Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Україна – Марокко: огляд марокканських ЗМІ

Орест ПЕТРУСЬКІВ

Марокканські журналісти були вражені результатом матчу з Україною на Олімпійських іграх (1:2). Після перемоги над Аргентиною багато хто вважав, що у збірної Марокко не виникне проблем із виходом до чвертьфіналу. Більше того, вважалося, що Марокко вже виграв боротьбу за перше місце, залишилося лише обіграти Україну та Ірак, що не мало стати проблемою. 

Місцеві ЗМІ похвалили команду Ротаня за виявлений характер і зазначили, що Марокко вже не вперше «забуває» про те, що треба грати до фінального свистка, що призводить до сумних наслідків та створює команди зайві проблеми.

Al Mountakhab

undefined 


«Марокко потрапляє в пастку для збірної України», – журналіст видання Al Mountakhab називає перемогу команди Ротаня справедливою і вказує на те, що марокканці поставили «капкан» біля своїх воріт, в який самі ж і потрапили на останній хвилині матчу.

– Цей матч можна порівняти з невдалою спробою мисливця-новачка зловити поранену тварину. Україна більшу частину матчу мала перевагу, грала добре і вигравала. Але пенальті та вилучення змінили ситуацію на полі. У всякому разі, саме так усі подумали на той момент. Марокко зрівнює рахунок, але попереду достатньо часу, щоб забити другий гол. Перемога у цьому матчі не забезпечила б на 100% вихід до чвертьфіналу, але наблизила б Марокко до першого місця. Зважаючи на все, Олімпійська збірна вже продумувала в голові різні варіанти, замість того, щоб просто забити другий гол.

Навіть після вилучення Україна не здавалася. Вона змушувала нервувати марокканців, граючи у дрібний фол та небезпечно виходячи в контратаки. Тренерський штаб розумів, що треба змусити українців розкритися, тож зробив приманку через «капкан» біля своїх воріт. Україна мала йти в атаку та звільнити простір біля штрафного майданчика. На жаль, цей план не спрацював, тому що марокканці потрапили у свій же «капкан», пропустивши гол на останній хвилині, що погіршило ситуацію для збірної у групі. Але все ще в руках Марокко. Достатньо в останньому турі обіграти Ірак, щоб посісти друге чи перше місце.

Al Jazeera

undefined 



«Все вирішиться в арабському протистоянні», – журналіст сайту Al Jazeera був небагатослівним після поразки Марокко від збірної України. Він зазначив, що тепер лише одна з арабських країн у цій групі може вийти у плей-офф. Хоча також є варіант, за якого обидві команди залишать турнір після третього туру.

– Збірна Марокко зненацька програла у другому турі Олімпійських ігор. Суперник – збірна України – здобув заслужений результат, оскільки грав краще протягом усього матчу. І це особливо дивно на тлі того, що на 63-й хвилині українці залишились удесятьох. Але навіть це не допомогло Марокко покращити якість гри та здобути необхідну перемогу. Чим ближче було до фінального свистку, тим більше нервувала команда. Коли здавалося, що матч завершиться внічию, українці вийшли в атаку та забили гол. Захисники вже настільки розслабилися, що не побігли за Краснопіром, який без проблем замкнув простріл та забив переможний гол.

Поразка не стала фатальною для Марокко, тому що їм достатньо виграти в Іраку у заключному турі. Така сама ситуація і в іракців. Перемога в «арабському дербі» дозволить будь-якій команді вийти до чвертьфіналу, але змусить суперника залишити турнір після групового етапу.

Kooora

undefined 


«Україна шокує Марокко на Олімпіаді», – журналіст сайту Kooora вказує на те, що ніхто в країні не був готовий до поразки марокканців від України після яскравої перемоги над Аргентиною у першому турі Олімпійських ігор.

– Збірна Марокко зненацька програла Україні у другому турі Олімпійських ігор. Українці відкрили рахунок ще у першому таймі, а марокканці не могли змінити ситуацію на полі. У другій половині зустрічі Салюк збиває Рахімі у штрафному майданчику. Пенальті та вилучення українського захисника. Рахімі забиває свій третій гол на турнірі та порівнюється з марокканською легендою – Ахмедом Фаресом, який забив три голи на Олімпіаді у Мюнхені у 1972 році. Але радість марокканців була не довгою. Їм не вдавалося забити другий гол, внаслідок чого вони захопилися атаками і забули про оборону.

Марокканці впустили багато можливостей, щоб вийти вперед, незважаючи на те, що українці грали вдесятьох. Всупереч ходу матчу м'яч опинився на останній хвилині у Краснопіра, який у дотик переправив м'яч у ворота. Гол, забитий на 98-й хвилині, став вирішальним. Україна виграла у Марокко 2:1 і ситуація у групі виглядає максимально заплутаною, оскільки у всіх трьох команд по 3 очки перед заключним туром.

27 липня 2024 23:28







Матеріали на тему

Ротань: «У нас три очки, попереду – фаворит всього турніру»
27 липня 2024 22:47


Україна – Марокко 2:1. Олімпіада-2024. Звіт про пізнє диво
27 липня 2024 20:14




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Олімпіада-2024. Група B. Україна – Марокко. Огляд матчу

 

27 липня 2024 22:59