Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна, 15-й тур. Дніпро-1 – Чорноморець. Анонс матчу

Навіть нічия гарантує команді Юрія Максимова одноосібне лідерство в УПЛ. Але, звісно, дніпряни налаштовані лише на перемогу, яка дозволить відірватися від переслідувачів на три очки. Тільки в одеситів теж із амбіціями нині все гаразд.

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Чорноморець» (Одеса)
27 листопада, початок – о 17:00
Дніпро, стадіон «Дніпро-Арена»
Головний арбітр - Катерина Монзуль (Харків)
Пряма трансляція – УНІАН-ТБ, FootballHub

«Дніпро-1»

Усі чудово пам'ятають, як дніпровський «Дніпро-1» розпочинав сезон ще кілька місяців тому. Команда під керівництвом Олександра Кучера демонструвала жахливий футбол, встановила абсолютний антирекорд кваліфікацій єврокубків, вилетівши з усіх трьох турнірів, після чого досить довго не могла відірватися від дна турнірної таблиці УПЛ.

Але потім, транзитом через Валерія Городова, керування основною командою перейшло до Юрія Максимова й над Дніпром зійшло сонце. Це лише на початку шляху новий наставник оступився на «Колосі» (1:1), після чого тягнув переможну серію з п'яти матчів у чемпіонаті аж до вкрай невдалого регіонального дербі на полі криворізького «Кривбаса» (0:3). Тоді всі зійшлися на тому, що команда просто не витримала графіку з чотирьох матчів за два тижні, дозволивши собі в чомусь виявити слабкість.

Напевно, це був найбільш тверезий підхід до оцінки тієї ситуації, оскільки надалі СК знову опинився на коні. І не просто в матчах проти якихось представників середини турнірної таблиці, а проти міцних «Руха» (2:0) і «Шахтаря» (3:1), поміж перемогами над якими на «Арені Львів» встиг навіть проскочити домашній успіх у матчі проти «Олександрії» (1:0). Але все це було до початку листопадової міжнародної перерви, а яким «Дніпро-1» повернеться після неї – велике питання. Ситуація в турнірній таблиці при цьому не змінилася – потрібна перемога, після чого можна буде знову всіх випереджати, як мінімум, на три очки.

«Чорноморець»

Одеський «Чорноморець» у той самий час за ходом цього сезону переживав різні періоди. І точно не найуспішнішим із них був відрізок поміж двома останніми міжнародними паузами, коли «моряки» зуміли перемогти лише в одній грі чемпіонату з трьох. Добре, що хоч у Кубку України зуміли зробити крок до півфіналу повз ослаблену луганську «Зорю» (4:1), а не то довелось би пояснювати вимогливій публіці причини такого стрімкого падіння.

І справді, «Чорноморець», із його грою на початку сезону, уже точно ніхто не очікував побачити як середняка турнірної таблиці на момент завершення першого кола в кампанії таких команд, як «Колос», «Ворскла» і ЛНЗ. Та й сам колектив Романа Григорчука, напевно, бачив себе трохи в іншій ролі. Але нічого ти не зможеш вдіяти, якщо успіхів досягати виключно на своєму полі, тоді як на виїзді «моряки» деколи демонстрували такий футбол, що й згадувати зайвий раз не хочеться.

Утім, одеську фортецю успішно зруйнував львівський «Рух» під час свого візиту в останній ігровий день перед початком міжнародної перерви (2:3), тож славна легенда відійшла у вічність. Необхідно починати абсолютно нову історію, але від чого відштовхуватися, якщо цього сезону в гостях «Чорноморець» виграв лише дві гри в чемпіонаті з семи, а в кадровому плані останнім часом спостерігаються великі проблеми. Особливо в центрі оборони, де після вилучення Ловро Гучека в минулій грі і ротації толком не залишилось.

Орієнтовні склади

«Дніпро-1»: Волинець – Мірошниченко, Сарапій, Сваток, Адамюк – Рубчинський, Бабенко – Лєднєв, Піхальонок, Гуцуляк – Філіппов.

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Єрмаков, Салюк, Ухань – Шпорн, Васильєв, Кузик – Штогрін, Хадіда, Бадібанга.

Історія зустрічей

Всього зіграно 5 матчів: +4=1-0 м’ячі 9-2
На полі «Дніпра-1»– 3 матчі: +2=1-0 м’ячі 4-0

В УПЛ зіграно 4 матчі: +4=0-0 м’ячі 9-2
На полі «Дніпра-1»– 2 матчі: +2=0-0 м’ячі 4-0

Останній матч на полі «Дніпра-1»– 30.10.2022. 10-й тур Чемпіонату України-2022/2023
Дніпро-1 – Чорноморець – 1:0
Гол: О. Піхальонок (23)

Цікаві факти та можливі події

«Чорноморець» проведе 390-й гостьовий матч в УПЛ.

60-й домашній матч «Дніпра-1» в УПЛ.

Безнічийний серіал «Дніпра-1» в УПЛ триває 9 ігор: 8 перемог та поразка.

Переможна домашня серія дніпрян триває в чемпіонаті 3 гри.

Безнічийний гостьовий серіал «Чорноморця» в УПЛ триває 12 ігор: 6 перемог та 6 поразок.

«Чорноморець» при Роману Григорчуку може 40-й раз зіграти внічию УПЛ.


За матеріалами Sport.ua и Upl.ua

27 листопада 2023 09:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35