Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Турнір за путівку до УПЛ. Півфінали

Серії пенальті, якими завершилися обидва матчі, визначили фіналістів: «Лівий Берег» 30 липня зустрінеться з «Минаєм».

«Лівий Берег» не скористався можливістю підвищитися у класі за підсумками попереднього сезону, але у двоматчевому перехідному протистоянні поступилися «Оболоні». «Металіст 1925» торік посів останнє місце в УПЛ і вилетів у Першу лігу. Але, отримавши несподіваний шанс повернутися в еліту, вважався фаворитом не лише першого півфіналу «Турніру чотирьох», а й усього змагання за заміщення «Дніпра-1».

Уже на перших хвилинах м'яч двічі міг побувати у воротах киян. Спочатку Моура зі штрафного влучив у каркас воріт, а потім з декількох метрів Фрімпонг не зміг переграти голкіпера Механіва. Поступово підопічним Первака вдалося втягнути суперника у в'язкий футбол. Харків'яни багато помилялися у перехідних фазах. У позиційному футболі у них мало що виходило.

Футболісти «Лівого Берега» прогнозовано грали від захисту й очікували на свій шанс. Він трапився перед самою перервою. Когут прострілив на дальню стійку, а Войцеховський холоднокровно переправив м'яч у сітку – 1:0.

Гол у роздягальню додав господарям упевненості. Харків'яни продовжували атакувати, але в їхній грі було багато сумбуру та помилок. До того ж опонент грав у захисті надійно та організовано. Роботи у Механіва у другій половині зустрічі фактично не було. Натомість «Лівий Берег» цілком міг збільшити рахунок в одній із контратак. Марнотратство попереду обійшлося дорого: в компенсований час Кравець виграв боротьбу в новачка «жовто-зелених» Банади і холоднокровно пробив у ближній кут – 1:1. 

Згідно з регламентом, фіналіст визначався одразу в серії пенальті. Моура, що бив у гостей п'ятим, влучив у стійку. А кияни жодного разу не схибили. Тепер «Лівий Берег» чекатиме наступного суперника, котрий визначиться в зустрічі «Миная» та «Епіцентру».

ЛІВИЙ БЕРЕГ (Д2) – МЕТАЛІСТ 1925 (Д2)
– 1:1, пен. 5:4
Голи:
Войцеховський (45+1) – Кравець (90+4).
Серія пенальті: 0:1 Борячук, 1:1 Співаков, 1:2 Панченко, 2:2 Колесник, 2:3 Кравець, 3:3 Сіднней, 3:4 Сидоров, 4:4 Дедух, 4:4 Арі Моура (стійка), 5:4 Соколов.
Лівий
берег: Механів, Соколов, Самар, Якимів, Дударенко (Сіднней, 90+6), Банада, Синиця (Галас, 66), Дедух, Войцеховський (Співаков, 46), М.Когут (І.Когут, 66), Сухоручко (Колесник, 72).
Металіст 1925: Мозіль, Капінус (Безуглий, 75), Імереков, Кравець, Пасіч, Юрченко (Панченко, 75), Арі Моура, Чурко, Гармаш (Когут, 64), Борячук, Овусу (Сидоров, 64).
Попередження: Самар (1), Войцеховський (14), Дедух (33) – Сидоров (76), Імереков (79).

***

«Епіцентр» не зміг прорватись до еліти через стикові матчі навесні, але тоді продемонстрував симпатичний футбол. Підопічні Сергія Нагорняка цілком могли вибити «Минай» – і старт зустрічі підтвердив амбіції.

Вже на 3-й хвилині новачок Запорожець відкрився на лівому куті штрафного й закрутив м'яч у праву дев'ятку. Поперечина врятувала закарпатців!

На 12-й же хвилині «Епіцентр» вирвався уперед. Мороз видав шикарну розрізну передачу на хід Миронюку, а той хитнув захисника у штрафному та поцілив у дальній нижній. 1:0!

Але «Минай» не виглядав безнадійно. Навпаки – підопічні Желько Любеновича відповідали гострими атаками. Між поперечкою та пропущеним голом вони могли забивати двічі. На 5-й хвилині Гунічев увірвався на край карного майданчика й пробив у голкіпера, а на 6-й він же виходив віч-на-віч – Єгор перекинув голкіпера разом з воротами, однак перед цим заліз у офсайд.

Зрештою, на 19-й хвилині «лисиці» відігрались. Кораблін прийняв пас від Гунічева й стріляв з околиць штрафного, однак спробу накрили. Відскок підхопив Вакула, який змістився вздовж периметру та бахнув низом під ближню стійку – 1:1.

Наступні 20 хвилин пройшли на рівних. Команди демонстрували високу динаміку, багато відпрацьовували без м'яча (навіть Вакула не гребував чорновою роботою), могли виходити на рандеву з голкіперами... На це було приємно дивитись. Не вистачало тільки реальних моментів.

До перерви футболісти потішили вболівальників тільки довма епізодами. На 34-й хвилині Станіслав Кристін виконав лонгшот під ліву штангу, змусивши Бандуру виконувати ефектний сейв. «Минай» відповів вриванням Вакули на край штрафного – Владислав зумів обійти голкіпера, але подальший удар накрили.

Відпочивати команди відправилиь за нічийного рахунку. Початок другого тайму виявився невдалим для «Епіцентру» – подільці допускали багато втрат на власній третині й таки догрались. Пріхна на 57-й хвилині запресингував екс-одноклубника Ліповуза, після чого пробив у порожні ворота. 1:2. Минай вирвався уперед.

Щастя закарпатців тривало недовго. Сергій Нагорняк провів серію замін на 62-й хвилині, зокрема випустивши Івана Бендеру. 21-річний нападник віддячив за довіру, зрівнявши рахунок вже на 67-й – Бендера замкнув навіс Владислава Кристіна - 2:2.

«Минай» розгубився, а ще через 10 хвилин пропустив втретє. Миронюк увірвався на лівий край штрафного й спокійно виконав подачу на дальню стійку. Кравчук же пробив головою у протихід Бандурі – 3:2! Тепер вже «Епіцентр» виходив у фінал «турніру чотирьох».

Одразу згадались камбеки «Миная» в УПЛ навесні. Чи зможуть підопічні Желько Любеновича знову? Та звісно зможуть! Тим паче, що «Епіцентр» допоміг у цьому. На 85-й хвилині Миронюк отримав пряму червону за підкат у Корабліна, а рефері призначив штрафний. Подачу з нього Кораблін підрізав на дальню стійку – а там на замиканні зіграв Ременяк. 3:3!

Напруги додала ще й тривала перевірка VAR. Гол таки зарахували. «Минай» ще й побіг за перемогою в компенсований час, організувавши серію кутових – і міг забивати вчетверте зусиллями Корабліна. Після його удару з лінії півкола м'яч зрикошетив від захисника й пройшов над поперечкою. Зрештою, свисток арбітра відправив команди в серії пенальті.

На жаль для «Епіцентру», Равлик схибив з «позначки» – а от гравці «Миная» реалізували п'ять із п'яти. Закарпатці тріумфували, прорвавшись до фіналу плей-офф за УПЛ.

ЕПІЦЕНТР (Д2) – МИНАЙ (Д2) – 3:3, пен. 3:5
Голи:
Миронюк (12), Бендера (67), Кравчук (77) – Вакула (19), Пріхна (57), Ременяк (88).
Серія пенальті: 0:1 Демиденко, 1:1 Запорожець, 1:2 Ременяк, 1:2 Равлик (стійка), 1:3 Дмитрук, 2:3 Кравчук, 2:4 Кораблін, 3:4 Климець, 3:5 Кисіль.
Епіцентр: Чернобай, Жмуйда (Савчук, 86), В.Кристін (Климець, 90+8), Мороз, С.Кристін, Миронюк, Ліповуз (Равлик, 62), Беженар (Полюлях, 87), Проців (Бендера, 62), Кравчук, Запорожець.
Минай: Бандура, Дмитрук, Чуєв, Прокопчук, Дворовенко (Кисіль, 68), Пріхна, Кораблін, Матюшенко (Скиба, 80), Воробчак (Ременяк, 46), Гунічев (Шалфеєв, 59), Вакула (Демиденко, 80).
Попередження: Беженара (51), В.Кристін (70).
Вилучення: Миронюк (85).

26 липня 2024 22:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35