Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Колос – Зоря 1:0. Україна, 7-й тур. Звіт

«Футбольний клуб»

Напередодні цього двобою «Колос» посідав передостаннє місце в таблиці, залишаючись однією з трьох команд (разом із сусідами «Оболонню» й «Інгульцем»), що досі не відчули смак перемог у поточному чемпіонаті.

Весь доробок ковалівців за шість зіграних матчів складав три нічиїх і, як наслідок, перебування в зоні прямого вильоту.

Єдиною втіхою для команди Олександра Поздєєва була хіба що мирова з ЛНЗ (1:1) в останньому турі, що перервала серію з трьох поспіль поразок.

«Зоря» почувала себе куди комфортніше – восьма сходинка. Луганці в шести поєдинках тричі святкували успіх, щоправда перемежаючи їх із трьома невдачами. Остання трапилася трохи більше тижня тому від київського «Динамо» (0:2).

Отже, зрозумілим було прагнення суперників реабілітуватися за проколи та покращити турнірне становище. Однак знову ледь не підвели можливості.

До перерви глядачі голів так і не побачили, хоча декілька передумов для цього опоненти створили. В дебюті матчу Максим Третьяков небезпечно пробив поруч зі стійкою, на що гості відповіли спробою Романа Вантуха переграти Івана Пахолюка. А в кінцівці тайму вже Андрій Цуріков не зміг пробити Микиту Турбаєвського, тоді як у протилежних воріт захисники блокували потенційно гольовий «залп» із льоту у виконанні Олександра Яцика.

Також відзначимо дебют у стартовому складі «Зорі» орендованого в київського «Динамо» форварда Владислава Супряги. Але, скоріше для «галочки», оскільки нападник фактично розчинився на полі й атак за його участю в першій половині важко пригадати.

Натомість нападник «нагадав» про себе з початком другого тайму, коли прийняв м’яч від Яцика в штрафному майданчику, розвернувся, однак пробив повз ворота. Проте, то був лише окремий епізод і після закінчення години гри Супряга прогнозовано поступився місцем на полі Пилипу Будківському.

Однак сталася ця рокіровка не тільки за грою, а й за рахунком, який пощастило відкрити більш активним ковалівцям. Господарі, що цікаво, забили двічі, але в першому випадку був зафіксований очевидний офсайд, зате в другому все вже було зроблено за правилами. Це Третьяков із «другого поверху» замкнув крос від Даниїла Алефіренка, котрий вийшов на заміну відразу після відпочинку.

Згодом уже сам «джокер» Поздєєва мав подвоювати перевагу «Колосу», однак, отримавши м’яч перед порожніми воротами після помилки Турбаєвського на виході, не зміг відправити його в сітку.

Кінцівка зустрічі подарувала глядачам відкритий футбол, але вболівальники голів більше так і не побачили.

Ковалівці святкують прем’єрну вікторію в цьому розіграші й підіймаються на 13-ме місце, в трьох очках позаду від свого сьогоднішнього супротивника, який залишився акурат у середині таблиці.

КОЛОС – ЗОРЯ – 1:0
Гол:
Третьяков (61).
Колос: Пахолюк, Цуріков, Бондаренко, Козик, Поправка, Краснічі (Салабай, 75), Демченко, Третьяков, Оріховський (Дієго Каріока, 72), Гусол (Алефіренко, 46), Болівар (Паулаускас, 72).
Зоря: Турбаєвський, Вантух, Джордан, Башич (Волошин, 71), Тронтель, Мічин (Беніто, 85), Яцик, Дришлюк, Кирюханцев (Горбач, 63), Антюх, Супряга (Будківський, 63).
Попередження: Алефіренко (69), Бондаренко (71), Пахолюк (90+3) – Дришлюк (23), Мічин (25), Горбач (90+4), Беніто (90+4).

23 вересня 2024 17:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 9-й тур. Огляд усіх матчів

 

07 жовтня 2024 15:33

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:12

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Повний матч

 

06 жовтня 2024 17:55