Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Зінченко: «Ставимось до Румунії з величезною повагою»

Богдан БУГА, UEFA.com

Ексклюзивне інтерв’ю півзахисника збірної України Олександра Зінченка офіційному сайту УЄФА.

У свої 27 років Олександр Зінченко є одним із найдосвідченіших гравців збірної України, який приїхав уже на третє ЄВРО. Він добре пам’ятає уроки попередніх фінальних турнірів і сподівається на вдалий старт у Німеччині.

Універсальний гравець, який може закрити чимало позицій на полі, у ексклюзивному інтерв’ю UEFA.com розповів про нинішню збірну України, очікування та тиск, а також «подвійну, якщо не потрійну мотивацію» на ЄВРО-2024.

Про склад і концентрацію

У нас зараз дуже хороший мікс досвідчених гравців та молоді, тому ми один одному допомагаємо, підштовхуємо один одного. Сподіваюсь, це допоможе всім нам на турнірі. Дивлячись назад, я розумію, що на цьому рівні немає можливості припускатись багатьох помилок, бо тут зібрані найкращі команди і гравці в Європі, які одразу за це покарають.

Потрібно бути максимально сфокусованим і показувати свою найкращу гру. Якщо є момент - треба забивати. Бо інакше потім будеш кусати лікті. Футбол на рівні збірних дуже вирівнявся, багато команд показують гарну гру. Так, можна виокремити ті, де зібрані топові гравці, які коштують по 150-200 мільйонів і роблять різницю, але всі інші команди б’ються за себе і свої країни. Тому нам буде складно з будь-яким суперником у групі.

Про додаткову мотивацію

Нам не потрібна якась додаткова мотивація, бо ми живемо у найскладніший час для нашої країни. За нашими спинами дуже багато вболівальників, які не лише дивляться наші матчі по телевізору, на стадіоні чи ще десь, але й ризикують своїм життям, захищаючи нашу свободу. Завдяки їм ми, власне, граємо у футбол. Тому кожен раз, коли ми одягаємо футболку з гербом України, для нас це подвійна, якщо не потрійна мотивація.

Про великі очікування від команди

Багато людей очікують від нас гарного результату. У нас хороша збірна, але я не люблю робити гучних заяв. Нам все потрібно доводити на полі. Тиск є завжди, а зараз він звичайно трохи на вищому рівні. Але я сподіваюсь, що кожен із нас буде віддавати всього себе, і це буде видно кожному вболівальнику.

Повторюсь, у нас дуже хороша збірна, і є все, щоб розвиватись та рости – як індивідуально, так і командно. У нас дуже гарна атмосфера в команді, одне задоволення працювати із цим тренерським штабом. Тому я не бачу причин, чому ми не можемо досягати великих успіхів. Наші люди на це заслуговують. Але для цього потрібно важко працювати, підготуватись якомога краще, а далі побачимо, що з цього вийде.

Про суперників по групі

У першу чергу потрібно відштовхуватись від своєї гри. Нам потрібно показати свій найкращий футбол - як кожному індивідуально, так команді. Слабких команд на такому турнірі не буває, це сто відсотків. І ми будемо ставитись до збірної Румунії точно так само, як і до Словаччини та Бельгії, тобто з величезною повагою. Усі розуміють, що перша гра на таких турнірах надзвичайно важлива. Тому що в ній можна отримати як психологічний імпульс, так і фізичний. Сподіваюсь, у нас вийде досягти позитивного результату.

15 червня 2024 12:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Квитки на збірну, Забарний про мотивацію, зміни на стадіоні перед матчем Україна – Албанія

 

06 вересня 2024 13:00

Сергій Ребров про Лігу націй, Довбика в Ромі, Динамо в єврокубках

 

04 вересня 2024 10:27

Збірна України: мрія Кабаєва, відновлення Трубіна, Малиновський і нові м'ячі Ліги націй

 

03 вересня 2024 12:00