Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Україна – Марокко 2:1. Олімпіада-2024. Звіт про пізнє диво

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Команда Руслана Ротаня в меншості вирвала три очки завдяки голу на восьмій доданій хвилині. Є історична перша перемога на Іграх!

Після не надто логічної невдачі з Іраком для команди Руслана Ротаня уже в другому турі була ситуація «пан або пропав». Треба було брати три очки в матчі з авторами, мабуть, найбільшої сенсації першого ігрового дня – переможцями самої Аргентини – та чинними чемпіонами Африки серед молодіжних команд (U23). До того ж ця команда Марокко ще й підсилена низкою гравців національної збірної, які не так давно грали в півфіналі чемпіонату світу в Катарі.

Гра почалась непросто для нашої команди: марокканці відчували свою силу та діяли дуже впевнено. Однак з часом синьо-жовті ввійшли в ритм, почали відвойовувати ініціативу та виглядати значно гостріше за суперників. Атакувальні дії українці вели переважно через свій лівий фланг, де нещодавній новачок київського «Динамо» Брагару постійно створював щось цікаве, незважаючи на те, що його прямим опонентом був знаменитий Хакімі.

На 22-й хвилині Брагару здорово накрутив центрбека та ідеально виклав м’яча на ногу Криськіву, який чітко пробив із близької відстані – 1:0. Невдовзі той же Брагару чудово подав на Хланя, який мав усі шанси забити головою, однак Мохамеді видав гарний сейв. За кілька хвилин у швидкій контратаці українці вийшли три в два, але трішки невдало розташувались у чужій штрафній, і зрештою пас Хланя на Сікана вийшов не надто гострим – удар форварда достатньо легко заблокували.

А от кінцівка першого тайму пройшла за явної переваги суперників: марокканці постійно створювали чисельну більшість на своєму правому фланзі атаки, в тому числі за рахунок вдалих індивідуальних дій, і українці з великими труднощами дотягли до перерви. Ще й могли в одному епізоді провести результативну контру, але пас Сікана на Хланя вийшов неточним.

Другий тайм почався з того ж місця: марокканці почали атакувати великими силами, і Хакімі був близький до голу після удару головою. Потім Ель-Ханнус небезпечно пробив практично з 16-метрової лінії, але трішки неточно. Далі Фесюн врятував після пострілу Річардсона, а за мить Рахімі не влучив по м’ячу перед самими воротами.

Утім, наша команда все ж не витримала такого тиску. На фініші години гри нібито нескладний пас по центру розрізав оборону українців, Хакімі виходив один на один, але був збитий Салюком, який не лише привіз пенальті, але після підказки ВАР ще й отримав пряму червону картку. Хакімі ж спокійно зрівняв рахунок.

Українці перейшли на ще глибшу оборону та намагались вибігати в контратаки. Одна з них цілком могла принести результат, але Краснопір не зміг переграти воротаря з кількох метрів ударом в падінні. Однак в цілому підопічним Ротаня доводилось набагато більше захищатись усіма силами. Моментів біля воріт Фесюна вистачало, але оборона трималась, а воротар виручав.

А на восьмій компенсованій хвилині синьо-жовті сенсаційно вирвали перемогу, коли Рубчинський чудовим проникаючим пасом вивів на ідеальну позицію Федора, а той бездоганно викотив на порожні ворота Краснопіру – 2:1! У підсумку перед матчем проти Аргентини в останньому турі Україна залишається з хорошими шансами на вихід в плей-офф, адже у всіх чотирьох команд групи В зараз по три очки. Зважаючи на клас суперника, завдання це виглядає складним, але цілком реальним...

УКРАЇНА – МАРОККО – 2:1
Гол
: Криськів (22), Краснопір (90+8) – Хакімі (60, пен.)
Україна: Фесюн, Мартинюк (Сич, 74), Батагов, Салюк, Крупський, Рубчинський, Михайленко (Федор, 78), Криськів (Таловєров, 61), Брагару (Очеретько, 61), Хлань, Сікан (Краснопір, 61)
Марокко: Мохамеді, Ель-Уахді, Букамір (Кешта, 74), Ель-Аззузі (Накаш, 87), Хакімі, Бен-Сегір (Ахомаш, 87), Річардсон, Таргаллін, Еззальзулі, Ель-Ханнус, Рахімі (Маухуб, 87)
Попередження: Сікан (34), Хлань (52), Рубчинський (73), Крупський (79), Сич (90) – Річардсон (37), Хакімі (71)
Вилучення: Салюк (60, фол останньої надії)

27 липня 2024 20:14







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ОІ-2024, фінал. Франція – Іспанія. Огляд матчу

 

09 серпня 2024 23:00

Ротань підбив підсумки виступу української збірної на Іграх-2024

 

02 серпня 2024 16:24

Олімпіада-2024. Група B. Україна – Аргентина. Огляд матчу

 

30 липня 2024 22:12