Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Минай – Дніпро-1 0:1. Україна, 26-й тур. Звіт

Гості мали помітну ігрову перевагу, але змогли забити лише наприкінці. Спрацювала можливо найкраща атакуюча зв'язка УПЛ – Пихаленок навісив, Довбик замкнув.

Тренерський штаб дніпрян на гру проти «Минаю» провів три заміни у порівнянні з догравання зустрічі проти «Олександрії» і дві з них були вимушені: на лівому фланзі оборони дискваліфікованого Назаренка замінив Пасіч, а замість Гуцуляка, що отримав травму, на правому фланзі півзахисту вийшов Танчик. Крім того залишився в запасі Рубчинський, а з перших хвилин на лівий фланг атаки вийшов Пеглоу, а Бланко змістився у центр.

З перших хвилин дніпряни захопили ігрову перевагу, методичне  шукаючі  слабкі місця в захисті суперника. Досить швидко був і перший удар, але Сваток пробив здалеку неточно. Значно гостріше було після індивідуальних дій Піхальонка, котрий пробив поруч із стійкою. Виникала і небезпека біля воріт господарів після гострих навісів Піхальонка, Бланко і Бабенка, але вони не завершувалися ударами. Не вистачило влучності Піхальонку і після скидання Довбика, коли Олександр завдавав удар метрів з 20-ти.

Ужгородці досить часто намагалися стримувати дніпрян завдяки відвертим фолам, і рефері досить ліберально ставився до цих порушень правил, лише обмежуючись усними зауваженнями. А от при першій нагоді арбітр одразу показав жовту картку Бланко, хоча його порушення правил мало чим відрізнялося від багаточисельних фолів гравців «Миная», у тому числі і проти самого Бланко. Не виключно, що завдяки цьому активніше заграли господарі, які заробили кілька кутових, а один з них закінчився потужним ударом Вітенчука, який заблокував Сваток.

На 39-й хвилині чергова перспективна комбінація дніпрян завершилася неточним ударом Піхальонка, а невдовзі штрафний заробив Довбим і сам постраждалий виконав удар, але після рикошету сфера полетіла на кутовий. Тільки на 42-й хвилині дніпряни вперше змусили попрацювати Бандуру, котрий зреагував на удар з близької відстані Бабенка, що замикав постріл зі штрафного від Піхальонка. І одразу ж Бандура робить другий сейв, тепер після першого влучання Піхальонка.

Початок другого тайму вийшов на зустрічних курсах. Після гострого моменту у карному майданчику господарів, коли Бандура перехопив пас Довбика, вже Кучер кулаком вибив м’яч з під поперечини після підступного навісу, а у наступній атаці Булеза пробив поруч із стійкою. На це спортклубівці відповіли дальніми пострілами Бабенка і Бланко, але у першому випадку завадив рикошет, а у другому м’яч прилетів прямо у руки Бандурі.  Після 5-го кутового дніпрян, і удару Адамюка вже стійка врятував господарів.

Останні 20 хвилин матчу минайці почали грати відверто на відбій і саме у цей момент спрацювала зв’язка лідерів дніпрян – Піхальонок, який вже на той момент грав із пошкодженням після фолу суперника, що не помітив арбітр, все ж таки вирізав ідеальну передачу вздовж лицевої лінії, а там Довбик головою замкнув цей навіс, забивши свій 23-й гол у поточному чемпіонаті!

Останні хвилини зустрічі були дуже нервовими, але дніпрян надійно зіграли у захисті, а в атаці цілком могли і збільшити рахунок вже у компенсований арбітром час, але Немчанінов вибив з лінії воріт удар Пеглоу, а Рубчинський з вигідної позиції пробив повз цілі.

У підсумку спортклубівці досягли дуже непростої перемоги і продовжують «золоту» гонку в чемпіонаті. 

МИНАЙ – ДНІПРО-1 – 0:1
Гол: Довбик (79). 
Минай: Бандура, Чуєв (Гечев, 82), Ю.Кравчук, Нємчанінов, Булеза, Вітенчук (Коломоєць, 87), Петько (Шишка, 82), Гончар (Дмитрук, 71), Твердохліб, Рогозинський (Байдал, 87), Вишневський.
Дніпро-1: Рибак, Адамюк, Сваток, Сарапій, Є. Пасіч (Матарріта, 81), Бабенко, Пеглоу, Бланко (Рубчинський, 63), Піхальонок (Когут, 82), Танчик (Підлепенець, 63, Хайнер, 72), Довбик.
Попередження: Гончар (41), Петько (46) – Бланко (31), Рибак (90+1).

 

15 травня 2023 15:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35