Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Шахтар – Оболонь 4:0. Україна, 7-й тур. Клас б'є порядок

«Футбольний клуб»

Сил вдруге поспіль позбавити очок претендента на медалі у аутсайдера не вистачило.

У Львові «Шахтар» приймав «Оболонь», яка в поточному чемпіонаті забиває менше за всіх, пропускає більше за всіх і, як наслідок, сумує на останній сходинці. Ставало очевидним, що «пивоварам» буде важко зіпсувати життя господарям – навіть попри відсутність через травми у складі гірників Данила Сікана, Юхима Конопля та Кевіна.

Щоправда, тиждень тому новий керманич київської команди Сергій Шищенко показав, що може протистояти сильнішому супернику, заслужено позбавивши двох очок «Олександрію». Це додавало певного оптимізму уболівальникам «Оболоні» напередодні понеділкового матчу, проте цього разу дисципліна і самовіддача аутсайдера не спрацювали.

На відміну від тієї таки «Олександрії» донеччани не вдавалися до потужного пресингу, не вмикали максимальні швидкості, вочевидь вирішивши здобути три очки малою кров’ю. І цей план до перерви себе виправдовував.

Не можна сказати, що оборона гостей перебувала під шаленим тиском, що у їхніх воріт виникало багато моментів, але все одно свій шанс гірники знайшли. Знайшли і використали. Після навісу від Артема Бондаренка м’яч полетів у бік правого флангу, але був повернений до карного майданчику «ножицями» від Вінісіуса Тобіаса. На спонтанну передачу бразильця першим встиг той таки Бондаренко, з лівої ноги вразивши лівий від голкіпера нижній кут.

Згодом міг Бондаренко і оформити дубль, але змарнував вихід сам-на-сам з Назарієм Федорівським. А ось «Оболонь» воротам Дмитра Різника у першому таймі фактично не загрожувала, якщо не брати до уваги пару дальніх не підготовлених належним чином ударів.

Після відновлення гри ситуація на полі якщо й змінилася, то в гірший для киян бік. «Шахтар» трішки додав, і роботи у захисту «пивоварів» побільшало. Побільшало і пожарів у володіннях Федорівського. Тривалий час 28-річний капітан «Оболоні» залишав рахунок слизьким, рятуючи після підступних ударів Олександра Зубкова і Бондаренка, але у середині другого тайму безсилим виявився і він.

Замикаючи простріл Дмитра Криськіва зліва, Георгій Судаков спрямував м’яч у стійку, а першим на добивання встиг Лассіна Траоре. Буркінієць вперше відзначився голом у поточному чемпіонаті й фактично закрив гру на «Арені Львів». Ознак того, що «пивовари» здатні змінити хід подій, не було.

На цьому тлі влучний удар Судакова після ефектного сольного проходу виглядав як контрольний постріл. Рису ж під усім дійством підвів «джокер» Невертон.

«Шахтар» перемагає, піднімається на четверту сходинку, але все ще суттєво, на чотири очки, відстає від київського «Динамо» та «Олександрії». Щодо «Оболоні» то вона все ще залишається останньою з двома балами в активі. За тиждень підопічні Шищенка прийматимуть «Інгулець», і це стане реальною нагодою нарешті відкрити лік власним перемогам в поточній кампанії.  

ШАХТАР – ОБОЛОНЬ 4:0
Голи: Бондаренко (17), Траоре (67), Судаков (78), Невертон (90).
Шахтар: Різник, Тобіас (Грам, 80), Бондар, Матвієнко, Азаров, Криськів (Степаненко, 71), Бондаренко, Судаков (Глущенко, 86), Зубков (Педріньо, 71), Егіналду (Невертон, 71), Траоре.
Оболонь: Федорівський, Мединський, Карась, Дубко, Стасюк, Мороз (Курко, 75), Приймак, Груша (Вітенчук, 62), Черненко (Слободян, 75), Суханов (Блізніченко, 83), Тарануха (Теслюк, 62).
Попередження: Тобіас (75) – Тарануха (20), Мединський (33), Суханов (72), Карась (87).
Арбітр – Роман Блавацький (Львів).
23 вересня. Львів. «Арена Львів». +22’C.  

23 вересня 2024 19:52







Матеріали на тему

Україна, 7-й тур. Шахтар – Оболонь. Анонс матчу
23 вересня 2024 17:40


Стасюк: «Проти «Шахтаря» потрібно використати нагоди, які в «Оболоні» точно будуть»
23 вересня 2024 11:22


Бондаренко став автором ювілейного хет-трику «Шахтаря»
21 вересня 2024 18:03


Два гравці «Шахтаря» потрапили у символічну збірну 1-го туру Ліги чемпіонів за версією WhoScored
20 вересня 2024 12:17


«Оболонь» презентувала нові комплекти форми
11 вересня 2024 20:02




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 9-й тур. Огляд усіх матчів

 

07 жовтня 2024 15:33

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:12

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Повний матч

 

06 жовтня 2024 17:55