Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Кривбас – Динамо 0:1. Україна, 25-й тур. Звіт

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

Усе, чого досяг Олександр Шовковський-гравець, прийшло до нього абсолютно заслужено. Титули, нагороди, рекорди – результат багаторічної копіткої праці, повної самовіддачі, вірності рідному клубу та справі всього життя.

Шовковський-тренер розпочинає практично з чистого листа. Вимушена відсутність Мірчі Луческу, з одного боку, наділила його асистента високою відповідальністю, з іншого – надала шанс проявити себе в новому амплуа.

Яким би тісним не залишався їхній контакт під час матчів, наразі керує діями команди саме Шовковський. Уже виявляючи індивідуальні якості наставника – через підказки підопічним, через заміни, вочевидь – через промови в роздягальні перед стартовим свистком, у перерві та після закінчення ігор.

Уже бачимо перші плюси до тренерської «карми» - не лише дві поспіль перемоги (причому перша в поточному сезоні вольова, у Полтаві), але й два примітні дебюти – вихід на поле в основі Діалло та гол Беніто.

Уже фіксуємо, що футбольна доля зовсім не схильна балувати СаШо: два підряд матчі позначені повітряними тривогами. Саме через активність ворожої авіації поєдинок у Кривому Розі розпочався із запізненням на чверть години.

За досить обережної гри впродовж першого тайму господарі прагнули принаймні виглядати більш активними. Луньов досить небезпечно пробивав головою вже на третій хвилині. Арбітри «засвітили» офсайд, попри це Нещерет виявився на місці.

Згодом кіпер киян знову продемонстрував реакцію, перевівши на кутовий прицільний удар здалеку Капича. Подачу від прапорця намагався втілити в гол Задерака, але воротар відмінно вибрав позицію, зафіксувавши м’яч.

Нарешті на 21-й хвилині гострим випадом відповіли й гості. На ударній позиції опинився Беніто. Відкривши в Полтаві свій гольовий актив, нігерієць був близький до того, аби подвоїти його. Втрутився захисник «Кривбасу», ліквідувавши небезпеку.

Ближче до сигналу про перерву «Динамо» посилило тиск на ворота опонента, створивши кілька загроз у володіннях Кліщука. Ще одну спробу вразити ціль здійснив Беніто. Після удару Кабаєва в арбітра був привід звернутися до відео-асистентів, але Козик на влучання в руку криворіжцеві не відреагував жодним чином.

І все ж останнє слово в першому таймі «Кривбас» залишив за собою. Та ще й із знаком оклику! Лише холоднокровність Нещерета врятувала киян від гола: після удару Луньова вже в компенсований час воротар перевів м’яч у поперечину.

Ледве гра відновилася, «Динамо» повело в рахунку. Це Попов, підтягнувшись на розіграш кутового, ударом головою замкнув подачу Андрієвського. Справжнім красенем Денис відкрив лік своїм голам у нинішньому чемпіонаті!

Немовби скинувши якийсь тягар, гості продовжили розхитувати чужий захисний мур. Пильність Кліщука перевірили Андрієвський і Сидорчук, а на заваді Буяльському став захисник...

Пошкодження форварда Микитишина дало можливість дебютувати на українській сцені новачкові криворіжців – нігерському легіонеру Сосі. Утім, цей «психологічний» хід аж ніяк не змінив докорінно перебіг зустрічі, яку динамівці досить упевнено контролювали. Ба більше – Рамірес мав забивати другий м’яч після передачі Волошина й виходу сам на сам, та голкіпер не дав себе переграти, своєчасно залишивши останній рубіж і скоротивши кут обстрілу.

І тим моменти в гостей не вичерпалися. Зокрема, Волошин і двічі Перріс пробивали вельми небезпечно. Загалом, віддаючи належне команді Юрія Вернидуба, перемогу «Динамо» можна кваліфікувати як цілком логічну. Гості на неї саме награли, продовжуючи запекле переслідування трійці лідерів.

КРИВБАС – ДИНАМО 0:1 (Попов, 48)
Кривбас: Кліщук, Понєдєльнік, Стецьков, Безкоровайний, Дібанго, Капич, Татарков (Приходько, 79), Задерака (Дебелко, 54), Луньов, Хомченовський, Микитишин (Соса, 70).
Динамо: Нещерет, Попов, Сидорчук, Кабаєв (Волошин, 46), Ванат (Рамірес, 73), Андрієвський (Лонвейк, 89), Тимчик, Буяльський (Царенко, 82), Сирота, Дубінчак, Беніто (Перріс, 73).
Арбітр – Козик (Мукачево).
Попередження: Хомченовський (28), Дебелко (80) – Андрієвський (45+2), Тимчик (64), Перріс (74), Попов (90+2), Сидорчук (90+4).
Стадіон «Гірник» (Кривій Ріг).

8 травня 2023 16:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35