Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Сергій Ребров: «Мотивувати наших гравців більше не потрібно»

Богдан БУГА, UEFA.com

«У цієї команди дійсно великий потенціал, але на такому турнірі треба завжди показувати свій максимум».

Головний тренер збірної України дав інтерв’ю офіційному сайту УЄФА в таборі національної команди у місті Вісбаден.

 

Про стартове хвилювання і попередній досвід

Не думаю, що у нас багато хвилювання. Ми знаємо, що робити, і дуже ретельно готуємось. На жаль, у мене поки немає тренерського досвіду на такому турнірі, я лише був гравцем на чемпіонаті світу, але я бачу настрій гравців: вони хочуть показати все, що в них є, заради України.

Думаю, що досвід гравця допомагає, але це не основне в роботі тренера. Вважаю, що це більше допомагає в роботі з гравцями в тому сенсі, що вони поважають тренера, який пройшов їхній шлях. Але я думаю, що у тренера зовсім-зовсім інша робота.

Про особливу мотивацію українців

Гравців збірної України зараз не потрібно мотивувати. Коли в країні триває війна, то хлопці й так розуміють, якою відповідальністю є гра за національну команду. Це дійсно дуже велика мотивація. Іноді ми говоримо про це, але я бачу по обличчям гравців, за їхнім ставленням до тренувального процесу та до матчів, наскільки вони мотивовані. Це стосується абсолютно всіх гравців, які приїжджають до табору національної збірної.

Про підтримку вболівальників

Ми дуже вдячні нашим уболівальникам. Де б ми не грали - на матчі завжди приходить дуже багато наших людей. Ми знаємо, що дуже багато родин виїхали з України. Я дійсно бачу дуже багато дітей на трибунах, коли ми граємо, і бачу, що для наших футболістів це додаткова мотивація. На жаль ці діти не можуть бути зараз в Україні, а ми не можемо зіграти жодного матчу в Україні. Пам’ятаю, коли я ще не був тренером збірної, але ходив на її матчі, завжди був дійсно неймовірний ажіотаж. Це дуже важливий мотиваційний момент для гравців. Але, як я казав, де б ми не грали, ми відчуємо підтримку всіх українців, кому футбол приносить позитивні емоції, яких, на жаль, зараз не вистачає нашим людям.

Про високі очікування від збірної України

Перед яким ЄВРО від України не очікували високого результату? Завжди вважають, що Україна - це футбольна країна, і я з цим абсолютно згоден. Але є інші фактори - війна, тривалі переїзди, дуже великі додаткові навантаження на гравців, які ми повинні враховувати. Однак, як і уболівальники, я вважаю, що у нас дуже гарна збірна, і ми будемо намагатися досягти на цьому ЄВРО максимуму.

У нас молода збірна, але я не бачу тут проблеми. Вважаю, що для всіх команд дуже важливий баланс між досвідченими гравцями і молодими, які дають більше енергії, заряду на полі. І я гадаю, що у нас в команді є цей баланс: маємо і досвідчених хлопців і таланти, для яких цей великий турнір є першим у житті.

Про стиль і тактичну гнучкість

Стиль гри Реброва? Я вважаю, що для сучасного футболу дуже важливою є швидкість. Решту побачите на ЄВРО. На рівні національних команд зібрані найкращі гравці своїх країн, тому іноді тобі доводиться підлаштовуватись під суперника. Іноді у тебе є травмовані гравці. Тому я вважаю, що наші збірній дуже важливо показувати, що вона розуміє, як грати в рамках іншої схеми. Ми це показували у відбірному циклі, і переконаний, що продемонструємо й на ЄВРО.

Про стартовий матч із Румунією

Усі суперники на ЄВРО дуже міцні, і збірна Румунії недарма посіла перше місце у своїй відбірній групі. Тому ми з повагою ставимося до неї та інших команд в групі, але нам потрібно в першу чергу зосередитись на своїй грі. В Румунії вистачає яскравих гравців. Майже всі грають за кордоном, у гарних клубах, тому я з великою повагою ставлюсь до суперників.

Про перспективи на турнірі

Залишимо це для вболівальників. Для нас зараз важливо готуватись до кожної гри. Я бачу своїх гравців; бачу, що вони дуже мотивовані; бачу, що вони - дуже високого рівня. Приблизно половина нашої команди - це гравці, які зараз виступають в Україні. У країні, де йде війна, і я вважаю, що це дуже важливо, що в нашому чемпіонаті є такі сильні футболісти.

Гадаю, у цієї збірної дійсно є великий потенціал, а сам по собі він нічого не значить. На такому турнірі треба показувати свій максимум. Якщо ми хочемо чогось досягти, треба в кожній грі показувати свій найкращий рівень.

14 червня 2024 18:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Квитки на збірну, Забарний про мотивацію, зміни на стадіоні перед матчем Україна – Албанія

 

06 вересня 2024 13:00

Сергій Ребров про Лігу націй, Довбика в Ромі, Динамо в єврокубках

 

04 вересня 2024 10:27

Збірна України: мрія Кабаєва, відновлення Трубіна, Малиновський і нові м'ячі Ліги націй

 

03 вересня 2024 12:00