Сьогодні 17 жовтня 2024 р.

Лівий Берег – Динамо 0:3. Україна, 8-й тур. Звіт про економну перемогу

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольний клуб»

Лідер УПЛ продовжив набирати очки, поклавши на лопатки атлетичних, але доволі примітивних «лелек».

В інтервалі між двома турами Ліги Європи команда Олександра Шовковського повернулася до Києва аби зіграти дербі проти «Лівого берега», що культивує яскраво виражений атлетичний футбол.

Тому в цьому матчі очікувалося багато бігової роботи, а також насиненої єдиноборствами штовханини. Якби сучасне «Динамо» мало більше класу, воно б легко могло уникнути цього примітиву, однак наразі про це й годі мріяти. Часто-густо «біло-сині» погоджуються із пропозицію їхніх суперників по УПЛ і змагаються з ними на, скажімо так, легкоатлетичному рівні.

Так сталося і цього разу, хоча лідеру УПЛ вдалося забити швидкий гол і повести гру за власним сценарієм. Після кутового другою хвилею атаки на простріл Караваєва відгукнулися одразу декілька партнерів, найспритнішим з яких виявився юний Михавко. Саме він з близької відстані й відкрив рахунок, що засвідчив навіть занадто аж задовгий ВАР.

Невдовзі Ярмоленко вразив ціль вдруге після пасу Вівчаренка, проте тут ВАР зіграв уже на користь «лелек» – офсайд в Андрія дійсно був зафіксований справедливо. А далі… Далі динамівці дозволили супернику зав’язати себе в павутиння контактного футболу із великою кількістю фолів, які не завжди вже побачиш навіть на колгоспних вигонах.

«Лівий Берег», як, утім, і більшість інших клубів нинішньої УПЛ, такою невитонченою зброєю володіє майстерно. Але й «Динамо», діючи на досить посередній швидкості, чомусь дозволило господарям упакувати себе в подібні провінційні тенета. Тоді як ігровий час йшов, перевага в рахунку залишалася мінімальною, плюс самі «біло-сині» почали інтригувати проти… свого ж голкіпера.

Як, наприклад, той-таки Михавко, що подарував шикарний момент Синиці – Бущану відверто пощастило із тим, що гравець «лелек» поцілив прямо над його головою, і підняття воротарських рук вистачило для сейва. Ще декілька разів господарі створювали напругу біля його володінь після стандартів, і так вийшло, що в цілому перший тайм виявився доволі рівним – з точки зору якості гри.

У другому принципових змін також не відбулося, щоправда, «Динамо» трошки пришвидшилося, провівши декілька стрімких атак, одну з яких увінчав постріл Буяльского в поперечину. «Лівий Берег» тим часом продовжував терпляче очікувати свого шансу, який найчастіше випадає наприкінці гри. Такий був у нього в програному матчі з «Шахтарем», віра в нього надихала «лелек» і цієї неділі.

Однак на 61-й хвилині голкіпер господарів Механів значно послабив інтригу, помилившись при виконанні елементарної вертикальної передачі. Динамівець Бражко перехопив її в центральному колі й першим дотиком закинув майстерно м’яч за комірець воротаря. Так рахунок став 0:2, і «біло-сині» остаточно перейшли на контратакуючу модель гри. Остаточно ж долю цього матчу прояснило друге попередження центрального захисника господарів Самара, наслідком чого став і третій гол у ворота Механіва – він на особистому рахунку Рубчинського.

Отже, підопічні Шовковського здобули чергову перемогу в УПЛ, повернувшись на перше місце в таблиці. Так, на полі «Лівого Берега» динамівці не продемонстрували аж занадто видовищної гри, проте знову вдалися до активної ротації, зберігши таким чином емоційну та фізичну енергію для чергового свого єврокубкового іспиту. Також слід відзначити довгоочікуване повернення на поле після травм одразу двох центрбеків Попова та Дячука, що на початку сезону вважалися стовпом оборони команди. Це, безумовно, підсилює її склад.

Нагадаю, що наступного четверга, 3 жовтня, в рамках 2-го туру Ліги Європи суперником «біло-синіх» буде німецький «Гоффенгайм»

ЛІВИЙ БЕРЕГ – ДИНАМО – 0:3
Голи:
Михавко (8), Бражко (61), Рубчинський (90+1).
Лівий Берег:
 Механів, Соколов, Якимів, Самар, Шаповал, Дідух, Приходько, Н.Когут (І.Когут, 75), Синиця, Галас (Войцеховський, 75), Кобзар (Семенов, 84).
Динамо: Бущан, Караваєв, Попов (Дячук, 89), Михавко (Біловар, 64), Вівчаренко, Бражко, Рубчинський, Ярмоленко (Кабаєв, 46), Буяльський, Брагару (Волошин, 64), Герреро.
Попередження: Самар (22), І.Когут (80) – Попов (43), Біловар (74).
Вилучення: Самар (80, повторне попередження).

29 вересня 2024 19:59







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Оболонь готується до поєдинку проти Динамо

 

16 жовтня 2024 13:41

Україна, 9-й тур. Огляд усіх матчів

 

07 жовтня 2024 15:33

Україна, 9-й тур. Динамо – Кривбас. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:12