Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Кораблін: «Минаю» вже надійшло три офіційні пропозиції. Всі дуже цікаві»

«Минай» до останнього туру боровся за збереження прописки в УПЛ, проте хлопці Желько Любеновича зупинилися буквально за крок від заповітної мети. Атакувальний півзахисник Тимур Кораблін – один із трьох найрезультативніших гравців команди – підбив підсумки сезону, пригадав найпам'ятніші матчі, розповів про плани.

– Тимуре, озираючись назад, які враження залишилися від сезону?
– Першу частину чемпіонату ми відверто провалили: не йшла гра, не було результату. Усе змінилося з приходом у команду Желько Любеновіча. Ми омолодили склад, тренер повірив у нас і дав мотивацію.

«Обіцяю, зроблю все, і якщо ви гратимете до кінця, вся Україна говоритиме про вас», – пообіцяв тоді наш тренер і слова свого дотримав.

Від другого кола в «Минаї» я відверто кайфував. Ми були єдиною командою, вірили і билися один за одного, до останнього боролися за збереження місця в УПЛ. І хоча ця казка закінчилася без хепі-енду, ми можемо чесно дивитися один одному в очі – зробили все, що могли.

– Після божевільних кам-беків «Минай» почали порівнювати з «Байєром», який поставив на вуха всю Європу своїм умінням рятувати навіть найбезнадійніші матчі...
– Справді, ми також могли пропустити багато м'ячів, але варто було забити один гол, одразу приходила впевненість. Від нас також можна було очікувати всього.

Коли бачили по телевізору чергову гру «Байєра», жартували – то це ж «Минай», нехай переодягаються.

– Чого не вистачило в останньому матчі сезону з «Кривбасом»?
– Вони більше були на м'ячі, забили першими, потім скористалися рикошетом, подвоїли перевагу...  У нас були напівмоменти, реалізуй і могли зачепитися, перевернути гру, але не вийшло. Відверто, відчувалася якась втома – пройшли такий великий шлях і просто не вистачило останнього кроку.

Дуже всі засмутилися, але в роздягальні ніхто нікому не пхав. Желько подякував кожному, потиснув руки, сказав, що будемо вилазити з цієї ями і про нас ще згадають. Керівництво також підтримало, пообіцяло, що команда збережеться, що контракти буде виконано, що стоятиме завдання повернення в УПЛ...

– «Кривбас» не чужа тобі команда. Не було спокуси перед грою зателефонувати колишнім одноклубникам, які достроково гарантували собі третє місце?
– «Кривбас» на нас налаштовувався як на будь-яку іншу гру. Та й знаючи Юрія Івановича Вернидуба ні про яке розслаблення мови й бути не могло. Він така людина, що ніколи нікому не поступиться. Тільки за спортивним принципом на полі: так-так, ні-ні. Усе було чесно. Напевно тому «Кривабас» і представлятиме нашу країну в єврокубках. Заслужили.

– Назви три найбільш пам'ятні матчі.
– Найтоповіший, звичайно, з «Ворсклою», коли ми програвали 0:2, було багато зупинок через повітряні тривоги, але в підсумку перемогли – 3:2. Це були божевільні емоції, попри те, що після перерви мене поміняли. На друге місце поставлю гру з «Поліссям», у якій зовсім трохи не вистачило до нічиєї (2:3). Також відзначать поєдинок із «Колосом». Ми пропустили вже на першій хвилині, але вірили в себе і виграли – 3:2.

– А який із чотирьох м'ячів, забитих тобою, запам'ятався найбільше?
– «Колосу» за рахунку 1:2. Прибрав захисника і добре влучив. «Динамо» теж непоганий м'яч забив, але ми тоді програли, напевно тому емоцій було менше.

– Ти входиш до трійки найрезультативніших гравців «Минаю», але при цьому «зібрав» одразу шість «гірчичників». У чому причина?
– У першому колі мене попереджали за зрив атак, а також зайві емоції. Уже за Любеновіча отримав жовту картку в грі з «Дніпром-1», після чого тренер мене добряче насварив. Пообіцяв, що якщо повториться таке – посадить на лавку й оштрафує. Швидше за все, жартував, але я не ризикнув перевіряти. Намагався діяти акуратно і не давати приводу суддям.

– «Минай» нагадує «Байєр», а на кого з топ-гравців Європи рівняєшся особисто ти?
– Кумирів у мене немає, але є футболісти, які виступають на моїй позиції, за їхньою грою намагаюся стежити, якщо є можливість. Наприклад, Браїм Діас із «Реала», Філл Фоден і Бернарду Сілва з «Манчестер Сіті».

– Якщо брати призерів – «Шахтар», «Динамо», «Кривбас» – проти кого з них було найважче?
– Особисто мене вразила гра «Шахтаря». У них підібрані індивідуально сильні гравці, які до того ж зіграні дуже добре, адже разом тренувалися в академії, виступали в дублі та молодіжній збірній України. А ще є Степаненко і Ракицький, які пройшли божевільний футбольний шлях і завжди можуть підказати.

«Динамо» у другому колі, після приходу Олександра Шовковського, помітно додало, буде цікаво поспостерігати за їхнім подальшим прогресом. «Кривбас» пройшов важкий шлях, від щирого серця бажаю їм удачі в єврокубках.

– Які в тебе найближчі плани?
– Зараз перебуваю в Запоріжжі разом зі своєю сім'єю. Мій контракт із «Минаєм» розрахований ще на два роки. Клуб ось-ось має оголосити про плани підготовки.

– У ЗМІ писали, що тобою цікавиться «Ворскла» і «Зоря». Чув щось про це?
– Так. Також у мене була розмова з представниками «Колоса» і «Чорноморця». Знаю, що «Минаю» вже надійшло три офіційні пропозиції.

– Який із варіантів тобі імпонує більше за інші?
– Усі пропозиції дуже цікаві, дуже приємно, що такі відомі команди виявляють інтерес. Хороші команди, тренери, умови для вдосконалення, потрібно буде все зважити.

– З ким радишся, коли потрібно приймати доленосні рішення?
– Мої найрідніші – мама і бабуся – далекі від футболу, вони завжди підтримують і кажуть, щоб я слухав своє серце. У футбольних питання раджуся зі своїм братом Олегом Данченком, найкращим другом і, звісно, зі своїм агентом.

30 травня 2024 22:48







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35