Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна, 23-й тур. Колос – Металіст 1925. Анонс матчу

У 23-му турі Прем’єр-ліги на нас чекає протистояння поки що двох із трьох (є ще «Полісся») головних невдах весняної частини чемпіонату – «Колос» у Ковалівці прийме «Металіст 1925».

«Колос» взяв у п'яти весняних матчах тільки три очки, у харків'ян весняна історія і того гірша – 1 очко в п'яти весняних поєдинках. Утім, історія і підхід до досягнення команд таких результатів дещо різний.

Візуально – очний матч, це чудовий шанс для обох суперників нарешті перервати невдалі серії. І ті й ті розуміють, що обіграти кризового суперника можна саме тут і зараз. Але хто цим шансом скористається, і чи не виллється все в чергову нічию...

«Колос» (Ковалівка) – «Металіст 1925» (Харків)
07 квітня, початок матчу – о 15:30
Ковалівка, стадіон «Колос»
Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород)

Трансляція – UPL.TV 

«Колос»
«Колос» весняну частину сезону розпочав з рук геть погано – у п'яти весняних матчах команда взяла лише три очки. З одного боку, у ковалівців був доволі важкий календар (4 суперники з топ-5 таблиці), проте з іншого – це вже тренд команди.

Справа навіть не в грі, а у ставленні. В осінній частині команда взяла своє – вже не вилетить, та й у зону єврокубків не потрапить, тож весняна частина сезону для «Колоса» – не більше ніж статистика.

Не так давно в ЗМІ була інформація, що керівництво «Колоса» такі результати і ставлення не влаштовує, натякаючи на заміни в тренерському штабі, проте в клубі швидко все спростували і розписалися в довірі до Вишняка. Як бачимо, «Колос» залишається таким собі сімейним заміським клубом для своїх, де зовні всіх усе влаштовує, а якщо проблеми і є, їх не виносять назовні. Добре це чи погано – не нам судити. Тим паче завдання на сезон, якщо вони звичайно є, команда виконує.

Ну а матч із кризовим «Металістом 1925» – чудовий шанс розбавити невдалу серію. Головне тут – налаштувати гравців, про що і говорив після гри з «Дніпром-1» Ярослав Вишняк.

«Якби я знав, із чим пов'язано, що ми знову швидко пропустили, то я б цю ситуацію виправив. Але на це вплинути дуже складно. І залізти в голову гравцям непросто. Чому так сталося другу домашню гру поспіль я не знаю – поговоримо з хлопцями, можливо вони зсередини це бачать якось по-своєму», – сказав коуч.

Варто зазначити, що 1 квітня «Колос» зіграв спаринг із друголіговським клубом ЮКСА і поступився 0:3. І це не першоквітневий жарт.

Орієнтовний склад «Колоса»: Фесюн, Цуріков, Бурда, Бондаренко, Лучкевич, Богданов, Демченко, Мілько, Оріховський, Топалов, Паулаускас

«Металіст 1925»
У «Металіста 1925» все погано. Погано було і без Скрипника, краще поки що не стало і з ним.

Чесно кажучи, нам теж уже добряче набридло від матчу до матчу писати про кризу в харків'ян і гадати, коли ж настане той матч, у якому команда з новим тренером візьме першу перемогу. Але що поробиш, така в нас робота, тож напишемо про це ще раз.

У п'яти весняних матчах за Скрипника харків'яни взяли тільки одну нічию (1:1, ЛНЗ) за чотирьох поразок і продовжують стояти на виліт.

Звичайно, важко уявити, що за нового інвестора, такого складу і тренера М1925 вилетить, але є загальні уявлення і припущення, а є сувора реальність турнірної таблиці, де команда йде на 15-му місці.

Ну і матч із «Колосом» – чергова можливість взяти першу весняну перемогу. Повторюся, що ми це пишемо кожен весняний матч, а тиск на тренера і команду тільки посилюється.

Проте «Колос» – цілком зручний суперник, який навесні ще також не перемагав, але при цьому не дуже мотивований. Тож уболівальники харків'ян можуть сподіватися, що до кожного нового матчу команда все-таки зіграється, а горезвісний «ромб» Скрипника нарешті вистрілить. Колись це має статися. Можливо, саме в матчі з «Колосом».

«Ситуація в нас складна, ми розуміємо, що перебуваємо на межі вильоту, і ми всі в одному човні, і всі разом повинні вигрібати. Ми не виграємо вже 10 матчів і потрібно щось змінювати. Ми багато спілкуємося з хлопцями, і я сподіваюся, що результат скоро прийде. «Ромбом» важко грати, коли ти можеш вилетіти, це ризикована схема, дуже ризикована. Ми пробуємо, десь змінюємо», – говорив після поразки від «Зорі» капітан харків'ян Артем Габелок.

Орієнтовний склад «Металіста 1925»: Проценко, Фарина, Червак, Імереков, Капінус, Юрченко, Габелок, Моура, Гармаш, Юсов, Бичек

Турнірна таблиця
Набравши «своє» в осінній частині, і попри негативну весняну серію, «Колос» продовжує плавати в середині таблиці. 10 місце, 24 очки. Суперники дають змогу не турбуватися у спокійному майбутньому команди. Вилітати і без ковалівців є кому, на єврокубки команда не претендує. Одним словом – стабільність.

Кризовий «Металіст 1925» із приходом Скрипника ще ніяк не може взяти першу перемогу і поки що стоїть на виліт. 16 очок і 15-те місце в таблиці. Звичайно, важко уявити, що харків'яни вилетять, але час минає, набраних очок у команди не додається, і що ближче кінцівка чемпіонату, то більше нервів це додає клубу і вболівальникам.

Історія зустрічей
Всього зіграно 7 матчів: +3=3-1 м’ячі 5-2
На полі «Колоса» – 3 матчі: +2=1-0 м’ячі 4-0

В УПЛ зіграно 5 матчів: +3=1-1 м’ячі 5-2
На полі «Колоса» – 2 матчі: +2=0-0 м’ячі 4-0

Останній матч на полі «Колоса» – 09.04.2023. 20-й тур чемпіонату України-2022/2023.
КОЛОС – МЕТАЛІСТ 1925 – 3:0
Голи:
Оріховський (3, 35), Безбородько (64).

Цікаві факти та можливі події

– 130-й матч «Колоса» в УПЛ.
– «Металіст 1925» може 20-й раз зіграти внічию в УПЛ.
– «Металіст 1925» утримує два своїх клубних антирекордних серіали:  безвиграшний – з 10-ти ігор (нічия та 9 поразок) та пропускний – з 15-ти (36 голів).
– Програшна серія «Колосу» в чемпіонаті триває 4 гри:
– ВІктор Скрипник на чолі різних українських клубів може здобути 40-у гостьову вікторію у всіх турнірах.
– «Колос» при Ярославу Вишняку може здобути 20-у перемогу в УПЛ.
– 35-й гол в УПЛ може забити Андрій Тотовицький, 20-й – Павло Оріховський (обидва – «Колос»).

За матеріалами ua-football.com та upl.ua

7 квітня 2024 09:24







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35