Сьогодні 16 вересня 2024 р.

«Україна завадила Аргентині посісти перше місце у групі», – огляд аргентинських ЗМІ

Орест ПЕТРУСЬКІВ

Аргентинські журналісти незадоволені тим, що команда Хав'єра Маскерано виграла у України з рахунком 2:0 і не прагнула забити більше голів, щоб посісти перше місце в групі, тобто отримати у чвертьфіналі простішого суперника – США. 

Місцеві ЗМІ зазначають, що у перерві аргентинці вже знали про те, що Марокко виграє у Ірака з рахунком 3:0, тому чудово розуміли, що потрібно весь другий тайм провести в атаках і забити якомога більше голів. Але після результативного удару на 47-й хвилині команда Маскерано, навпаки, відійшла в оборону, щоб зберегти перевагу, а не розвинути успіх.

TVP

undefined



«Аргентина довела свій високий рівень», – журналіст сайту TVP вважає, що матч першого туру, в якому Аргентина програла Марокко, був скоріше випадковістю, ніж закономірністю. Команда Маскерано довела, що вона ще претендує на золоті медалі на Олімпіаді.

– Аргентина обіграла Україну з рахунком 2:0 у Ліоні в рамках останнього туру групи B чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор і таким чином вийшла до чвертьфіналу з другого місця, поступившись Марокко за додатковими показниками. У п'ятницю збірна до 23 років під керівництвом Хав'єра Маскерано зіграє за путівку до півфіналу проти збірної Франції, яка посіла перше місце у групі А після перемоги над Новою Зеландією з рахунком 3:0.

Матч із Україною вийшов відносно простим для Аргентини. Для того, щоб посісти друге місце, достатньо було не програти Україні. Для того, щоб залишитись на першій позиції в групу, потрібно було виграти в українців з таким самим рахунком, з яким вигравали марокканці в Іраку. Гол Алмади подарував усім надію, але подвоїти перевагу зумів Ечіверрі лише на 90+1 хвилині. Залишалося зовсім мало часу для того, щоб забити третій гол, але це завдання так і залишилося невиконаним. Аргентина посідає друге місце у групі та зіграє з найкращою командою турніру.

El Mar Platense

undefined



«Перемоги над Україною виявилося замало для першого місця в групі», – журналіст видання El Mar Platense не розуміє, чому збірна Аргентини не прагнула виграти в українців з більшим рахунком, щоб випередити Марокко та посісти перше місце у групі.

– Аргентина обіграла Україну з рахунком 2:0 на стадіоні «Ліон» у рамках останнього матчу групи B чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Таким чином, «Альбіселесте» вийшла до чвертьфіналу, але з другого місця, пропустивши вперед Марокко. За рівних показників аргентинці поплатилися за поразку в очному матчі між ними.

Команда під керівництвом Хав'єра Маскерано вийшла на поле з повною рішучістю провести матч, володіючи м'ячем і не дозволити супернику навіть замислитися над перемогою. Так було протягом більшої частини першого тайму, але це не змогло завдати шкоди Україні. Команда Руслана Ротаня діяла спокійно та навіть відповідала своїми моментами. Втім, також безрезультативно. Коли суперник активніше пішов уперед, у Аргентини з'явилися найкращі шанси для взяття воріт: пара ударів Хуліана Альвареса, які пройшли повз, і, найкращий момент – вихід віч-на-віч Лучано Гонду, який був зупинений воротарем.

Але перший момент після перерви привів до гола. Тьяго Алмада міг допомогти Гонду відзначитись, але взяв на себе ініціативу і пробив по воротах. Чудовий гол 10-го номера збірної – 1:0. Аргентина виграє в України. На жаль, замість того, щоб постаратися забити ще один гол, ми стали свідками того, як Аргентина відмовилася від володіння м'ячем і зосередилася на стримуванні атак українців. Це призвело до того, що на 90-й хвилині було забито другий гол, поставивши жирну крапку у цьому матчі.

Завдяки цій перемозі збірна до 23 років вийшла до чвертьфіналу Олімпіади 2024 року, посівши друге місце в групі B. Після того, як Марокко зрівнялося за очками, різницею м'ячів і забитими голами, на перше місце вийшла та сама перемога в першому турі, що завершилася скандалом. Вже у чвертьфіналі Аргентина зустрінеться з лідером групи А – Францією.

La Nacion

undefined



«6 очок виявилося недостатньо для першого місця в групі», – журналіст сайту La Nacion не розуміє, чому Аргентина не намагалася забити три голи у другому таймі, вже знаючи, що Марокко виграє у Іраку.

– Збірна Аргентини до 23 років обіграла Україну з рахунком 2:0 у матчі останнього ігрового дня групи B першого етапу чоловічого турніру Олімпійських ігор 2024 року у Парижі, який відбувся у вівторок у Ліоні. На жаль, але до чвертьфіналу вони вийшли з другого місця, бо Марокко обіграло Ірак з рахунком 3:0 у Ніцці і посіло перше місце. Обидві команди здобули по дві перемоги і мають одну поразку на груповому етапі, тому вони набрали по шість очок. Вони також фінішували з однаковою різницею м'ячів (+3), але африканці вирвалися вперед, оскільки першого ігрового дня виграли у скандальному матчі у південноамериканців з рахунком 2:1 на стадіоні «Жоффруа-Гішар» у Сент-Етьєні.

Європейці грали досить добре в обороні, фактично не дозволяючи аргентинцям створювати моменти, але при цьому виходили у небезпечні атаки. Внаслідок чого захисникам доводилося кидатися під м'яч або вступав у гру голкіпер. Найнебезпечніший момент у Гонду, який не зумів переграти Фесюна. Українець виграв дуель віч-на-віч.

Аргентинська команда вийшла на другий тайм, знаючи, що Марокко виграє з рахунком 3:0 у Іраку. Це змусило б їх виграти з перевагою як мінімум три голи в України. Україна, судячи з результату іншого матчу, мала гостру необхідність перемагати, щоб продовжити участь у турнірі. На початку другого тайму Аргентина одразу ж забила. Україна одразу ж вирушила вперед, щоб хоча б зрівняти рахунок, і створила низку небезпечних моментів. «Альбіселесте» зуміли відбити всі атаки України і навіть забити другий гол, але цього виявилося замало для того, щоб вийти на перше місце.

Україна завадила команді Маскерано посісти перше місце у групі та здобути легшого суперника. Аргентина усвідомлювала силу суперника, тож вирішила задовольнятися тим, що є. Марокко та Аргентина вийшли до чвертьфіналу і зустрінуться зі Сполученими Штатами та Францією відповідно, які посіли друге та перше місця у групі А.

31 липня 2024 09:34







Матеріали на тему

Україна – Аргентина 0:2. Олімпіада-2024. «Синьо-жовті» прощаються з Іграми
30 липня 2024 20:01




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Олімпіада-2024. Група B. Україна – Аргентина. Огляд матчу

 

30 липня 2024 22:12