Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Дніпро-1 – Динамо 0:1. Україна, 17-й тур. Звіт Буяльського

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Попри важке поле та чергову порцію викрутасів арбітра кияни здобули перемогу, яка повертає їх у чемпіонську гонку.

Не варто й говорити про ціну цього матчу для обох команд, відтак очікувалась дуже напружена та нервова битва, в якій ключову роль цілком можуть відіграти якісь дрібниці. Обидві команди намагались із самого початку грати першим номером, контролювати середину поля та володіти м’ячем. Краще виходило у киян, а от з моментами – у дніпрян.

Щоправда, відверто кажучи, свої нагоди номінальні господарі переважно отримували після індивідуальних помилок динамівський захисників. Спочатку юний Дячук пропустив повз себе м’яча, який невдало для нього зрикошетив від, м’яко кажучи, не надто якісного газону, та дозволив Довбику вийти сам на сам із Нещеретом. Слід відзначити, що Дячук не виключився і все ж частково завадив форварду «Дніпра», а далі вже кіпер киян сміливо кинувся в ноги супернику і забрав м’яча.

Потім інший центрбек «Динамо» Попов невдало відпрацював з м’ячем, фактично почавши найбільш небезпечну атаку опонентів. Пеглоу класно в стрибку п’яткою відпасував на Довбика, а той вивів Піхальонка на ідеальну позицію, однак півзахисник команди Олександра Кучера просто не влучив нормально по м’ячу…

Непогана нагода була і в Підлепенця, який замінив на початку зустрічі травмованого Гуцуляка (однозначно велика втрата для господарів!), однак його дуже здорово відтер від м’яча Вівчаренко – а інакше вінгер дніпрян міг з кількох метрів розстрілювати Нещерета.

І ось на фоні такої гри неймовірної помилки припустився правий захисник «Дніпра» Хайнер, який дуже невдало віддав пас у напрямку своїх воріт. Буяльський перехопив м’яча і, здавалось, втратив нагоду, заплутавшись у своїх фінтах, однак зрештою досвідчений гравець знайшов момент, щоб чудовим обвідним ударом пробити повз дебютанта основної команди «Дніпра» і УПЛ Рибака.

Емоційну напругу динамівців можна було оцінити по тому, як уся команда кинулась до Мірчі Луческу з обіймами. Реакція Кучера теж була показова – на другий тайм Хайнер не вийшов. По перерві кияни явно перейшли на гру другим номером, і «Дніпро» могло майже одразу реалізувати свою територіальну перевагу, але Пеглоу невдало пробив приблизно з тієї ж точки, з якої Буяльський вікрив рахунок.

Утім, за великим рахунком щільна та достатньо глибока оборона «Динамо» збоїв не давала. Більше того, в середині другого тайму кияни мали кілька гарних нагод: спочатку Царенко непогано увірвався в штрафну зону та сильно пробив (Рибак чітко спрацював), а потім захисники «Дніпра» заблокували кілька небезпечних ударів суперників після кутового.

Напруга росла, і треба сказати, що частково через те, що арбітр матчу Кривушкін просто перестав свистіти фоли в бік «Дніпра». Зрештою, це призвело до того, що Бланко в ситуації, яка абсолютно того не вимагала, навмисно і дуже грубо наступив на ногу Буяльському. Чиста червона картка! Однак Кривушкін обмежився лише жовтою, а ВАР, як і в попередньому матчі киян проти «Інгульця» (коли до рефері також вистачало справедливих претензій), не втрутився.

На 86-й хвилині кияни могли покарати суперників, але не реалізували чудову контратаку – в її останній фазі Рибак відбив удар Буяльського з кількох метрів. У дніпрян теж іще був шанс на п’ятій з семи (!) компенсованих хвилин, однак Нещерет чудово зіграв після удару головою Адамюка. А знімати всі питання уже на восьмій доданій хвилині був зобов’язаний Рамірес, але не реалізував чистий вихід один на один.

Але і це не все! Після фінального свистка Буяльський не стримався та чи то висловив щось Кривушкіну, чи то просто надто емоційно святкував, за що арбітр, який, відверто кажучи, на низькому рівні відпрацював матч, показав лідеру киян червону картку…

ДНІПРО-1 – ДИНАМО – 0:1
Голи:
0:1 Буяльський (41)
«Дніпро-1»: Рибак, Каплієнко (Амаш, 63), Адамюк, Сваток, Хайнер (Є. Пасіч, 46), Пеглоу, Бабенко (Танчик, 82), Бланко, Піхальонок, Довбик, Гуцуляк (Підлепенець, 19).
«Динамо»: Нещерет, Караваєв, Попов, Дячук, Вівчаренко, Сидорчук, Лонвейк, Буяльський (Гармаш, 88), Беніто (Царенко, 59), Кабаєв (Волошин, 88), Ванат (Рамірес, 73).
Попередження: Бабенко (21), Бланко (83) – Сидорчук (32), Беніто (53), Лонвейк (70), Караваєв (86)
Вилучення: Буяльський (90+8)

12 березня 2023 15:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35