Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Костюк: «Незважаючи на спеку, на тренуваннях бачимо азарт у хлопців»

Юнацька команда «Динамо» готується до нового сезону на клубній базі у Віті-Литовській.

Незважаючи на 30-градусну спеку, тренувальний процес проходить за наміченим графіком. У четвер зранку футболісти вийшли на поле близько 11-ї години. Багато часу було приділено розминці.

Оскільки на даному етапі гравцям потрібно набігати певний кілометраж, тренери вигадують цікаві естафети, аби бігова робота не була для хлопців монотонною та легше сприймалася.

Згодом гравці отримали у своє розпорядження м’ячі. Трохи попрацювавши у квадратах в один дотик, футболісти поділилися на чотири команди та зіграли динамічні двохсторонки зі зміною після двох забитих м’ячів у одні ворота. Ігровим вправам була присвячена більша частина тренування.

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк розповів про підготовчий період до нового сезону в чемпіонаті України та виступів у Юнацькій Лізі УЄФА.

– Зібралися 24 червня, вийшовши з відпустки, і вже третій тиждень займаємося повноцінно за наміченим графіком. За цей час уже зіграли один контрольний матч. Працюємо у двохразовому режимі, зараз великі навантаження. Звісно, через велику спеку хлопцям важко, але терплять, мотивуємо їх, що попереду важкий сезон, виступ у Юнацькій Лізі УЄФА. Тож усі ставляться з розумінням, мають велике бажання працювати.

– Спека сильно впливає на фізичні кондиції?
– Звісно, впливає. Але потрібно віддати належне хлопцям, вони виконують усе, що ми запланували. Головне, що є азарт, іскра в очах.

– Цікавить кадрове питання – хто залишив команду, хто поповнив?
– Є декілька гравців, які залишили нас, також є хлопці, які повернулися з оренди. Зараз вони отримали свій шанс, працюють із нами. Є кілька гравців, які поповнили нашу команду з Академії. Зараз усе в тестовому режимі, працюємо, дивимося, хто в змозі буде конкурувати та допомогти нам.

– Завтра контрольний матч у команди. Усі, хто є в розпорядженні, отримають ігровий час?
– Так, будемо планувати рівноцінне навантаження для гравців. Основна мета майбутньої гри – подивитися, в якому стані та наскільки нам можуть допомогти й посилити новачки, які перебувають на перегляді.

– Чи плануються ще спаринги на домашній етап підготовки?
– Так, плануємо ще один спаринг, після чого їдемо на міжнародний турнір до Чехії. Перед початком сезону нам корисно буде зіграти міжнародні матчі, щоб отримати досвід перед виступом у Юнацькій Лізі УЄФА.

Завтра на підопічних Ігоря Костюка чекає контрольний матч у рамках літнього підготовчого етапу. Суперником «біло-синіх» стане друга команда представника Першої ліги – «Лівого берега».

11 липня 2024 18:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Жеребкування для Динамо U19. Реакція команди на суперника, Ігор Костюк про єврокубковий сезон

 

03 вересня 2024 14:39

Динамо U19. Про майбутній матч з ЛНЗ та старт в Юнацькій лізі УЄФА

 

30 серпня 2024 12:20

Чемпіонат U-19, 4-й тур. Динамо – Ворскла. Огляд матчу

 

23 серпня 2024 14:00