Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Україна, 22-й тур. Олександрія – Інгулець. Анонс матчу

Закриватимуть програму 22-го туру Прем’єр-ліги команди, які представляють різну життєву філософію. 

Після того як «Олександрію» очолив Руслан Ротань, команда набула спокою та миролюбності. Судіть самі, «містяни» навесні провели сім ігор, у шести з яких вони зіграли внічию, перемігши лише один раз. І начебто непогано, бо не програють. Але все-таки погано, оскільки ще недавно вони випереджали «Зорю» за втраченими, а тепер відстають від них на 13 балів (при двох іграх у запасі, але все ж таки).

«Інгулець» живе інакше. Команда Ковальця не знає компромісів, бажаючи після фінального свистка бути на щиті або зі щитом. Знову ж таки, судимо суто за статистикою: сім останніх ігор – чотири перемоги, три поразки, нуль нічиїх. У сумі, 12 балів, стрибок на кілька позицій та непоганий відрив від небезпечної зони. Так, «козаки» все ще не можуть впевнено говорити, що вони уникли вильоту, однак і за прогрес у результатах їх варто похвалити. У майбутньому дербі вони точні готові дати бій.

«Олександрія» – «Інгулець» (Петрове)
24 квітня, початок – о 15:00
Олександрія, стадіон «Ніка»
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Трансляція – канал «Setanta Sports+», OTT-платформа «Setanta Sports»

«Олександрія»
Лише дві команди навесні не знають поразок – «Шахтар» та «Олександрія». Багато хто може подумати, що Руслан Петрович непогано прокачав команду, проте насправді все набагато складніше. Його колектив місцями виглядає непогано, але поки що не вистачає банальної стабільності. Стиль простежується, проте все частіше здається, що контроль м'яча команді потрібен лише заради контролю, а з просуванням та конструктивом попереду часто виникають проблеми. Попри наявність таких майстрів, як Калітвінцев, Третьяков та Ковалець.

У «Олександрії» все добре з кадрами – немає травмованих чи дискваліфікованих, а тому Ротань зможе пустити у бій своїх найсильніших бійців. Чи варто чекати на зміни після нулів із «Металістом 1925»? Ймовірніше за все. Цілком можливо, у старт повернеться юний Мустафаєв, який чудово розпочав друге коло, після чого трохи засумував. Справа молода, буває. Також не варто дивуватися, якщо у старті Бондаренка замінить центрбек Бабогло.

Орієнтовний склад: Шевченко – Мірошниченко, Логінов, Бабогло, Цуріков – Михайленко, Ковалець, Мустафаєв – Калітвінцев, Кулаков, Третьяков

«Інгулець»
Навряд чи Сергій Ковалець міг розраховувати на більш вдалий старт зі своїм новим клубом. Хтось може сказати, що «жовто-червоним» банально пощастило з календарем, проте ми не вважаємо це за серйозний аргумент. «Інгулець» здобув чотири перемоги, обігравши «Динамо», а також трьох прямих конкурентів за виживання. В останній грі проти «Руху» команда Ковальця ідеально відіграла перший тайм, створивши чимало моментів, а в другому відкотилася ближче до власних воріт, майже не давши супернику простору для маневру.

Ковалець у минулому турі відкотився до звичних 4-2-3-1, відмовившись від гри у три центральні захисники. Враховуючи, що це спрацювало, припустимо, що коуч продовжить грати з більш звичною розстановкою. Точно на поле не вийде центрбек Кучеренко, місце якого має зайняти досвідчений Поспєлов. Є питання і щодо позиції центрального нападника. Ймовірно, проти «Олександрії» зіграє профільна «дев'ятка» Марусич, який пропускав гру проти «Руху».

Орієнтовний склад: Паламарчук – Нагієв, Поспєлов, Ковальов, Смоляков – Кухарук, Кучеренко – Головкін, Запорожець, Козак – Марусич

Історія зустрічей
Всього зіграно 5 матчів +4=0-1 м’ячі 11-6
На полі «Олександрії» – 3 матчі: +3=0-0 м’ячі 9-4

В УПЛ зіграно 4 матчі: +3=0-1 м’ячі 7-5
На полі «Олександрії» – 2 матчі: +2=0-0 м’ячі 5-3

Останній матч на полі «Олександрії» –10.09.2021. 7-й тур чемпіонату України-2021/2022
ОЛЕКСАНДРІЯ – ІНГУЛЕЦЬ – 1:0
Гол:
Гринь (53).

Цікаві факти та можливі події
– «Олександрія» може забити 350-й гол в УПЛ (ще 2 м’ячі)
– Безнічийна клубна рекордна серія «Інгульця» триває 14 ігор: 7 перемог та 7 поразок.
– «Інгулець» може 20-й раз зіграти внічию або зазнати 30-ї поразки в УПЛ.
– «Олександрія» не програє в чемпіонаті 8 ігор поспіль: перемога та 7 нічиїх.
– Новачок «Інгульця» Олег Білик у першій частині нинішнього чемпіонату виступав саме за «Олександрію».

За матеріалами ua-football.com та upl.ua

24 квітня 2023 09:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 6-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 22:01

Україна, 6-й тур. Полісся – Верес. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 20:50

Україна, 6-й тур. Лівий берег – Кривбас. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 18:09