Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Петраков: «Зараз усе в руках, ногах і головах українських гравців «Шахтаря»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поділився думками про «Шахтар» Ігора Йовичевича, прокоментував поразку гірників у спарингу з «Ромою» (0:5) та розповів про підтримку України в Італії.

– У нинішньому «Шахтарі» багато ваших вихованців – чемпіонів світу U-20. Чи раді ви їх бачити?
– Так. Я з ними поспілкувався – говорив, що такий шанс. Вони дуже ображались, що не грали до цього, були бразильці. Вони були на других ролях – зараз все в їхніх руках, ногах, головах. Якщо зараз проявлять себе – вперед. Побажав їм успіху, та й все. Розумію, як важко Ігору Йовичевичу, теж його підтримав. Він дуже добре тримається, молодець.

– Чому відвідали тренування «Шахтаря»?
– Бо я завжди вчусь. Завжди ходжу на тренування – побачити щось у головного тренера. Був у «Динамо» Луческу так, в Ігора – мені дуже сподобалось в обох. Я вчусь все життя.

– Як оціните шанси «Шахтаря» у цьому сезоні?
– Знаю, що вони ще хочуть підсилитись. Це справа тренера – не можу прогнозувати. Можу тільки побажати, щоб все в них вийшло. Буде дуже тяжко, але й це для збірної добре, що гратимуть українці, для мене добре.

– Поділіться враженнями від атмосфери та в цілому від матчу з «Ромою».
– Тільки від атмосфери, бо про матч говорити не буду. Я – чинний тренер і не розповідатиму, як треба грати. Це повинні робити експерти. Атмосфера – я такого ще не бачив. Я думав, буде якийсь контрольний матч. Це було представлення команди перед початком сезону, кожного гравця. 70 тисяч прийшли підтримати команду перед сезоном – такого в нашій країні ніколи не було. Аж мурашки пішли по шкірі. Запам’ятаю на все життя.

– Також це була гра за мир. Відчувається підтримка європейців?
– Побачив, що в Італії – не зовсім. Я – людина пряма, не побачив такої підтримки від італійців. Але клуб підтримав українців, Моурінью – це дуже добре.

9 серпня 2022 21:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Топ-25 воротарських сейвів у історії збірної України

 

11 жовтня 2024 09:15

Збірна в Польщі. За ким сумує Ванат? Музикальний смак Бущана

 

09 жовтня 2024 15:14

Гравці збірних України презентували нову форму

 

09 жовтня 2024 15:00