Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Чорноморець – Металіст 1925 3:0. Україна, 28-й тур. Звіт

Вилучення посеред першого тайму зламало харківському колективу всі плани на гру.

«Металіст 1925» продовжує свою відчайдушну боротьбу за виживання. У минулому турі харків'яни нарешті взяли свою першу за 14 матчів перемогу, обігравши «Ворсклу». Утім, оскільки конкуренти також беруть свої очки, команда Віктора Скрипника не зрушила із зони прямого вильоту. Тому в Одесу харків'яни їхали як на черговий останній і рішучий бій.

В одеситів становище здавалося простіше, але серія з п’яти поразок раптом стала зберігати для «моряків» варіанти закінчити регулярний чемпіонат у зоні перехідних матчів. Тож і для господарів гра з харків'янами не була прохідною, думати про відпочинок на пляжах Одеси ще рано.

Стартовий склад від Романа Григорчука виявився прогнозованим – ті самі 11 гравців, які провели два нещодавні матчі з «Шахтарем». Воно й зрозуміло – ресурс у тренера обмежений і шукати різні варіації просто ні з ким через коротку лавку. Скрипник також не став шукати чогось нового і випустив ті самі 11 гравців, які тиждень тому обіграли «Ворклу».

Старт матчу був за «Металістом 1925»: Юсову трошки забракло влучності після навісу Габелока з кутового. Харків'яни після цього трошки підсіли, а «Чорноморець» захопив м'яч під контроль. Все змінив епізод на 22-й хвилині: Безуглий шипами зарядив Авагімяну по ребрах, хоча за реакцією було видно, що захисник грав без злого умислу. Проте, червона картка і гості залишились у чисельній меншості.

Скрипник одразу ж випустив Курило замість Гармаша і харків'яни почали грати від оборони. І майже втримали рахунок до кінця рахунку. Майже. Мозіль працював як міг, тягнув усе, що летіло у площину, але все-таки пропустив у самій кінцівці тайму. Перший удар Васильєва кіпер гостей потягнув, але круглий після невеликого рикошету знову прилетів до Олександра, який все-таки заштовхав його в сітку – 1:0.

Старт другої половини розпочався з ще одного м'яча «моряків» – класну комбінацію завершив Штогрін. А через сім хвилин одесити зробили перевагу розгромною. Це Бадібанга прострілом знайшов Бойчука в штрафному, а той з лінії воротарського розстріляв ворота Мозіля. «Металіст 1925» виглядав приречено, хоча Варакута рятував після удару Імерекова головою.

Таким чином, «Чорноморець» набрав 32 очки та відірвався від зони ризику, піднявшись з 12-го місця аж на сьоме. «Металіст 1925» з 22 пунктами залишився останнім та не зможе піднятись вище 13-го місця (зони перехідних матчів).

ЧОРНОМОРЕЦЬ – МЕТАЛІСТ 1925 – 3:0
Голи:
Васильєв (45), Штогрін (52), Бойчук (59).
Чорноморець: Варакута, Путря, Салюк, Єрмаков, Брагару, Бойчук (Кузик, 71), Васильєв, Шпорн (Присяжнюк, 88), Бадібанга, Авагімян (Зе, 88), Штогрін (Шаповал, 88).
Запасні: Білик, Вічний, Гучек, Альваренга, Арсич, Голуб, Огіря, Ієде.
Металіст 1925: Мозіль, Безуглий, Імереков, Фарина, Капінус, Юсов (Фрімпонг, 60), Обіная (Вачіберадзе, 55), Габелок, Гармаш (Курило, 24), Сидоров, Борячук (Бичек, 60).
Попередження: Салюк (74) – Обіная (51), Бичек (69).
Вилучення: Безуглий (22).

12 травня 2024 17:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35