Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Матч

Анонс

Онлайн

Матеріали

Ліга конференцій 2022/23 / Кваліфікація. 3 раунд, перший матч. 4 серпня 2022. 20:30


Нагнойний (56)


Зоря
Луганськ
1:0
Університатя
Крайова
Состав Звіт Состав

Мацапура
Данченко
Батагов
Імереков
Вантух
Чурко
(Мишньов, 78)
Назарина
Булеца
Крістіан
Кабаєв
(Луньов, 73)
Нагнойний
(Безбородько, 81)

Маючи відчутну перевагу, луганчани вдовольнилися мінімальною, проте цілком заслуженою перемогою.

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

Попри відсутність у «Зорі» ігрової практики на офіційному рівні протягом восьми місяців, саме наша команда вважалася фаворитом цього двобою. І недаремно. Підопічні Патріка ван Леувена виглядали впевненіше суперників і відчутно переважали румун в багатьох компонентах.

Більшість ігрового часу «Зоря» діяла с позиції сили, шукаючи шляхи до воріт Давида Лазара. Зазначимо, що 30-річний голкіпер «студентів» був однією з найпомітніших фігур і кілька разів відверто виручив гостей.

У першому таймі «чорно-білі» розхитували оборону румун, використовуючи здебільшого швидкісні якості своїх крайків – Олега Данченка і Романа Вантуха, які регулярно вирізали кроси до карного майданчика. Найближче ж до успіху були Сергій Булеца, з підступним ударом якого впорався воротар, а також Єгор Назарина та Владислав Кабаєв, чиїм дальнім пострілам трохи бракувало влучності.

По перерві «Зоря» продовжила тиснути, і тільки блискавична реакція Лазара вберегла «Університатю» від неприємностей після потужних спроб того таки Кабаєва та Дениса Нагнойного. Останнього ван Леувен випустив у старті, віддавши перевагу 20-річному хлопцю і залишивши на лавці його досвідченого тезку Безбородька. Як виявилося, тренер знав, що робив!

Саме Нагнойний після подачі В’ячеславом Чурком кутового опинився у потрібному місті у потрібний час і метрів з шести головою спрямував м’яч у сітку!

На жаль, це взяття воріт виявилося єдиним у матчі, хоча у «Зорі» були можливості збільшити свою перевагу. З іншого боку, під кінець гри активізувалися й наші суперники, змусивши демонструвати майстерність Дмитра Мацапуру.

Рахунок 1:0 напередодні повторної зустрічі в Румунії виглядає слизьким, але, враховуючи співвідношення сил опонентів, він все одно має стати надійним фундаментом для загальної перемоги.

Лазар
Кепецине
Папп
Раул Сілва
Банку
А.Крецу
(Скречу, 65)
Матей
Ханка
(Рівалдіньо, 78)
Рогулич
(Баярам, 46)
Іван
Колич
(Маркович, 78)