Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ременяк: «Чи став «Минай» сильнішим або слабшим – покаже чемпіонат»

У другому зимовому спарингу «Минай» здобув свою першу перемогу у 2024 році та під керівництвом Желько Любеновича. Після поразки від основи «Руха» у Винниках (1:3) закарпатці взяли «реванш» у молоді львівської команди з «Руха-2». У суботу, 27 січня, минайці на ужгородському «Авангарді» здобули переконливо перемогу з рахунком – 6:0.

Два очка за хокейною системою «гол+пас» набрав правий вінгер закарпатців Артур Ременяк, який у цій контрольній зустрічі діяв на позиції нападника. Три хвилини знадобилось Ременюку на «асист» та 12 – на другий «контрольний» гол у складі минайців. Попереднього разу Артур відзначався ще 20 липня 2023 року у спарингу з «Севлюшем» (3:3).

– Артуре, ти прийшов в команду ще під час роботи в «Минаї» Володимира Шарана. І от зараз зміна тренера – це шанс для тебе перезавантажити свою кар’єру в клубі?
– В команду прийшов тренер з дещо іншим підходом до футболу. Ставка Желько Любеновича – гарні взаємовідносини між людьми, позитив у тренувальному процесі і хороший настрій. Це формує гарну атмосферу в роздягальні та на полі. А у стосунках між футболістами та тренерським штабом – взаємоповагу та розуміння. Він дійсно цінує людські якості, і це мені імпонує. Таким чином гравець відчуває більше довіри від тренера, а це, у свою чергу, дозволяє краще розкритись та продемонструвати свої кращі ігрові якості саме на полі.

Я з повагою ставлюсь до попереднього тренерського штабу на чолі з Володимиром Богдановичем. Він досяг з «Минаєм» історичного успіху у сезоні-2022/23. У нас не було ніяких конфліктів чи непорозуміння. Проте я дійсно отримував мало ігрової практики. І саме зміна головного тренера у таких випадках може піти на користь гравцю. Вона дозволяє відшукати своє місце в команді з чистого аркуша.

– Задоволений результатом та грою команди у спарингу з «Рухом-2»?
– Мені сподобалась гра команди. Напевно, варто зазначати те, що ми з львів’янами знаходимось на різних етапах підготовки. А також у нас свої завдання, а суперник вирішує свої. Нам важливо було завершити важку, спрямовану на силу та виртривалість частину зборів на позитиві. І ми цього досягли, перемогли з впевненим рахунком. Товариські спаринги існують для того, щоб тренер побачив та оцінив рівень підготовки гравців, підібрав ігрову схему, прийняв певні рішення щодо подальшої роботи на зборах. Тому результат цієї гри не основний, головне – її ігровий зміст.

– Через розставання з великою кількістю гравців, вболівальники закарпатців почали писати, що «Минай» позбувся шансів залишитись в УПЛ. Чи вважаєш ти, що команда зараз стала слабшою?
– Все покаже чемпіонат. Я бачу багато позитиву у змінах. Це стосується зміни вектора клубу на виховання своїх гравців. Розвивати молодь, давати шанс їй «понюхати» пороху української Прем’єр-ліги – це багато вартує. Чи стали ми сильніші або слабші – покаже чемпіонат. Я впевнений у наших силах і вірю – ми залишимося в УПЛ. І це наша основна задача на другу частину чемпіонату. Ми будемо виходити на поле та зі всіх сил намагатись добиватись результату. Для нас єдиний позитивний результат – місце в УПЛ.

– В суботу ти повернувся на позицію нападника. Як почуваєш себе в новому «амплуа» у складі «Минаю»?
– Нападником я грав ще зі школи, потім у юнацькій команді, а також маю досвід виступів в УПЛ. Насправді будь-яка позиція в атакувальній ланці для мене зручна. Завжди був націлений на ворота, люблю забивати, атакувати, працювати вперед. Мені вдалось відзначитись і це дуже приємно, хоча по-справжньому важливі голи потрібно залишити на Чемпіонат. Бачу себе в атакувальній ланці, тому добре, що маю можливість грати у звичній для себе манері.

29 січня 2024 16:24







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35