Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Німецькі ЗМІ – про матч з Україною: «Це був особливий вечір у Нюрнберзі»

Антон ПРОКОПОВ

Німецькі журналісти задоволені грою збірної Німеччини. Вони закликають уболівальників не критикувати національну команду, бо у поєдинку із сильним суперником – Україною – вдалося показати досить якісну та яскраву гру, а також створити багато моментів, які не вдалося реалізувати.

Місцеві ЗМІ впевнені в тому, що команда Нагельсманна знаходиться правильною дорогою і можна сказати, що збірна Німеччини успішно пройшла тест на готовність грати на Євро-2024 проти команд, які відсиджуватимуться в обороні.

KICKER

«Команда Нагельсманна на правильному шляху, незважаючи на нульову нічию», – журналіст популярного сайту Kicker не поспішає критикувати збірну Німеччину і закликає інших до того ж. Він зазначає, що німецька національна команда часто не вражає щодо результатів під час підготовки до міжнародних турнірів, але це і не є головним завданням для тренерського штабу.

«Для збірної далеко не рідкість, що у першому контрольному матчі підготовки до міжнародних турнірів результат виявляється не дуже добрим і не все йде за планом – тепер це стало традицією. Перед чемпіонатом Європи 2021 року вони задовольнялися тьмяною нічиєю 1:1 проти Данії в Інсбруку. Перед провальним чемпіонатом світу 2018 року вони програли Австрії з рахунком 1:2 у Клагенфурті, а перед чемпіонатом Європи 2016 року вони зіграли в Аугсбурзі та зазнали поразки з рахунком 1:3 від Словаччини. Навіть у 2014 році майбутні чемпіони світу не змогли перемогти Камерун у Менхенгладбасі, зігравши внічию 2:2.

Саме тому жвава нічия 0:0 з учасниками чемпіонату Європи з України в жодному разі не є негативним результатом. Про це заявив тренер збірної Юліан Нагельсманн і з ним можна погодитися. Це насторожило людей, які відразу ж заявили про відсутність амбіцій, але тренерський штаб не мав завдання перемогти за всяку ціну.

Нагельсманн все ще може розглядати показані в останніх матчах результати як доказ того, що він знаходиться на правильному шляху. За інтенсивністю, готовністю, ентузіазму та свідомістю гри багато в чому команда відповідала тому, що вимагав від них тренер і що він хоче бачити на чемпіонаті Європи. З самого початку було зрозуміло, що зустріч із українцями, які сіли в глибоку оборону, була для німецької команди зовсім іншим завданням, ніж відкриті ігри з Францією та Нідерландами. Адже саме це чекає на господарів чемпіонату Європи в групових іграх проти Шотландії, Угорщини та Швейцарії, які гратимуть від оборони.

Можна сказати, що збірна Німеччини гідно пройшла це випробування, тому що вони домінували у грі та створили безліч моментів. Серйозним недоліком є ​​лише слабка реалізація. Багато гравців мали можливість забити гол, але в останній момент у них або не виходило нормально вдарити по м'ячу, або Україну виручав голкіпер.

Одним із головних відкриттів став Максиміліан Баєр, який чудово вписався у гру збірної Німеччини. А ось чергова помилка Ноєра змусила задуматися про те, чи має він бути номером один, коли є Тер Штеген. Хоч українці і не використовували помилку воротаря, але у багатьох виникли сумніви щодо Ноєра, який нещодавно підвів «Баварію» у дуже важливому матчі
».

SPORT.DE

«Очікування високі, але поки що не все йде добре, то можна коротко охарактеризувати те, що ми побачили у матчі з Україною», – пише журналіст сайту Sport.de. Без двох ключових гравців – Тоні Крооса та Антоніо Рюдігера – національна команда Німеччини трохи зіпсувала собі настрій за одинадцять днів до відкриття турніру.

«У справжньому випробуванні на витривалість проти учасників чемпіонату Європи з України перед канцлером Олафом Шольцем на стадіоні Макса Морлока в Нюрнберзі, незважаючи на подекуди справді гарну гру, Німеччину вистачило лише на те, щоб зіграти внічию 0:0.

Збірна Німеччини цього разу не змогла продовжити низку вдалих міжнародних матчів, після гарних перемог в іграх проти Франції (2:0) та Нідерландів (2:1), команда Нагельсманна не змогла обіграти Україну, розчарував глядачів у Нюрнберзі.

«Ми провели гарну гру. Ті, хто дивився матч, можуть сказати, що команда справді хотіла перемогти. Сьогодні нам не вистачило трохи успіху, але якби Німеччина забила перший гол, то далі було б набагато простіше», – Нагельсманн залишився задоволений грою збірної, хоча після закінчення матчу на трибунах можна було почути свист уболівальників. Багато хто з них переживає, що навіть на домашньому чемпіонаті Європи команда не зможе порадувати глядачів.

Деколи здавалося, що забитий гол у ворота України – це лише питання часу. На жаль, але численні моменти так і не було реалізовано. А якби українці були трохи успішними, вони могли б і самі перемогти. Чого тільки варта помилка Ноєра наприкінці матчу. Але все ж таки ми повинні розуміти, що це був контрольний матч. Нагельсманн не приховував, що хоче подивитися у справі деяких гравців, а іншим дати відпочинок. У групі Німеччини немає команд рівня Франції, тож усі суперники гратимуть так, як сьогодні грала Україна. Команда Нагельсманна довела, що може гарно грати проти таких суперників. Залишилося лише попрацювати над реалізацією моментів
».

WAZ

«Це був особливий вечір у Нюрнберзі», – журналіст сайту WAZ пише про те, що підсумковий результат 0:0 не відображає того, що відбувалося на полі. Можливо, збірна Німеччини зіграла не найкращий свій матч, але вона зробила достатньо, щоб виграти цю зустріч. Також він зазначає, що це був важливий день для обох команд. Якщо для Німеччини цей чемпіонат Європи є домашнім і вона не може собі дозволити знову розчарувати вболівальників, то для України футбол – це можливість нагадати світові про те, що в нашій країні триває війна, яка триває вже понад два роки.

«Це був особливий вечір у Нюрнберзі, присвячений не лише підготовці до турніру. На парканах стадіону Макса Морлокса висіла безліч синьо-жовтих прапорів України. Країна страждає від російської агресивної війни вже понад два роки. Тож це був не просто футбольний матч, а 90 хвилин солідарності з українцями. «Не так просто зосередитися на футболі, коли ти турбуєшся про своїх близьких удома. Перед ними можна лише зняти капелюх», - сказав перед початком матчу тренер збірної Юліан Нагельсманн. На щастя, йому потрібно думати лише про футбол, але на тренера збірної Німеччини також чиниться тиск, бо ніхто не простить йому, якщо національна команда невдало виступить на домашньому чемпіонаті Європи.

Німеччина контролювала гру, а українці виходили у контратаки, які не були особливо небезпечними. Тренер збірної був сповнений рішучості продемонструвати найкращу гру вже в передостанньому матчі перед чемпіонатом Європи. Але його команді, яка явно перевершувала суперника у другому таймі, не вдалося реалізувати численні моменти. І тому німецькій команді вдалося зіграти лише у нульову нічию з Україною. Генеральна репетиція перед стартом чемпіонату Європи відбудеться у п'ятницю проти Греції
».


4 червня 2024 09:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Квитки на збірну, Забарний про мотивацію, зміни на стадіоні перед матчем Україна – Албанія

 

06 вересня 2024 13:00

Сергій Ребров про Лігу націй, Довбика в Ромі, Динамо в єврокубках

 

04 вересня 2024 10:27

Збірна України: мрія Кабаєва, відновлення Трубіна, Малиновський і нові м'ячі Ліги націй

 

03 вересня 2024 12:00