Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Хорватія – Албанія 2:2. ЄВРО-2024, група B. Хто сміявся останнім?

«Футбольний клуб»

Пропустивши першими, хорвати перевернули гру, проте останнє слово залишилося за суперниками.

Одним із основних чинників, які призвели до суботнього розгрому підопічних Златко Далича від Іспанії, стала робота суперника у пресингу, у відборі – «картаті» тоді весь матч провели під шаленим тиском і поступилися закономірно. Звісно, албанці знаходяться в Іспанією в різних «лігах», проте створити перешкоди віковим фаворитам, як виявилося, в змозі і вони.

Хорватія, звісно, мала істотну перевагу у володінні м’ячем, проте, на кшталт Україні в зустрічі з румунами, ніяк не могла довести справу до по-справжньому небезпечного моменту. Дальні удари Марцело Брозовича – виглядали відверто слабкими аргументами.

undefined

  
Натомість уколи хлопців Сілвіньо несли в собі справжню загрозу воротам Доминика Ливаковича. А те, що «червоно-чорні» вміють використовувати свої шанси, підтвердять Дімарко з Доннаруммою.

Гол Казима Лячі не став рекордним, проте як і шедевр Недима Байрамі у грі з італійцями, перетворився на холодний душ для досвідченого суперника. Брозович не встиг за хавбеком «Спарти», і той здійснивши феноменальний ривок на півполя, класно головою замкнув діагональ Ясира Асані – 1:0!

undefined

  
Спливала лише 11-а хвилина, і за той час, що залишався до перерви, албанці, дисципліновано і відчайдушно захищаючись, спромоглися провести ще кілька гострих атак і були вельми близькими до успіху. Згадаймо і щільний дальній «постріл» правого захисника Ельсеїда Зюсая, і вихід сам-на-сам з Ливаковичем вінгера Крістіана Аслані, коли свою майстерність довелося демонструвати голкіперу «Фенербахче».

Безперечно, у хорватській роздягальні після першого тайму відбулася серйозна і жорстка розмова, наслідком якої став потужний картатий прес, який притиснув албанців до власних воріт. Номінальні гості намагалися дотримуватися плану, який працював до цього, але в умовах шаленого тиску робити це було дедалі важко.

undefined

  
Команда Далича нарешті почала створювати моменти, і хоча їх реалізація не вражала, Модрич з партнерами не спинялися. Нагородою за впертість і віру став не гол, а цілий результативний дуплет.

Дуже вдало увійшов у гру Анте Будимир. Спершу 32-річний бомбардир «Осасуни» тонко вивів до воріт Андрея Крамарича, і нападник «Гоффенгайма» розважливим ударом у ближній кут відзначив своє 33-річчя. А невдовзі той таки Будимир прострелив з лівого флангу на також свіжого Луку Сучича, після удару якого і ще одного рикошету м’яч у сітку незграбно спрямував Клаус Г’ясуля. Вихід на поле хавбека «Дармштадта» і його прикрий автогол розділили лише три хвилини…

undefined

Кінцівку матчу хорвати проводили впевнено, намагаючись не підпускати суперників до власного карного майданчика. Але – не дотерпіли. Вже у компенсований час Албанія провела атаку відчаю, на вістрі якої опинився  Г’ясуля, і вразивши нижній кут, миттєво перетворився із невдахи матчу в чи не найголовнішого його героя – 2:2!

undefined

  
Дві збірні залишали поле в протилежному настрої. Обидві досі без перемог, проте обидві зберігають шанси на участь у плей-офф. Треба тільки для цього обов’язково перемагати в заключному турі.

ХОРВАТІЯ – АЛБАНІЯ 2:2
Гол:
Крамарич (74), Г’ясуля (76, автогол) – Лячі (11), Г’ясуля (90+5).
Хорватія: Ливакович, Юранович, Шутало, Гвардіол, Перишич (Соса, 84), Брозович (Маріо Пашалич, 46), Модрич, Ковачич, Майєр (Сучич, 46), Крамарич (Батурина, 84), Петкович (Будимир, 69).
Албанія: Стракоша, Хюсай, Джимшиті, Аєті, Митай, Рамадані (Ходжа, 85), Аслані, Лячі (Г’ясуля, 73), Асані (Сефері, 64), Байрамі, Манай (Даку, 85).
Попередження: ФІвушич (87) – Хюсай (77), Даку (90+3), Г’ясуля (90+7).
Арбітр – Франсуа Летесьє (Франція).
19 червня. Гамбург. «Фолькспаркштадіон». +19’С.

Група B

15 червня (сб).
 Іспанія – Хорватія 3:0
15 червня (сб). Італія – Албанія 2:1
19 червня (ср). Хорватія – Албанія 2:2

N

 Команди

ІВНПМО
1  spain.gif ІСПАНІЯ 1 1 0 0 3-0 3
2  italy.gif ІТАЛІЯ 1 1 0 0 2-1 3
3  albania.gif АЛБАНІЯ 2 0 1 1 3-4 1
4  croatia.gif ХОРВАТІЯ 2 0 1 1 2-5 1


20 червня (чт).
 Іспанія – Італія (Гельзенкірхен, 22:00)
24 червня (пн). Хорватія – Італія (Лейпциг, 22:00)
24 червня (пн). Албанія – Іспанія (Дюссельдорф, 22:00)

19 червня 2024 17:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05