Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна, 23-й тур. Чорноморець – Олександрія. Анонс матчу

«Моряки» значно успішніше розпочали перше коло української першості. Варто лише згадати зустріч цих команд у першому колі. Тоді одесити на виїзді не помітили свого суперника та здобули розгромну перемогу з рахунком 5:1!

Проте на даному етапі гандикап у таблиці над «містянами» складає лише два залікові бали. Завтра, в неділю в Одесу завітає команда Руслана Ротаня. На однойменному стадіоні «Чорноморець» буде приймати «Олександрію».

«Чорноморець» (Одеса) – «Олександрія»
7 квітня, початок матчу – о 18:00
Одеса, стадіон «Чорноморець»
Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.)

Трансляція – UPL.TV 

Дискваліфікований: Артар Авагімян – Кирило Ковалець

«Чорноморець»
Очевидно, що одесити підійдуть до цього поєдинку морально та фізично виснаженими. Лише три дні тому «моряки» у Львові боролися з донецьким «Шахтарем» за путівку у фінал Кубка України. У підсумку «Чорноморець» розгромно поступився і при цьому віддав на футбольному полі багато сил. А ще слід враховувати переїзд.

Проте, якщо говорити про настрій підопічних Романа Григорчука, то навряд чи цей виліт від гірників дуже сильно вдарить по емоційному стані футболістів. Оскільки, всі розуміють рівень та клас донецької команди.

Щодо УПЛ, то у останньому турі «чорно-синіх» нарешті прорвало. Після серії з трьох поразок поспіль одесити у Житомирі покуражились у грі з «Поліссям», розписавшись у воротах суперника відразу чотири рази. Героєм тієї зустрічі став Артур Авагімян, який оформив хет-трик.

Однак, загальна картина виступів «моряків» все ж розчаровує. Команда з Одеси виглядає дуже нестабільно, як за грою, так і за результатами. «Чорноморець» може влаштувати гольову феєрію, як це було у грі проти «вовків». А може і видати максимально прісну за моментами гру – як у першому поєдинку весняної частини чемпіонату проти «Оболоні».

Після виходу із зимової сплячки за п'ять турів підопічні Григорчука набрали лише чотири очки.

Скоріше за все коуч «Чорноморця» вдасться до певних ротацій після матчу з командою Маріно Пушича, однак спрогнозувати конкретні імена досить важко.

Орієнтовний склад «Чорноморця»: Варакута, Єрмаков, Гучек, Салюк, Путря, Васильєв, Штогрін, Брагару, Авагімян, Бадібанга, Ієде.

«Олександрія»
У порівнянні з одеситами «містяни» мали відчутно більше часу на відпочинок. Останній поєдинок «Олександрії» відбувся тиждень тому. У попередньому турі команда Руслана Ротаня гостювала у «Минаю» з однойменного села Закарпатської області.

На початку другого тайму того поєдинку «жовто-чорні» забезпечили комфортну перевагу у два м'ячі. Однак в черговий раз спрацював фактор замін наставник «лисиць» Желько Любеновича. І у підсумку отримали 2:2. Якщо говорити, відверто, то підопічні Ротаня самі собі привезли ці проблеми.

Якщо винести за дужки результат матчу з «Минаєм», то загалом весняна частина української першості складається для «містян» непогано. Після домашньої поразки від донецького «Шахтаря» (0:3) у першому матчі після зимової паузи «Олександрія» неодмінно у кожному турі здобуває очки.

Зокрема, на своєму полі «містяни» розписали нульову нічию з луганською «Зорею» та мінімально здолали полтавську «Ворсклу» (1:0), а в гостях переграли житомирське «Полісся» (1:2).

«Олександрія» – крепкий горішок. Ця команда знає свої сильні та слабкі сторони, однак на рівному місці може створити собі складнощі.

Орієнтовний склад «Олександрії»: Шевченко, Копина, Кампуш, Логінов, Скорко, Ковалець, Михайленко, Калюжний, Шулянський, Кулаков, Калитвинцев.

Історія зустрічей
Всього зіграно 29 матчів: +8=9-12 м’ячі 37-39
На полі «Чорноморця» – 15 матчів: +6=3-6 м’ячі 21-21

В УПЛ зіграно 20 матчів: +6=7-7 м’ячі 27-27
На полі «Чорноморця» – 10 матчів: +4=2-4 м’ячі 13-16

Останній матч на полі «Чорноморця» – 02.10.2022. 5-й тур чемпіонату України-2022/2023
ЧОРНОМОРЕЦЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:2
Голи:
Брагару (78) – Мірошниченко (71), Ковалець (83).

Цікаві факти та можливі події
– Чорноморець може на своєму полі 100-й раз зіграти внічию в УПЛ.
– Олександрія може зазнати 130-ї поразки в Чемпіонатах.
– Безнічийна домашня серія Чорноморця продовжується в УПЛ 6 ігор: 2 перемоги та 4 поразки.
– Безгольова домашня серія Чорноморця триває в Чемпіонаті 194 хвилини.
– Олександрія не програє в УПЛ впродовж 4-х ігор: по 2 перемоги та нічиї.
– 10-й гол в УПЛ може забити Євгеній Смирний (Олександрія).
– Олександрія при Руслану Ротаню може здобути 10-ту перемогу в Чемпіонатах.
– 50-й матч в УПЛ може провести Владислав Шаповал (Чорноморець).

За матеріалами ua-football.com та upl.ua

7 квітня 2024 09:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35