Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Кривбас – Чорноморець 2:3. Україна, 22-й тур. Звіт

В Кривому Розі «Чорноморець» переміг «Кривбас» і значно покращив своє турнірне становище.

Криворізький «Кривбас» зіграв домашній матч 22-го туру УПЛ проти одеського «Чорноморця». У цьому поєдинку з трибун спостерігали за діями підопічних Юрій Вернидуб, а також його асистент Дмитро Кара-Мустафа. Все через дискваліфікацію. На тренерському містку сьогодні головним був тренер Ігор Фокін.

Щодо стартового складу, то вперше у сезоні з перших хвилин зʼявився досвідчений Опанасенко, який зайняв місце справа у захисті. Повернувся після травми до основи Хомченовський. Також відзначимо дебютний вихід у старті Луньова, який розпочав під нападником. За відсутністі Дебелка та Устименка, у яких пошкодження, на вістрі вийшов номінальний півзахисник Микитишин.

Дебют зустрічі пройшов у рівній боротьбі. Перших ударів по воротах завдали гості: Демченко та Алефіренко стріляли здалеку – неточно. «Кривбас» намагався відповісти своїми випадами, але до ударів по воротах діло не дійшло. А от одесити не соромились при першій же нагоді пробивати здалеку: спроби Авагімяна та того же Алефіренка були дуже неточними.

Потихеньку «Кривбас» заволодів ініціативою, й у середині тайму створив супернагоду, аби відкрити рахунок. Микитишин промчав правим флангом та прострілив у воротарський, звідкіля Луньов у падінні намагався переправити мʼяча у ворота, але вище… Гру на 32-й хвилині перервала тривога. Близько півгодини команди були в укритті, після чого матч поновився.

Трохи краще у гру увійшли гості. Хоча до пропущеного голу хороший момент мав саме «Кривбас», коли Задерака потужно пробивав з меж штрафної площі – у Непогодова. На 41-й хвилині «Чорноморцю» вдалось провести атаку центром та вивести Алефіренка віч-на-віч з Сарнавським – 0:1. У другий тайм краще увійшли вже червоно-білі: двічі поспіль після стандартів вище за усіх вистрибував Бескоровайний, але без голу.

І все ж тиск криворіжців приніс плоди доволі швидко. Атака лівим флангом – Задерака виривається на побачення з Непогодовим, й ледь помітним дотиком прокинув мʼяча повз опонента – 1:1. По гарячим слідам господарі поля вийшли вперед. Позиційна атака: Луньов майже без розбігу з середньої дистанції поцілив у ближню девʼятку – 2:1.

Але «Чорноморцю» несподівано вдалось доволі швидко відігратись. Передача з флангу, скидка Бадібанги й точний удар низом Кузика – 2:2. Червоно-білі понеслись вперед, адже їх влаштовувала сьогодні тільки перемога. Й моменти були. Чого тільки вартує черговий потужний постріл Луньова після контратаки, коли одеситів врятували реакція Непогодова та поперечина. «Кривбас» все йшов вперед, але пропустив разючу контратаку.

Випад два в два: Алефіренко, вийшовши тет-а-тет з Сарнавським, пробив повз Богдана у дальній кут – 2:3. Кінцівка гри пройшла на половині поля гостей, який кинув на оборону переможного результату всі сили. І таки досяг свого.

КРИВБАС – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 2:3
Голи:
Задерака (58), Луньов (63) – Алефіренко (41, 77), Кузик (64).
Кривбас: Сарнавський, Опанасенко, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Приходько, Татарков (Семотюк, 87), Хомченовський, Луньов (Понєдєльнік, 78), Задерака, Микитишин.
Чорноморець: Непогодов, Путря, Брагару, Салюк, Васильєв, Гучек (Єрмаков, 79), Кузик, Авагімян (Войтіховський, 90), Бадібанга, Демченко, Алефіренко.
Попередження: Бескоровайний (70) – Салюк (66).

23 квітня 2023 17:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35