Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна, 17-й тур. Кривбас – Зоря. Анонс матчу

Якщо команда із Кривого Рогу виграє, то піде на зимові канікули одноосібним лідером чемпіонату. Непогана перспектива, і само собою повний порядок із мотивацією. Але луганчанам, які несподівано опинились у підвалі турнірної таблиці, очки теж дуже потрібні.





«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Зоря» (Луганськ)

9 грудня, початок – 15:00
Кривий Ріг, стадіон «Гірник»
Головний арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)
Трансляція – КривбасYT

«Кривбас»

Прізвище нинішнього наставника «Кривбаса» у нас в Україні донедавна асоціювалося з  «Зорею». Саме з цією командою Юрій Вернидуб досяг своїх перших великих успіхів у тренерській діяльності, ставав призером чемпіонату України, фіналістом Кубка країни та виступав у європейських кубкових турнірах. Потім були його помітні успіхи у молдовському «Шерифі». І ось вже номінально з минулого сезону, а фактично з нинішнього, коуч криворіжців знову дав привід заговорити про себе, але тепер як тренер команди, яка здатна боротися не лише за друге чи третє місце, а й за золоті медалі.

Наразі «Кривбас» має 10 перемог у 16 матчах. Це дуже високий показник. Причому серед переможених виявилися такі клуби, як «Дніпро-1», «Чорноморець», «Олександрія», «Зоря», «Колос» та інші. При цьому тричі криворіжці вигравали з великим рахунком, тобто з різницею у три м'ячі. А згадайте бойовий матч  з «Шахтарем» , який завершився з рахунком 3:3.

До речі, за кількістю забитих голів (29) «Кривбас» на даний момент посідає друге місце слідом за «Динамо». При цьому серед найкращих бомбардирів турніру перебувають два його гравці – Олег Кожушко та Максим Задерака (обидва забили по 6 м'ячів).

Оскільки матч пройде у Кривому Розі, доречно сказати, що у нинішньому чемпіонаті «Кривбас» провів на рідному стадіоні 8 ігор. У п'яти з них господарі поля досягали успіху, один раз зіграли внічию, а от львівському «Руху» та київському «Динамо» програли.

У 16-му турі підопічні Юрія Вернидуба також грали вдома і здобули вольову перемогу над «Олександрією 2:1. До 79-ї хвилини криворіжці поступалися суперникам у рахунку, проте потім По та Бізімана змінили ситуацію на користь «Кривбаса».

«Зоря»

На жаль, але луганський колектив поки що не може похвалитися подібними результатами. Після завоювання 3-го місця у сезоні 2022-2023 років команду просто не впізнати. Якщо рахувати з Патріком ван Леувеном, який пішов у міжсезоння, то за цей період змінилися вже три головні тренери, а позитивного результату не видно. Абсолютно нічого не вийшло у Ненада Лалатовича. Валерій Кривенцов, який прийшов рятувати становище, теж не зміг досягти суттєвого прогресу. Та й за Юрія Коваля «Зоря» поки що не перемагала.

І це при тому, що якщо брати в цілому, то склад у «Зорі» цілком боєздатний і в ньому є чимало зрілих і досвідчених футболістів. Напевно, клуб розраховував на бомбардирські здібності 23-річного Данила Алефіренка, який минулого сезону багато забивав за «Чорноморець», коли знаходився там в оренді. Але тут справи у нього пішли, скажімо, не дуже. Лише у 14-му турі він зумів забити свій перший гол у нинішньому чемпіонаті. Та й взагалі з результативністю у команді зовсім погано. 13 голів у 13 матчах – це дуже мало для команди Прем'єр-Ліги. Із них чотири м'ячі забив панамський легіонер Герреро, який пропустив деяку частину сезону через травму.

Звісно ж, на результатах команди позначається відсутність основного голкіпера Дмитра Мацапури, який у попередньому сезоні був надійним. Поки що Микита Турбаєвський та Олександр Сапутін, що його замінюють, такою надійністю не відзначаються.

І ще. Якщо для «Кривбаса» ця гра стане останньою у цьому році, то «Зорі» ще належить зіграти матч Ліги конференцій проти «Брейдабліка» 14 грудня. І хоча шанси вийти з групи вже втрачені, хотілося б насамкінець голосно грюкнути дверима, додавши очки в скарбничку українських клубів. Тож гра у Кривому Розі буде гарною репетицією перед єврокубковим поєдинком.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльник, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Іліч, Бізімана, Приходько, Кузик, Задерака, Кожушко

«Зоря»: Сапутін, Батагов, Джордан, Боль, Кирюханцев, Мішньов, Чурко, Нагнойний, Антюх, Алефіренко, Герреро

Історія зустрічей

Всього зіграно 27 матчів: +16=3-8 м’ячі 41-21
На полі «Кривбасу» – 13 матчів: +11=0-2 м’ячі 27-6

В УПЛ всього зіграно 25 матчів: +14=3-8 м’ячі 35-21

На полі «Кривбасу» – 12 матчів: +10=0-2 м’ячі 22-6

Останній матч на полі Кривбасу – 08.04.2023. 20-й тур чемпіонату України-2022/2023
«Кривбас» – «Зоря» – 1:0
Гол: Р. Капич (50).

Цікаві факти та можливі події

«Зоря» може пропустити 900-й гол в УПЛ (ще 2 м’ячі).

«Кривбас» проведе 680-й матч в УПЛ.

Домашня безнічийна серія «Кривбаса» в чемпіонаті триває 6 ігор: 4 перемоги та 2 поразки.

Безпрограшний гостьовий серіал «Зорі» продовжується в УПЛ 3 гри: перемога та 2 нічиї.

100-й матч в УПЛ може провести Олег Данченко («Зоря»).

25-й гол в УПЛ може забити В’ячеслав Чурко («Зоря»), Дмитро Хомченовський, 10-й – Олег Кожушко (обидва – «Кривбас»), Едуардо Герреро, Ігор Кирюханцев (обидва – «Зоря»).

Переможна домашня серія «Кривбасу» в матчах протии «Зорі» в УПЛ триває 3 гри, м’ячі 6-1.

За матеріалами Sport.ua та Upl.ua

9 грудня 2023 09:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35