Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Динамо – Кривбас 2:1. Україна, 9-й тур. Звіт про одноосібне лідерство

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Кияни здобули чергові три очки у складному матчі та вийшли на чисте перше місце в чемпіонаті України.

«Динамо» підходило до матчу на фоні важкого виїзду до Німеччини у рамках Ліги Європи посеред тижня та з певними кадровими проблемами. Зокрема, через травми вилетіли Бражко , Піхальонок та Себальйос, а Ярмоленко та Буяльський тільки повернулись у стрій – вони через пошкодження навіть не їздили до Зінсгайма.

Відзначимо і вже звичну для Олександра Шовковського ротацію складу, яка вилилась з-поміж іншого у вихід з перших хвилин Герреро, Брагару та Рубчинського. І саме останній дуже швидко розкрив цей матч, забивши гарний гол на п’ятій хвилині. Після націленого довгого пасу Бущана на правий фланг Ярмоленко скинув собі м’яча за спину, куди ввірвався Тимчик: правий захисник прострілив в штрафну, Герреро підправив м’яча на Рубчинського, чий перший удар був заблокований, але хавбек тут же добив м’яча неробочою лівою.

За кілька хвилин після гарної дії Герреро, який ніби пішов у боротьбу за м’яч, але пропустив його в вільну зону, той же Рубчинський вийшов один на один, але вирішив не бити, а віддавати – і зрештою нагода була втрачена. Потім на непогані позиції виходили Герреро і Брагару, але знову ж таки віддавали невдалі передачі.

Загалом слід сказати, що Герреро був активним і помітним, але занадто вже підігрував партнерам замість того, щоб взяти гру на себе. До перерви він лише раз ризикнув проявити себе індивідуально, але його чудовий обвідний удар з-за меж штрафної площі парирував Кліщук. А за кілька хвилин кияни забили вдруге.

Після подачі кутового головою пробивав Попов, рефері Балакін спочатку призначив кутовий, але після підказки ВАР змінив своє рішення на пенальті за гру Кузика рукою. Буяльський з точки пробив чітко в кут, але не ідеально, і воротар «Кривбасу» зачепив м’яча, який, утім, все одно влетів у сітку.

Біло-сині й надалі повністю контролювали гру, мали ще не один шанс досягти успіху біля воріт суперників, і тому рахунок, з яким команди пішли на перерву, виглядав абсолютно нелогічним. Уже в компенсований час Попов заробив зовсім необов’язковий штрафний, Задерака подав, Бущан промахнувся на виході, а Михавко фактично заніс м’яча в свої ворота з метра…

Другий тайм «Кривбас» почав значно агресивніше, і достатньо швидко два моменти отримав Соса, але жодного разу в ворота не влучив. Кияни з часом погасили запал суперників, але самі діяли обережно, не дозволяючи грі розкритись і піти на зустрічних курсах. Вочевидь, фактор втоми теж не слід відкидати.

З виходом на поле Шапаренка біло-сині додали в контролі м’яча та ефективності переходів, але в завершальній фазі атак у них не складалось. А заключний період гри і він, і решта динамівців фактично провели в обороні. Господарям було непросто, але характер та дисципліна дозволили їм довести матч до перемоги.

Резюмуючи, було видно, що кияни трішки важкуваті після виснажливої гри проти «Гоффенгайма» та тривалої дороги туди й назад, та в цілому у основної групи потихеньку накопичується втома (не забуваймо і про навантаження, пов’язані з грою у національній та молодіжних збірних). І, можливо, якби не вже фірмова ротація Шовковського, то втрат очок у команди було б більше. З одного боку тренер киян ризикує, тасуючи свій склад, але поки що це дає результат – на міжнародну паузу «Динамо» іде на чистому першому місці чемпіонату України.

ДИНАМО – КРИВБАС – 2:1
Голи
: Рубчинський (5), Буяльський (25, пен.) – Михавко (45+3, а/г)
Динамо: Бущан, Тимчик, Попов, Михавко, Вівчаренко, Михайленко, Рубчинський (Андрієвський, 79), Ярмоленко (Кабаєв, 62), Буяльський (Шапаренко, 62), Брагару (Волошин, 79), Герреро (Ванат, 87).
Кривбас: Кліщук, Бандейра, Романчук, Драмбаєв, Д. Кузик, Бізімана (Іліч, 67), Вакулко, Задерака, Луньов (Аморозо, 31), Микитишин (По, 46; Каменський, 78), Соса.
Попередження: Ярмоленко (53), Андрієвський (85) – По (47), Бізімана (64), Аморозо (90+4), Іліч (90+4)

6 жовтня 2024 20:03







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 9-й тур. Огляд усіх матчів

 

07 жовтня 2024 15:33

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:12

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Повний матч

 

06 жовтня 2024 17:55