Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Верес – Зоря 2:1. Україна, 9-й тур. Звіт

На швидкий гол Ігоря Горбача господарі відповіли м'ячами Марко Мрвальєвича та Луана. А загалом – цікавий та досить змістовний матч, у якому обидві команди зробили помітний акцент на атакуючий футбол.

«Верес» підійшов до протистояння з «Зорею» не в найкращому гуморі. Підопічні Олега Шандрука не знали смаку перемог вже чотири матчі поспіль і лише на одне очко випереджали головних аутсайдерів сезону – «Оболонь» та «Інгулець». Натомість «Зоря» після двох поразок нарешті перемогла (у попередньому турі була бита «Ворскла») і розраховувала закріпити свій успіх у турнірній таблиці. Щобільше, сьогодні свій 38-й день народження святкував наставник луганців Младен Бартулович, тож подарунок для головного тренера був питанням честі.

Перший небезпечний момент у матчі створили господарі: Мрвальєвіч після подачі Луана бив головою по центру воріт, але м'яч з відскоком від газону перестрибнув через поперечину. У наступному епізоді Зоря вийшла вперед – флангова атака правим флангом завершилась дебютним голом Горбача. Жуніньо з центру віддав праворуч на Антюха, той протягнув м'яч майже до лінії поля і прострілив в район одинадцятиметрової позначки – форвард «Динамо» у дотик замкнув повз голкіпера. У відповідь Годя з розвороту намагався поцілити у дальній кут – повз ворота.

За трохи Шарай втік лівим флангом, поклав на газон Жуніньо і віддав в центр на Годю – той намагався пробити з льоту, але послав м'яч значно вище. У наступній атаці «Верес» зрівняв: Протасевич навісив вже з правого флангу (після відскоку від захисника Зорі) і Мрвальєвіч головою вгатив сферу у сітку.

В середині тайму Горбач втік по лівому флангу, увірвався у штрафний і майже під нульовим кутом бив – Кожухар виніс на кутовий. На 38-й хвилині Будківський вивів «Зорю» вперед, але зробив це вже після свитку про порушення правил. Згодом мав забивати «Верес» – Шарай цілив під поперечину – але Турбаєвський у карколомному стрибку перевів на кутовий.

У перерві Шандрук вимушений був змінити голкіперів – замість Кожухаря вийшов Когут. У другій половині зустрічі дуель без центра поля продовжилась. Антюх віддав діагональ у штрафний майданчик під удар Вантуху, однак Роман з гострого кута пробив вище воріт. У відповідь Сікейра стріляв з-за меж штрафного по центру – Турбаєвський забрав.

На 55-й хвилині «Верес» вийшов вперед: Луан перебуваючи на лівому фланзі встиг на передачу в центр, змістився правіше і потужно закрутив у ближній кут – перший гол Кампоса в Україні.

А як же не забив у відповідь Антюх!!! Вантух вирізав довжелезну діагональ на праву стійку і Денис потужним замиканням струсонув поперечину.

«Верес» продовжив активно контратакувати: Шарай отримав передачу ліворуч і з меж штрафного стріляв у ближній кут – впритирку зі стійкою.

За 15 хвилин до завершення матчу важкої травми зазнав Василь Гакман – захисника «Вереса» на ношах відправили у карету швидкої допомоги. Замість нього вперше в сезоні на полі з'явився Даниїл Чечер – син екс-гравця збірної України В'ячеслава Чечера. На останній хвилині Будківський міг рятувати для «Зорі» нічию, але Гончаренко зняв м'яч з ноги Пилипа.

Перемога дозволила «Вересу» набрати 11 очок і піднятись одразу на дев'яту сходинку турнірної таблиці, «Зоря» з 12-ма пунктами залишилась сьомою.

ВЕРЕС – ЗОРЯ – 2:1
Голи:
Мрвальєвич (19), Луан (55) – Горбач (9).
Верес: Кожухар (Когут, 46), Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Гакман, 46, Чечер, 75), Яго, Кльоц, Шарай, Годя (Кучеров, 65), Луан, Мрвальєвич (Гайдучик, 64).
Зоря: Турбаєвський, Вантух, Джордан, Ескінья, Жуніньо (Беніто, 69), Антюх, Яцик (Тронтель, 69), Башич (Супряга, 58), Мічин, Будківський, Горбач (Хахльов, 58).
Попередження: Луан (85), Вантух (90+2), Когут (90+4) – Горбач (36), Башич (39), Супряга (82).

5 жовтня 2024 15:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 9-й тур. Огляд усіх матчів

 

07 жовтня 2024 15:33

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:12

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Повний матч

 

06 жовтня 2024 17:55