Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Кривбас – Зоря 1:0. Україна, 20-й тур. Звіт

Поєдинок у Кривому Розі через повітряну тривогу розтягнувся майже на три години, а перемогу господарям забезпечив класний удар Ріфета Капича, який відзначився на початку другого тайму.

Господарі розпочали гру першим номером. Й декілька кутових на початку змусили понервувати Сапутіна, адже було дійсно гостро. Також було небезпечно після подач з флангів та стандартів, але «Зоря» відбилась. Одним словом, дебют можна сміливо занести в актив криворіжцям. Приходько на 10 хвилині обіграв у штрафному опонента та пробивав низом з хорошої позиції, але у воротаря.

«Зоря» вперше відповіла тільки на 18 хвилині, коли Русин приклався здалеку – набагато вище воріт.

Ближче до середини першого тайму луганчани вирівняли гру й вже також почали частіше зʼявлятись на половині полі червоно-білих. На 22 хвилині тільки реакція Кліщука врятувала господарів від голу після підступного обвідного удару Мишньова.

Гості активізувались, й тепер вже «Кривбасу» приходилось більше грати на контратаках. Щоправда, можливості близько підійти до власного карного майданчика криворізькі футболісти майже не давали. Щодо їх атак, то вони проходили після кожного випаду «Зорі», але суперник грав доволі щільно, й команді Вернидуба було доволі важко їх розпочинати.

Перерва пішла господарям на користь. Адже вже у дебюті другого тайма «Кривбас» відкрив рахунок. Задерака виконав подачу зі стандарту з правого флангу, Татарков у дотик скинув на Капича. Ріфет майстерно не став пробивати одразу, а прибрав на замаху захисника, і як рукою поклав мʼяча у дальню девʼятку – 1:0!

Щоправда, довелось футболістам понервувати, адже арбітр близько чотирьох хвилин переглядав гол на повторі – VAR у дії. Одразу після прийняття рішення про те, що гол забито без порушень правил, усі прослідували в укриття – повітряна тривога.

Після півгодинної паузи гра поновилась. Поновилась з моменту біля воріт «Кривбасу». Русин розкачав захисників та пробив з меж карного майданчика у дальній кут – на щастя господарів, трохи неточно.

«Зоря» частіше атакувала, але й «Кривбас»а не відсиджувалась в обороні. Так одразу декілька гострих атак згадаємо у середині другої половини. Після виходу далеко із воріт воротаря того намагався покарати Понєдєльнік, але удар здалеку не вийшов, а потім потужно стріляв Якімець метрів з 18, але влучив у опонента.

Ближче до кінцівки градус нервозності почав зашкалювати все більше. Луганчани пішли в атаку великими силами. Пробивав по воротам гостро Вантух - Кліщук на місці, а після однієї з атак оборона криворіжців витримала навалу просто якимось дивом завдяки командній грі один за одного. Арбітр вирішив компенсувати сім хвилин до основного часу матчу. Але бійці Вернидуба витримали тиск. 

КРИВБАС – ЗОРЯ – 1:0
Гол:
Капич (50).
Кривбас: Кліщук, Якимець, Рябов, Безкоровайний, Дібанго, Банада, Приходько, Задерака (Опанасенко, 90+4), Капіч, Татарков (Луньов, 71), Микитишин (Понєдєльнік, 46).
Зоря: Сапутін, Імереков, Батагов, Бутко, Снурніцин, Бражко, Дришлюк (Шахов, 64), Булеца (Полегенько, 87), Русин, Антюх (Вантух, 70), Мішньов (Погорілий, 64).
Попередження:  Татарков (38), Приходько (43), Задерака (63), Банада (84) – Антюх (42), ван Леувен (90+4).  

8 квітня 2023 15:42







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Прес-конференція головного тренера «Динамо» Олександра Шовковського після перемоги над «Ворсклою»

 

18 вересня 2024 22:01

Україна, 4-й тур. Динамо – Ворскла. Огляд матчу

 

18 вересня 2024 20:00

«Динамо» та Money 24/7 підписали угоду про співпрацю

 

18 вересня 2024 17:52