Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Юнацька ліга УЄФА. Селтик – Шахтар 0:1. «Гірники» вийшли до плей-офф

Молодіжка «гірників» завдяки голу Владислава Погорілого переграла «Селтик» U-19 (1:0), прорвавшись у євровесну.

«Шахтар» U-19 круто розпочав виступи у Юнацькій лізі УЄФА, здобувши перемоги над «Лейпцигом» і «Селтиком», однак потім «гірники» зазнали двох болючих поразок від «Реала». Завдяки осічками конкурентів донеччани зберегли другу позицію в групі, однак відрив від німців становив всього два очки, а від шотландців – три. При цьому «Лейпциг» вже зіграв п'ять матчів.

Підопічні Оскара Ратулутри, в принципі, нічого б не втратили навіть у випадку поразки в Шотландії, однак перемога означала б прорив у євровесну. За таке завдання треба було битись, однак очікувалось дуже важке протистояння. «Селтик» не мав права навіть на нічию.

Обидва колективи налаштувались на перемогу, що вилилось у напружений перший тайм. Команди створили декілька класних моментів. Господарі розпочали зустріч агресивніше, однак хороша гра Твардовського та захисників втримала «Шахтар» U-19 на плаву. На 19-й же хвилині тиск «зелено-білих» конвертувався у пенальті, який взявся виконувати Адам Брукс – втім, нападник влучив у стійку!

В другій половині першого тайму «гірники» вирівняли гру. Хороші нагоди відкрити рахунок змарнували Сігєєв і Погорілий (голкіпер виручив «кельтів»), а перед свистком на перерву забивати мав Дрозд – його подача зі стандарту влучила у каркас воріт. Зрештою, відпочивати футболісти відправились за нулів на табло.

«Селтик» U-19 спробував видати агресивний старт і в другому таймі. Вже за три хвилини по перерві Лецоса пробив донеччан, ударом у дотик замкнувши крос з лівого флангу. Точності йому забракло. Втім, приголомшити гостей цим епізодом не вдалося. «Шахтар» перехопив ініціативу й змусив шотландських вболівальників хапатись за голови.

Так, на 55-й хвилині Лосенко зі штрафного обвів стінку й влучив у зовнішній бік сітки, а за кільканадцять секунд Погорілий влетів у карний майданчик і впав. Пенальті не призначили, однак на 58-й хвилині донеччани шокували суперника голом! Героєм став Погорілий, який замкнув простріл від Булези – 0:1. «Шахтар» U-19 вирвався уперед.

До прориву у євровесну залишилось всього 30 хвилин. Можна було очікувати на шалений тиск з боку «Селтика» U-19. Господарі дійсно пішли уперед, але чогось цікавого біля воріт Твардовського створити не вдавалося. Донеччани ще й тікали у контратаки час від часу.

Зрештою, «гірники» добилися свого. «Селтик» так і не відігрався. «Шахтар» U-19 здобув мінімальну перемогу, набрав 9 очок і відірвався від найближчого переслідувача на 5 залікових балів. Це означає вихід підопічних Оскара Ратулутри у плей-офф Юнацької ліги УЄФА.

Юнацька ліга УЄФА, 5-й тур

СЕЛТИК – ШАХТАР – 0:1
Гол:
Погорілий (64).
На 19-й хвилині Брукс (С) не реалізував пенальті (стійка).
Шахтар: Твардовський, Роспутько, Савченко, Фаріна, Булеза, Янович, Лосенко (Чуйко, 88), Дрозд (Ющенко, 68), Сігєєв, Пушкарьов (Огарков, 76), Погорілий (Башмарін, 88).

25 жовтня 2022 18:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Першість України U19. Центральний матч 6-го туру. Зоря – Динамо. Огляд

 

13 вересня 2024 16:30

Жеребкування для Динамо U19. Реакція команди на суперника, Ігор Костюк про єврокубковий сезон

 

03 вересня 2024 14:39

Динамо U19. Про майбутній матч з ЛНЗ та старт в Юнацькій лізі УЄФА

 

30 серпня 2024 12:20