Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна, 18-й тур. Оболонь – Чорноморець. Анонс матчу

У понеділок, 26-го лютого «Оболонь» під керівництвом Валерія Іващенка буде приймати «Чорноморець» Романа Григорчук. «Пивовари» та «моряки» підходять до цієї зустрічі у досить різних статусах: Київський колектив посідає 13-е місце у турнірній таблиці, а одеська команда – 9-е.

«Оболонь» (Київ) – «Чорноморець (Одеса)
26 лютого, початок матчу – о 15:30
Київ, стадіон «Оболонь-Арена»
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Арбітр ВАА: Роман Блавацький (Львів)

Трансляція – UPL.TV

«Оболонь»
Підопічні Валерія Іващенка не бачили перемог у офіційних зустрічах аж з початку жовтня (!). Тоді «Оболонь» на своєму полі мінімально здолала харківський «Металіст 1925». При цьому у 6 наступних поєдинках «пивоварам» лише двічі вдалось уникнути поразки. Досить плачевна статистика.

Якщо говорити про підготовку до другої частини сезону, то «Оболонь» провела досить конструктивні тренувальні збори у Туреччині. На зимніх зборах київський колектив зіграв 10 контрольних спарингів з представниками абсолютно різних чемпіонатів. У тих матчах «зелені» здобули 4 перемоги, зазнали 3-х поразок та ще тричі зіграли внічию.

Щодо трансферної кампанії, то «Оболонь» відпустила трьох гравців та підписала трьох нових футболістів. Усі новачки прийшли у якості вільних агентів та мають певний досвід на рівні УПЛ. Мова йде про Максима Грисьо, Євгена Запорожця та Олега Вишневського. Поки говорити про рівень та якість даного підсилення важко, та і рано.

Від «пивоварів», як і завжди, у цьому поєдинку варто очікувати агресивної гри при обороні власних воріт та ставки на контрвипади в атаці.

Орієнтовний склад «Оболоні»: Кичак, Прокопенко, Лукʼянчук, Вовкун, Карась, Мединський, Косовський, Мороз, Черненко, Тарануха, Краснопір.

«Чорноморець»
У останньому турі перед перервою команда Романа Григорчук все ж зуміла перервати свою серію з 4 поразок, обігравши мінімально «Колос».

«Моряки» також дуже плідно готувалися до весняної частини української першості. На зимових тренувальних зборах колектив з Одеси провів відразу 12 контрольних спарингів.

Звичайно, статистика товариських матчів ніколи не була серйозним показником поточної форми команди, проте лише 3 перемоги... М'яко кажучи, це дуже скромно. І відразу 6 поразок. При цьому «Чорноморець» дуже багато пропускав, а ось це вже спрямовує на думки про певну не дуже позитивну тенденцію.

З іншого боку, у це вікно одесити досить серйозно підсилились, підписавши 6 новачків. Так, усі вільні агенти, але троє з них – легіонери. Можливо, саме цієї свіжої крові і не вистачало «морякам» для більш стабільних результатів по ходу першої частини кампанії. До того ж ще пройшло досить мало часу, щоб зігратися.

Роман Григорчук завжди пропагує своїм підопічним цікавий атакувальний футбол. Тому подібного варто очікувати і у грі проти «пивоварів». Тим більше підопічні Валерія Іващенка завжди не проти зіграти другим номером.

Орієнтовний склад «Чорноморця»: Варакута, Путря, Єрмаков, Гучек, Брагару, Кузик, Васильєв, Шпорн, Бадібанга, Ієде, Штогрін.

Особисті зустрічі
Історія особистих протистоянь «пивоварів» та «моряків» налічує лише 7 поєдинків. 4 рази колективи зустрічалися у Першій лізі: статистика 2-1-1 на користь київського клубу. В рамках елітного українського дивізіону команди провели лише одну зустріч – у цьому сезоні. Тоді перемогу здобув одеський колектив. Ще двічі «Оболонь» та «Чорноморець» проводили товариські спаринги.

Всього зіграно 5 матчів: +2=1-2 м’ячі 5-6
На полі «Оболоні» – 2 матчі: +1=0-1 м’ячі 3-3

В УПЛ зіграно 1 матч: +0=0-1 м’ячі 0-2
На полі «Оболоні»: раніше не зустрічалися

Останній матч на полі «Оболоні» – 20.09.2020. 3 тур чемпіонату України-2020/2021 у Першій лізі
ОБОЛОНЬ – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 2:3
Голи:
Батальський (21, 52) – Лиховидько (14), Авагімян (70), Ковбаса (75).

Цікаві факти та можливі події
– «Чорноморець» проведе 780-й матч в УПЛ.
– Безнічийна серія «Чорноморця» триває 7 ігор: 2 перемоги та 5 поразок.
– Безвиграшна серія «Оболоні» триває в чемпіонаті 6 ігор: 2 нічиї та 4 поразки.
– Програшна гостьова серія «Чорноморця» триває 3 гри.
– Безгольовий серіал «Оболоні» продовжується 312 хвилин.
– Роман Григорчук проведе 200-й матч біля керма різних клубів УПЛ у всіх турнірах.
– «Чорноморець» при Роману Григорчуку може 40-й раз зіграти внічию в УПЛ.

Євген ЛЕБЕДЄВ

26 лютого 2024 09:54







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35