Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ТМ. Карпати – Буковина (Д2) 2:3. «Зелено-білі» не дотиснули

У черговому спарингу львівські «Карпати», які готуються до старту в Прем’єр-лізі, зустрілися із першоліговою «Буковиною», завдання якої на новий сезон – здобуття путівки в елітний дивізіон.

Зі стартових хвилин поєдинку суперники намагалися взяти м’яч під свій контроль. Гості досить впевнено володіли м’ячем і розігрували непогані комбінації. Під час позиційних атак Ян Костенко та Амбросій Чачуа часто виконували небезпечні забігання у бік воріт «Буковини», проте жодне з них не дало карпатівцям бажаної гостроти.

Підопічні Валерія Кривенцова відкрили рахунок на 24-й хвилині. Владислав Хамелюк обігрався з Богданом Бойчуком на лівому фланзі та виконав навіс у штрафний майданчик. На подачу відгукнувся Арсеній Кілєвий, котрий пробив головою під поперечку воріт Олександра Кемкіна – голкіпер не зміг врятувати свою команду. На 27-й хвилині «Буковина» відзначилась вдруге. Данило Гончарук прорвався правим флангом та віддав у центр на вільного Андрія Андрейчука. Форвард пробив у дотик у дальній кут воріт, подвоївши перевагу своєї команди – 0:2.

Після важкої п’ятихвилинки підопічні Мирона Маркевича створили перший гольовий момент. На 36-й хвилині Чачуа віддав на хід Костенку, а Ян виконав сильний простріл на лінію воротарського майданчика, куди набігав Іґор Невес. Нападник пробив без зайвої обробки, утім його удар взяв на себе каркас воріт. Від стійки м’яч відскочив до ніг Стеніо, а бразилець швидко пробив – захисник встиг заблокувати постріл. На 37-й хвилині Пабло Альварес намагався обвідним ударом вразити ворота гостей, проте Данило Каневцев впевнено зіграв на лінії воріт.

Відразу по перерві карпатівці взялися атакувати ворота Каневцева. Спочатку на 48-й хвилині Владислав Бабогло пробив після подачі з кутового, однак м’яч пролетів на відстані лічених сантиметрів від поперечки. А на 51-й хвилині Костенко скористався помилкою Каневцева та з близької відстані пробив повз голкіпера – 1:2. «Зелено-білі» продовжили тиснути на ворота суперників і вже на 53-й хвилині Орест Кузик ледь не відзначився голом. Цього разу Каневцев врятував свої ворота, виконавши ефектний сейв.

«Жовто-чорні» стримали натиск суперників та на 58-й хвилині забили втретє. Гол до свого активу записав Богдан Бойчук. Втім на 60-й хвилині Кузик скоротив відставання. Тарас Саків віддав на Альвареса, а бразилець виконав простріл у штрафний майданчик. Голкіпер встиг дотягнутись до м’яча, проте відбив його точно на Кузика, який потужно пробив під поперечку – 2:3. На цьому «леви» не зупинились і створили ще кілька моментів. Один із найнебезпечніших стався на 86-й хвилині, коли Юрій Тлумак намагався вразити ворота суперників обвідним ударом, та голкіпер відвів загрозу. У підсумку «Буковині» вдалося встояти і втримати перевагу.

КАРПАТИ – БУКОВИНА (Д2) – 2:3
Голи: Костенко (51), Кузик (60) – Кілєвий (24), Андрейчук (27), Бойчук (58).
Карпати: Кемкін, Мірошніченко (Саків, 56), Бабогло, Адамюк, Полегенько, Альварес (гравець на перегляді, 68), Чех (Шах, 46), Чачуа (Кузик, 46), Стеніо (Тлумак, 79), Костенко (Сидун, 76), Іґор Невес (Підлепенець, 46).

15 липня 2024 11:03







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35