру та проводили чимало часу на чужій половині поля, проте до перерви більше голів не сталося.

На другий тайм тренерський штаб «Шахтаря» повністю змінив склад, випустивши голкіпера Різника, захисників Коноплю, Бондаря, Матвієнка та Азарова, півзахисників Марлона Гомеса, Бондаренка, Судакова, вінгерів Кевіна та Зубкова й нападника Траоре. Свіжі футболісти одразу активно пішли вперед і вже за 4 хвилини після поновлення гри довели рахунок до великого: після красивої комбінації голкіпер турків потягнув удар Зубкова, але першим на добиванні був Кевін – 3:0. Щоправда, після цього автор гола отримав ушкодження, тож замість нього вийшов Глущенко. Далі гарні нагоди почергово мали Марлон Гомес і Конопля, однак їхні удари пролетіли за сантиметри від цілі.

Гірники знову повністю домінували на полі й диктували супернику свою гру, і врешті одна з тривалих атак призвела до чергового гола. На 81-й хвилині Судакову не вдалося забити з непоганої позиції, а другим темпом м’яч підхопив Микола Матвієнко та класним ударом метрів з 23 вразив лівий кут – 4:0. Мали нагоди відзначитися Конопля та Бондаренко, але обидва рази не поцілили в площину. Гравці «Різеспора» відповіли одиничним випадом, але надійно діяв Різник, узявши спробу Озбакира. Забивали ж цього вечора виключно донеччани. На 89-й хвилині Антон Глущенко заробив пенальті й сам його реалізував ударом у нижній кут, встановивши остаточний результат.

5:0 – «Шахтар» упевнено перемагає «Різеспор» у четвертому контрольному матчі літнього міжсезоння.

ШАХТАР (Донецьк) – РІЗЕСПОР (Туреччина) – 5:0
Голи: Назарина (11), Вінісіус Тобіас (17), Кевін (54), Матвієнко (81), Глущенко (89, з пенальті).
Шахтар (1-й тайм): Твардовський, Вінісіус, Франьїч, Фарина, Педро Енріке, Степаненко, Назарина, Педріньйо, Швед, Невертон, Егіналду. (2-й тайм): Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров, Марлон Гомес, Бондаренко, Судаков, Зубков, Кевін (Глущенко, 60), Траоре.

15 липня 2024 11:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35