Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна, 17-й тур. Полісся – Дніпро-1. Анонс матчу

У центральному матчі туру дебютант Прем’єр-ліги зустрінеться з одним із лідерів чемпіонату та за сприйнятого результату може як мінімум зазимувати на другій сходинці, однак зробити це буде непросто.



«Полісся» (Житомир) – «Дніпро-1»
8 грудня, початок матчу – о 15:00
Житомир. Центральний міський стадіон «Полісся»
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Арбітр ВВА: Ярослав Крзик (Мукачеве)

Трансляція – на OTT-cервісах Megogo, КиївстарТБ, VoliaTV, OmegaTV, VodafoneTV, SweetTV, Setantasports.com.

Це буде матч з нотками принциповості. У першому колі «Полісся» ще в першому таймі залишилося у меншості, але до останнього претендувало на очки. Нічию підопічні Юрія Калитвинцева втратили на останніх хвилинах через шалений постріл Бабенка. І другий момент – це перехід з «Дніпра-1» до «Полісся» Олександра Назаренка. А тут ще й ходять чутки про інтерес до Олександр Піхальонка. Одним словом, у цього протистояння достатньо родзинок для того, аби не вважатися рядовим.

«Полісся»
Новачок та дебютант УПЛ дуже добре провів перше коло. «Полісся» не просто тримається у групі лідерів, а часом навіть очолювало турнірну таблицю. Власне, поразка від «Дніпра-1» в Ужгороді у другому колі стала для житомирян тільки однією з трьох невдач у перших 16-ти турах.

Тиждень тому, відкриваючи для себе друге коло, житомиряни не програли, але ж і нічия з «Вересом» не може вважатися успіхом. Адже це не просто втрата двох очок з аутсайдером, а втрата на останніх секундах гри. У «Полісся» в тому матчі були проблеми з реалізацією, які частенько заважали команді Калітвінцева і в попередніх поєдинках. Це аспект, в якому «вовкам» однозначно потрібно додавати.

У матчі з «Дніпром-1» тренерові також треба подбати про заміну для травмованих гравців. Не зіграють Шабанов та Морозко. Під питанням – Олександр Назаренко. Позитивний аспект у тому, що «Полісся» не має дискваліфікованих гравців.

Нагадаємо, в складі житомирян грають чотири колишніх футболісти «Дніпра-1» – Олександр Назаренко, Владислав Шаповал, Владислав Танковський і Микита Кравченко.

Орієнтовний склад «Полісся»: Бойко – Тейлор, Гітченко, Чоботенко, Смоляков – Крушинський, Кушніренко, Огіря – Макуана, Козак – Аріельсон

«Дніпро-1»
У «Дніпра-1» старт чемпіонату по суті був провалений, а от після приходу Юрія Максимова відбувся різкий підйом. Однак важливо знайти стабільність. З огляду на результат останнього туру, у якому була поразка 1:2 від «Ворскли», пошуки ще не закінчені.

«Дніпро-1» зберіг лідерство у турнірній таблиці, але, по-перше, не одноосібне, а по-друге – не за втраченими очками. Тому з «Поліссям» у спортклубівців не дуже багато місця для маневрів – потрібно перемагати. І для моральної сатисфакції бажано зробити це переконливо.

Але доведеться виконувати завдання без травмованого Богдана Лєднєва. Давно вже не грає Максим Третьяков. Зате роззабивався Олександр Філіппов, який наразі є рушійною силою «Дніпра-1» в атаці.

Орієнтовний склад «Дніпра-1»: Волинець – Адам'юк, Сваток, Сарапій, Мірошниченко – Рубчинський, Бабенко, Піхальонок – Гуцуляк, Пасіч – Філіппов

Статистика особистих зустрічей
Ці команди між собою грали тільки в поточному сезоні, зате – не в одному турнірі. Спершу «Дніпро-1» та «Полісся» зійшлися в УПЛ: 2:1 на користь дніпрян. А потім житомирці помстилися суперникові в Кубку України, перемігши його у серії пенальті.

Всього зіграно 2 матча: +0=1-1 м’ячі 2-3
На полі «Полісся» – 1 матч: +0=1-0 м’ячі 1-1

В УПЛ зіграно 1 матч: +0=0-1 м’ячі 1-2
На полі «Полісся»: раніше не зустрічалися

Останній матч на полі «Полісся» – 27.09.2023. 1/8 фіналу Кубка України-2023/2024
ПОЛІССЯ – ДНІПРО-1– 1:1, пенальті 5:4
Голи:
0:1 – Адамюк (77), 1:1 – Кушніренко (90+1).

Цікаві факти та можливі події
– «Полісся» може здобути 10-ту перемогу в УПЛ.
– Безпрограшна серія «Полісся» в чемпіонаті триває 9 ігор: 5 перемог та 4 нічиї.
– Безнічийна загальна серія «Дніпра-1» в чемпіонаті триває 11 ігор: 9 перемог та 2 поразки, а домашня – 5 ігор: 4 перемоги та поразка.
– Різні клуби Юрія Максимова можуть зазнати 70-ї поразки в УПЛ.
– Різні клуби Юрія Калитвинцева можуть зазнати 10-ї домашньої поразки в чемпіонатах.
– 20-й гол в УПЛ може забити Олександр Піхальонок, 15-й – Володимир Адамюк (обидва – «Дніпро-1»).

За матеріалами scdnipro1.com.ua, ua-football.com та upl.ua

8 грудня 2023 09:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35