Сьогодні 16 жовтня 2024 р.

Чорноморець – Карпати 0:1. Україна, 7-й тур. Звіт

У стартовому матчі 7-го туру чемпіонату України «Чорноморець» на своєму полі поступився «Карпатам».

Перший момент у матчі організували львів’яни вже на 6-й хвилині: після навісу з лівого флангу м'яч прилетів на дальню стійку на Стеніо і бразилець з 2-х метрів пробив над поперечиною. За трохи Мірошниченко потужно стрільнув у праву дев'ятку, але Рудько не зумів зафіксувати м'яч у руках і перевів на кутовий.

Згодом Удод грубо в'їхав у Стеніо і лікарям довелось довго чаклувати над гравцем Карпат, аби повернути його у гру. В середині тайму Бутко стріляв здалеку – над воротами.

На 37-й хвилині Білошевський не встиг відібрати м'яч у Бруніньйо і збив його на лінії штрафного. Мірошниченко зі стандарту пробив над воротами. У відповідь Чорноморець втік у контратаку, Лацабідзе вивів Кайо сам на сам і Гомес цілив у дальній кут – сфера пройшла повз ліву стійку. Наприкінці тайму Білошевський виграв підбирання метрах у 25-ти від воріт Карпат і пробив – знову вище.

На старті другої половини зустрічі Карпати вийшли вперед: Кисіль збив Чачуа поблизу штрафного майданчика, Саків закрутив зі стандарту, м'яч пролетів поміж голів гравців у стінці й влетів у сітку.

За мить Ігор Невес отримав передачу на правому фланзі, виграв забігання у Скиби й з гострого кута намагався поцілити під дальню стійку – бракувало лічених сантиметрів.

На 64-й хвилині «Карпати» залишились у меншості: Адамюк за зрив атаки заробив другу жовту картку і майже на 30 хвилин дав фору супернику.

На екваторі другої сорокап’ятихвилинки Янаков з лівого флангу стріляв у дев'ятку – на мить здалось, що м'яч залетів у ворота, однак він влучив у зовнішній бік сітки. У відповідь Підлепенець з лінії штрафного ледь не подвоїв перевагу «Карпат» – Рудько у карколомному стрибку зреагував на удар.

З кожною хвилиною відчувалась втрата «Карпатами» гравця, адже «Чорноморець» все більше і більше тиснув, марнуючи нагоди зрівняти. На 83-й хвилині Попов опинився на газоні після боротьби з Бабогло, але арбітр пенальті не дав – повтор підтвердив правильність рішення рефері.

«Карпати» втікали у контратаки й іноді лише порушенням вдавалось зупиняти «левів». Саме так зробив Пшеничнюк, привізши небезпечний штрафний. Мірошниченко цілив під поперечину – бракувало зовсім трохи.

Шах міг знімати питання щодо переможця, але з меж штрафного по дузі відправив м'яч повз стійку. Гості витримали фінальний спурт і здобули таку важливу перемогу після розгрому від «Шахтаря» (2:5).

Звитяга дозволила «Карпатам» набрати 8 очок і піднятись на дев'яту сходинку турнірної таблиці УПЛ. «Чорноморець» з 6-ма пунктами опустився на дванадцяте місце.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – КАРПАТИ – 0:1
Гол:
Саків (52).
Чорноморець: Рудько, Бутко, Лацабідзе (Сігеєв, 63), Скиба, Удод, Кисіль, Габелок (Пшеничнюк, 76), Білошевський, Кайо Гомес (Нето, 63), Хобленко (Попов, 63), Петряк (Янаков, 63).
Карпати: Кемкін, Мірошніченко, Бабогло, Адамюк, Саків, Чачуа (Клименко, 77), Альварес, Бруніньйо (Шах, 59), Стеніо (Підлепенець, 66), Ігор Невес (Устименко, 77), Очеретько (Педросо, 66).
Попередження: Удод (18), Петряк (34), Пшеничнюк (84) – Адамюк (54), Кемкін (89).
Вилучення: Адамюк (64, повторне попередження).

21 вересня 2024 16:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 7-й тур. Чорноморець – Карпати. Огляд матчу

 

21 вересня 2024 15:38