Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ротань: «Михайленко бере роль лідера на себе»

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував нічию з «Вересом» (2:2) у 29-му турі УПЛ.

– «Олександрія» убезпечила себе від зони перехідних матчів. Чи сподобалися вам сьогодні дії ваших підопічних?

– Я вже сказав, що, мабуть, «Олександрія» в цьому сезоні – головний ньюсмейкер по яскравих матчах. Тому ці матчі, мабуть, подобаються, вболівальникам, але не подобаються тренерському складу. Є багато помилок, особливо в обороні, над цим потрібно працювати.

Якщо брати в цілому сьогоднішній матч, то два різні тайми. 1-й тайм – ми повністю програли в настрої, хоча наголошували з самого початку тижня, що для «Вереса» цей матч як останній, вони будуть максимально концентровані, злі вийдуть, і ми це побачили в 1-му таймі. Агресія, все присутнє було на їхньому боці.

Слава Богу, що в перерві вийшло до хлопців достукатися. Вони зрозуміли, що ми зараз, мабуть, повинні на 2-й тайм вийти зовсім з іншим настроєм. В принципі, 2-й тайм був повністю за нами, і десь трошки шкода, що ми не перемогли.

– Ваші підопічні також казали, що в перерві була чоловіча розмова. Також ви провели заміни. Чи все, що ви хотіли побачити в 2-му таймі, вдалося?

– Розумієте, в нашому стані, коли на хлопцях дуже великий тягар за результат, мабуть, хочеться більше футбольної краси на полі. Те, що ми тренуємо, частково було, але, на жаль, особливо на молодих хлопців, і на хлопців, які з досвідом, цей тягар трішки направив їх не туди, куди потрібно.

Вони також нервували, але це нормально. Через ці матчі потрібно проходити, але розуміти, що ми повинні бути максимально концентровані протягом усього матчу. Повинен настрій бути з перших хвилин.

Перше, що ми кажемо хлопцям, коли починаємо теорію або установку на матч, – це те, що ми хочемо забити гол, хочемо продовжувати грати, хочемо, якщо дається гра, продовжувати комбінувати й забивати голи, ні в якому разі не грати на утримання.

На утримання можна зіграти, мабуть, кінцівку матчу, де суперник вже кидає всі сили і йде навала. Але в 1-му таймі цього категорично не можна робити, тому ми десь в цьому аспекті сьогодні 1-й тайм і програли.

– Ви та ваш тренерський штаб протягом матчу були незадоволені суддівством. Якими саме рішеннями?

– Я не хочу на цю тему говорити, тому що матч був емоційним і для «Вереса», і для нас. Всі були в грі. Були помилки і з боку суддівства, і від нас десь емоційні сплески.

Це все гра, де і ми, і суперник хочемо добиватися результату, десь, можливо, емоційно реагуємо на якісь моменти. Це все емоції.

– Михайленко – штатний пенальтист чи в нього найміцніші нерви?

– Вже став. Повторюся: Микола зараз у чудовій форі. Він бере роль лідера на себе, це дуже важливо.

Я вже казав раніше, що коли гравець виконує все, що він нього хоче тренерський склад, коли він слухає на теорії, працює максимально на тренуванні – він обов’язково буде кращим завтра-післязавтра.

Він зараз пожинає плоди своєї праці. Тому я побажаю йому працювати якомога далі. У нього потенціал дуже високий і в нього велике майбутнє, – сказав Ротань.

19 травня 2024 20:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35