Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Кривбас – Полісся 0:1. Україна, 28-й тур. Звіт про дводенний марафон

Три очки житомирському клубу забезпечив гол В'ячеслава Танковського, який вразив ворота господарів ще у неділю. «Полісся» повертається у боротьбу за четверте місце.

У 26 турі УПЛ «Кривбас» в рідних стінах зустрічався з «Поліссям». До початку матчу стало відомо про дострокове завоювання криворіжцями як мінімум бронзових нагород, – після поразки «Дніпра-1» в Олександрії.

Щодо початку гри, то він залишився за червоно-білими. На 5 хвилині пройшла швидка атака: Кузик виконав подачу на голову Соси, але той в боротьбі з захисником пробив неточно. Згодом Бескоровайний виводив Кузика тет-а-тет з воротарем, але Кудрик вчасно вийшов з воріт та мʼяча забрав.

«Полісся» витримало стартовий тиск господарів та провело свою разючу атаку в середині тайму. Танковський другим темпом вирішив пробивати з дальньої дистанції – і снаряд залетів у дальню девʼятку, не дивлячись на усі намагання Маханькова врятувати команду.

Пропущений гол дещо знітив «Кривбас», адже гра вирівнялась. Хомченовський та Мустафаєв обмінялись дуже неточними пострілами. Ближче до кінця тайму криворіжці знову перехопили ініціативу, але друга повітряна тривога за гру зупинила їх атаки.

Пауза затягнулась та клубами були прийняте взаємне рішення про догравання поєдинку наступного дня о 13:00. Але і наступного дня розпочали пізніше через чергову повітряну тривогу, яка зайвий раз нагадувала: в нашій країні йде війна.

«Кривбас» розпочав набагато активніше за суперника: два моменти Соси та непоганий удар Бескоровайного тому доказ. Але згодом «Полісся» не менш гостро відповіло. Прогавили вихід один на один Фортюне – Маханьков виручив. Й тут же індивідуальний прохід вдався Назаренку – і знову Маханьков на місці! Володимир парирував удар практично впритул! Неприємно з лінії штрафного стріляв згодом Ндукве – воротар вкотре зіграв бездоганно. Поступово криворіжці знову перехопили ініціативу.

Після кутового та відскоку на силу стріляв Кузик – поруч з ближньою девʼяткою. А міг бути гол туру. Після ще одного розіграшу корнеру міг забивати Бізімана, але фірмовий удар Джихаду не вдався. «Кривбас» продовжував насідати: По, який вийшов на заміну, на жаль, після подачі зліва не зміг пробити в дотик к хорошої позиції… А на 78 хвилині гру знову перервала повітряна тривога…

Остання 10-хвилинка пройшла в обопільних атаках, але врятувати бодай нічию команді Юрія Вернидуба не вдалось.

КРИВБАС – ПОЛІССЯ – 0:1
Гол: Танковський (25).
Кривбас: Маханьков, Дібанго (По, 60), Бескоровайний, Сантіні, Понєдєльнік (Стецьков, 81), Хомченовський, Бізімана (Бандейра, 81), Задерака (Блізніченко, 71), Луньов, Д. Кузик, Соса.
Полісся: Кудрик, Михайличенко, Шабанов, Кушніренко, Чоботенко, Таллес Коста, Танковський (Крамар, 90+3), Назаренко, Мустафаєв, Фортюне,  Ндукве (Луїфер, 74).
Попередження: Бескоровайний (21), Дібанго (44), По (78) – Шабанов (78), Фортюне (90+4).

13 травня 2024 16:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Карпати готуються до львівського дербі

 

17 жовтня 2024 20:44

Ігор Краснопір. Про тренувальний процес, життя у Львові та футбольні мрії

 

17 жовтня 2024 14:20

Оболонь готується до поєдинку проти Динамо

 

16 жовтня 2024 13:41