Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Когут: «Легко не буде, потрібно максимально налаштовуватись на «Епіцентр»

У середу, 29 травня, відбудеться перший із двох стикових матчів між «Вересом» та «Епіцентром» з Кам’янця-Подільського. Тринадцята команда УПЛ проти четвертої команди Першої ліги. На кін поставлено усе, а саме – право виступати у Прем'єр-лізі наступного сезону.

«Верес» вдруге поспіль змушений додатково доводити свою приналежність до еліти. Рік тому вдалося переконливо переграти запорізький «Металург» (0:1, 6:1). Як буде тепер? «Футбол 24» зателефонував Богдану Когуту, 36-річному голкіперу рівненського клубу.

– Богдане, якось ви розповідали, що у Вересі часто траплялися бійки наприкінці минулого сезону, але це допомогло врятуватися від вильоту у Першу лігу. А зараз?
– Цього разу без бійок. Неспокійно, але без бійок.

– З «Металістом 1925» був фінал, адже харків’яни теж могли зачепитися за стикові матчі. Як налаштовувалась ваша команда?
– Налаштовувались дуже серйозно, бо розуміли, що у цій грі вирішуватиметься – вилетимо ми або «Металіст 1925». Дякувати Богу, ми їх обіграли, тож тепер поборемося у стикових матчах.

– Вас чекає «Епіцентр», попереду ще два фінали для «Вереса». Як оцінюєте суперника?
– Налаштовуємося однозначно серйозно. Неважливо, хто б це був із Першої ліги – «Епіцентр», «Лівий берег», «Карпати» чи «Маріуполь». Будемо максимально готуватися до цих ігор. У футболі всяке буває, тож розслаблятися точно не можна. Перша ліга чи не Перша – всі будуть битися і доводити своє право.

– Кого з цього клубу ви добре знаєте?
– Микиту Полуляха – ми з ним грали у «Вересі» тривалий час. Періодично спілкуємося, підтримуємо діалог. Зі Сергієм Гринем теж перетинались.

– Стимул від керівництва «Вереса» є? Чи команда сама розуміє, що в цих матчах потрібно віддати всі сили?
– Ну це однозначно, що ми всі самі розуміємо: легко не буде, тож потрібно налаштовуватись на «Епіцентр» максимально. Чи буде стимул від керівництва? Я сподіваюсь, що нам перед грою щось озвучать, простимулюють (розмова відбулася 27 травня). Наш президент деколи це практикує. Тож команда сподівається, що до матчу нам трішки щось пообіцяють (Усміхається).

– Як ви загалом оцінюєте цей сезон для «Вереса»? Що вдалося, а що – ні?

– Давайте поговоримо про це вже після остаточного завершення сезону.

– Що змінив Олег Шандрук, який очолив команду після Сергія Лавриненка? Адже перемог помітно побільшало…
– Про такі моменти краще говорити, коли будемо знати – що ми, де ми. Тоді можна буде дати якусь оцінку. Зараз, коли команда не знає, в якій лізі розпочне наступний сезон, про це говорити некоректно. Пропоную зідзвонитися через тиждень.

28 травня 2024 21:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35