Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ковалець: «У матчі з поляками збірна України моделюватиме тактичні побудови»

Своїми очікуваннями від товариського матчу Польща – Україна, який відбудеться сьогодні у польській столиці, поділився один із представників нашого тренерського корпусу Сергій Ковалець.

– Цей контрольний поєдинок – один з етапів підготовки української збірної до чемпіонату Європи, який стартує у Німеччині рівно за тиждень, – починає свій коментар фахівець. – У нашої національної команди будуть варіанти ротації складу, щоб можливість зіграти отримали всі футболісти. Власне, і сам головний тренер України Сергій Ребров сказав про це. У зустрічі з поляками зміниться схема гри. Якщо у попередньому матчі з Німеччиною ми грали за схемою 1-3-4-3 в атаці, то в захисті 1-5-4-1.

Я вважаю, що чим більше тактичних варіацій є в асортименті команди, тим краще. Тобто у будь-якому випадку, в залежності від результату можна перебудуватись. Адже чемпіонат Європи – це результат. А нам на цьому престижному континентальному турнірі саме він і потрібен. Це для нас дуже важливий турнір, за вдалий виступ у якому у цей важкий для держави час вболіватиме уся країна. Якщо говорити безпосередньо про матч з Польщею, то як я вже сказав, у цій грі з боку української команди буде інша тактична побудова, ніж була у поєдинку з німцями. Польську збірну у певній мірі можна порівняти по силі з двома такими суперниками України по групі, як Румунія і Словаччина. У цьому плані зустріч із поляками буде хорошим спарингом для нас. В ньому можна моделювати тактичні моменти, перехідні фази і щодо застосування пресингу тощо. Вважаю, що сьогоднішня гра буде досить активною і цікавою. Сподіваюсь, вона не розчарує вболівальників.

7 червня 2024 18:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Квитки на збірну, Забарний про мотивацію, зміни на стадіоні перед матчем Україна – Албанія

 

06 вересня 2024 13:00

Сергій Ребров про Лігу націй, Довбика в Ромі, Динамо в єврокубках

 

04 вересня 2024 10:27

Збірна України: мрія Кабаєва, відновлення Трубіна, Малиновський і нові м'ячі Ліги націй

 

03 вересня 2024 12:00