Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Чорноморець – Зоря 0:1. Україна, 2-й тур. Звіт лідера

Три очки гостям забезпечив класний удар Герреро після навісу Антюха. «Зоря» стала першою командою в сезоні 2024/25 УПЛ з двома перемогами. Наразі вона лідер УПЛ, але завтра її теоретично можуть наздогнати «Шахтар» та «Кривбас», а в понеділок ще й ЛНЗ.

Перший тайм виявився досить динамічним і подарував декілька небезпечних моментів. «Зоря» могла забивати вже на 6-й хвилині внаслідок прострілу на 11 метрів, однак Герреро при замиканні пробив повз ближню стійку. «Чорноморець» огризнувся на 12-й – Попов зайшов на лівий кут штрафного та покотив на правий, де всі забули про Бутка. Постріл Богдана накрили в останню мить.

В середині першого тайму луганці виглядали дещо агресивніше. Зокрема, на 20-й хвилині у них пройшла атака з катбеком на лінію майданчика. Герреро пробивав у дотик, але Рудько виручив одеситів. На 39-й же Яцик підставлявся під крос з лівого флангу – вийшло щось схоже на удар метрів з шести. Вище воріт!

Між цими епізодами розташувався класний лонгшот Янакова у лівий нижній. Турбаєвський парирував. Втім, цей момент став останнім для підопічних Олександра Бабича до перерви, а от команда Юрія Коваля створила ще декілька нагод. Зокрема, на 39-й хвилині Джордан прибіг на дальню й замикав кутовий, пробивши головою з близької відстані – Рудько врятував. У компенсований же Кирюханцев котив з флангу до центру штрафного, однак Герреро звідти поцілив у стійку!

Відпочивати команди пішли за нулів на табло, однак у «Зорі» було явно більше моментів. Зрештою, гості конвертували цю перевагу в заслужений гол – Антюх на 50-й хвилині подав з лівого флангу, а Герреро точним ударом головою спрямував м'яч у дальній нижній. 0:1!

Панамець міг і дубль оформити, спробувавши закрутити м'яч з дистанції у праву дев'ять, однак вийшло зависоко. Цей удар став відповіддю на спробу свіжого Габелка – новоспечений одесит бахнув з дистанції над поперечкою. На жаль, у наступні 20 хвилин вболівальники не побачили бодай чогось цікавого.

Наприкінці зустрічі «Чорноморець» дещо додав у активності завдяки купі замін. «Моряки» навіть могли відігратись на 83-й хвилині внаслідок вривання Калина – той увірвався на лівий край карного майданчика, хитнув захисника, змістився у центр і пробив з правої. Неточно! «Зоря» ж перейшла у режим захисту результату.

І вона свого добилась. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу луганського колективу. Підопічні Юрія Коваля стартують у чемпіонаті з двох перемог поспіль – а от у Чорноморця історія протилежна. Одесити поки що навіть без забитих голів.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ЗОРЯ – 0:1
Голи: Герреро (50).
Чорноморець: Рудько, Кисіль (Арсіч, 74), Єрмаков, Бутко, Удод, Савченко (Лотоцький, 88), Васильєв (Габелок, 54), Шпорн (Калин, 74), Янаков (Пшеничнюк, 54), Хобленко, Попов.
Зоря: Турбаєвський, Вантух (Жуніор, 87), Нваезе, Джордан, Тронтель, Мічін (Кораблін, 63), Яцик, Башич, Кирюханцев (Вакула, 63), Антюх (Беніто, 70), Герреро (Горбач, 70).
Попередження: Кисіль, 38, Удод, 90+2 – Кораблін, 90+2.

10 серпня 2024 17:24







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Рух готується до Динамо

 

19 вересня 2024 18:32

Україна, 4-й тур. Динамо – Ворскла. За лаштунками

 

19 вересня 2024 17:11

Прес-конференція головного тренера «Динамо» Олександра Шовковського після перемоги над «Ворсклою»

 

18 вересня 2024 22:01