Сьогодні 21 вересня 2024 р.

Динамо – Рейнджерс 1:1. Ліга чемпіонів, третій раунд. Звіт про перший матч

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

Кияни дали бій британському клубу, втративши перемогу перед самим фінальним свистком.

Олександр Шовковський вкотре показав себе тренером із гнучким підходом до тактичних і кадрових питань. Цього разу він з перших хвилин випустив на поле 19-річного Тараса Михавка, який в центрі захисту замінив травмованого Максима Дячука, і Олександра Піхальонка, надавши екс-дніпрянину перевагу перед капітаном Віталієм Буяльським.

Михавко потрапив у складну ситуацію вже на 2-й хвилині, не встигши заблокувати удар Томаса Лоуренса метрів з 18 – втім, Георгій Бущан впорався і з цією загрозою, і з добиванням від Сіріля Дессерса. Щодо Тараса, то він, дебютуючи у єврокубках, не поплив, зібрався і в цілому виправдав надії свого наставника.  

Неприємний епізод не став початком якогось штурму з боку «Рейнджерс», і «Динамо» достатньо впевнено перевело гру на чужу половину поля. Не довелося довго чекати і на небезпечний воріт біля воріт Джека Батленда: після кутового від Миколи Шапаренка головою пробивав Володимир Бражко. Якщо б зумів згрупуватися і взяти нижче, з великою ймовірністю рахунок було б відкрито.

Використовуючи високий пресинг, гості намагалися максимально ускладнити суперникам процес організації атак, проте Київ давав собі раду, діючи спокійно і безпомилково.

На 17-й хвилині «біло-сині» провели гарну комбінацію правим флангом, у фіналі якої Костянтин Вівчаренко завдав небезпечного удару низом, а до м’яча, відбитого воротарем, першим встиг Владислав Ванат. Шкода, але перед тим як уразити ціль, 22-річний форвард заліз у офсайд.

undefined



Ще за кілька хвилин команди обмінялися гострими уколами, і якщо після «пострілу» Росса Маккозленда нашого голкіпера підстрахувала стійка, то схожа і не менш потужна спроба Олександра Піхальонка змусила Батленда демонструвати реакцію.

І все ж таки ще до перерви «Динамо» пробило 31-річного англійця. Відібравши м’яч у одного опонента і обійшовши іншого, Олександр Караваєв розігнав контратаку, розрізним пасом відправив у прорив Ваната, який справа виконав чіткий простріл на Андрія Ярмоленка. А вже той у дотик, немов на тренуванні, вивів господарів уперед. Досвідчений вінгер цього разу помінявся місцями з молодим партнером, і це спрацювало!

undefined

  
Наприкінці тайму «рейнджери» спробували організувати удар у відповідь, але завдяки надійним діям динамівського захисту і, зокрема центрбеків – Дениса Попова з тим таки Михавком, неприємностей вдалося уникнути.

А ось незабаром після відновлення гри киян врятувала виключно майстерність Бущана. Після кросу від лівої бровки Дессерс завдав класного удару головою і, напевне, вже бачив м’яч у сітці. Як Георгію, витягнувшись струною, вдалося до того м’яча дотягнутися, знає вочевидь тільки він.

Керманич «Рейнджерс» Філіп Клеман зробив пару замін, спрямованих на підсилення атаки своєї команди. Та тепер йшла вперед набагато більшими силами, водночас залишаючи позаду вільні зони, якими за першої ліпшої нагоди намагалося користуватися «Динамо». Так, два контрвипади підопічних Шовковського лівим флангом виглядали дуже перспективними, але у вирішальний момент спочатку Владислав Кабаєв, а потім Шапаренко приймали хибні рішення.

undefined

  
Зрештою наважився на зміцнення середини поля і український тренер, замінивши того таки Шапаренка та Піхальонка. Обидва півзахисники помітно «наїлися», протистоячи атлетичним візаві. Як і очікувалося, шотландці запропонували господарям силовий футбол з великою кількістю єдиноборств, і динамівці, прийнявши виклик, зуміли дати відсіч британській команді (у цьому сенсі знову відзначимо самовіддану гру Попова).

Кінцівка зустрічі пройшла зі взаємними уколами, при цьому біло-сині випади виглядали гострішими, а як такого штурму в «Рейнджерс» не вийшло. Тим більш прикрим виглядав гол, який стався на останній компенсованій хвилині, коли Дессерс, втікши від опіки, відгукнувся на передачу від правої бровки і зблизька «розстріляв» Бущана – 1:1.   

У підсумку – нічия, і тепер українському клубу доведеться доводити свою перевагу за тиждень, 13 серпня, коли суперники зійдуться на славнозвісному «Хемпден Парку».
 
ДИНАМО – РЕЙНДЖЕРС 1:1     

Голи: Ярмоленко (38) – Дессерс (90+4).
Динамо:
Бущан, Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко, Бражко, Піхальонок (Буяльський, 69), Шапаренко (Лонвейк, 69), Ярмоленко (Волошин, 77), Кабаєв (Брагару, 77), Ванат.
Рейнджерс: Батленд, Тавернієр, Сауттар, Балогун, Ридван Їлмаз, Баррон (Д.Стерлінг, 71), Дьоманде (Дауелл, 80), Маккозленд (Черни, 60), С.Райт (Жефте, 46), Дессерс, Лоуренс.
Попередження: Тавернієр (78), Сауттар (85), Дессерс (90).
Арбітр – Донатас Румшас (Литва).
6 серпня. Люблін (Польща). Арена Люблін. +23’C. 7 300 глядачів.

6 серпня 2024 22:50







Матеріали на тему

УЄФА замінив арбітрів VAR матчу «Динамо» – «Рейнджерс»
6 серпня 2024 16:06


Ліга чемпіонів, 3-й раунд кваліфікації. Динамо – Рейнджерс. Анонс матчу
6 серпня 2024 16:00


«Динамо» – «Рейнджерс»: останні новини перед грою
6 серпня 2024 12:09


Захисник «Рейнджерс»: «У «Динамо», безумовно, є якість. Але вона є й у нас»
6 серпня 2024 10:58


«Динамо» – «Рейнджерс»: інформація щодо трансляції
6 серпня 2024 09:23


Шапаренко: «Нам треба бути готовими вступати в боротьбу в матчі з «Рейнджерс»
5 серпня 2024 22:57


«Динамо» – «Рейнджерс»: представляємо арбітра матчу
5 серпня 2024 22:39


Шовковський: «Будемо намагатися проявити свої найкращі якості»
5 серпня 2024 22:00


«Рейнджерс»: легенди, рекорди та… банкрутство
5 серпня 2024 15:17




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1-й тур. Атлетико – Лейпциг. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:17

ЛЧ, 1-й тур. Аталанта – Арсенал. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:14

ЛЧ, 1-й тур. Монако – Барселона. Огляд матчу

 

20 вересня 2024 00:09