Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Хомченовський: «Нас чекає чимало роботи для того, аби хоча б зрівнятись з «Шахтарем» і «Динамо»

Один із найдосвідченіших гравців нинішнього складу криворізького «Кривбасу» Дмитро Хомченовський нарівні із партнерами зробив внесок у завоювання бронзової нагороди, а з нею і здобуття права грати у єврокубковому турнірі. Капітан криворіжців поділився своїми думками щодо виступу команди у сезоні-2023/24.

– Минулий сезон оцінюю лише з позитивного боку, – каже 34-річний футболіст. – За стільки років він поки що кращий для «Кривбаса». Третє місце – про що тут ще можна щось казати? Гадаю, що ніхто від нас нічого подібного не чекав. Перед чемпіонатом нам пророкували то сьоме, то восьме і навіть одинадцяте місце. Ми ж опинились там, де опинились. Тому вважаю, що сезон на сто відсотків для «Кривбаса» вдалий.

Що стосується особисто для мене, то теж. Коли я прийшов в команду, коли вона тільки вийшла із першої ліги. Перший рік був трохи важкуватим, а от на другий відразу ж бронза. Тому для себе виступ у щойно завершеному чемпіонаті можу занести до активу.

Команда ж бо збиралась по частинам – звідусіль. На початку сезону все «плюс-мінус» вдалося зібрати – і це принесло плоди. Юрій Миколайович (головний тренер Вернидуб – прим. авт.) вміє це робити. Я його знаю багато років, тож мав змогу у цьому пересвідчитись не раз.

У минулому році Юрій Вернидуб заявляв, що «Кривбас» спробує поборотись за чемпіонство. Як гадаєте, що завадило втілити задумане у реальність?
– Коли знаходишся на першому місці, то хочеш – не хочеш, а про це замислюєшся. У будь-якому випадку нас ще чекає чимало роботи для того, аби хоча б зрівнятись з нашими грандами – «Шахтарем» і «Динамо». Тож мабуть поки що ранувато про це думати.

Наблизитись впритул до найтитулованіших наших клубів для «Кривбасу» ще не настав час. Хоча можна було говорити, коли в осінній частині чемпіонату ми перебували на першій сходинці.

Як гадаєте, чи по силам «Кривбасу» достойно виглядати у прийдешньому єврокубковому турнірі?
– Вважаю, що по силам. Впевнений, що після виходу з відпустки кожен з нас буде думати про перші матчі кваліфікації. Зараз такий час, що вже всі вміють грати у футбол, і «Кривбас» – не виняток. У нас буде два матчі, за підсумками яких ми намагатимемось пройти у євротурнірі якомога далі і потрапити до групового раунду Ліги Європи чи Ліги Конференцій. У будь-якому випадку на такій стадії для нас все по силам.

Яких суперників хотілося б отримати – послабше чи посильніше?
– Мені здається, що для нас слабких суперників апріорі не буде. Гадаю, що «Кривбасу» випаде достойний та сильний колектив, адже у єврокубках недостатньо сильних не буває. Тим більше, що я, як ніхто інший добре знаю, що у кваліфікаційному раунді слабких команд немає.

У період моїх виступів із «Зорею» у єврокубках були моменти, коли ми думали, що пройдемо суперника, а вийшли на поле – і все виявилось зовсім по-іншому. Тому недооцінювати того чи іншого суперника не можна у будь-якому раунді. Яким він не був би – третім кваліфікаційним чи іншим, а команди, які до нього дійшли явно не слабкі.

Де проводитиме «Кривбас» домашні матчі у єврокубках?
– На це питання не можу вам нічого відповісти, адже нам поки що нічого з цього приводу не повідомляли – ані попередніх варіантів країн, ані стадіонів. Гадаю, що все буде остаточно відомо по завершенні відпустки, коли команда збереться у Кривому Розі.

Бронзову медаль у домашню колекцію вже поклали?
– (Посміхається). Так, цвях прибив. І медаль на ньому вже висить.

Бажаю, щоб ця нагорода була у кар’єрі не останньою.
– Дякую. Дай Боже, щоб наступні були трохи вагоміші за своєю дорогоцінністю. Бажано, щоб золоті.

 

 

31 травня 2024 16:46







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35