Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Україна, 9-й тур. Дніпро-1 ‒ Металіст 1925. Анонс матчу

До очного протистояння «Металіст 1925» та «Дніпро-1» підходять після поєдинків на Кубок України посеред тижня. І якщо підсумок тих матчів для обох клубів однаковий ‒ вони вибули зі змагань, то фон усього цього різний.






«Дніпро-1» – «Металіст 1925» (Харків)
2 жовтня 2023, початок матчу – о 17:00
Дніпро, «Дніпро-Арена»
Головний арбітр
– Роман Блавацький (Львів)
Арбітр ВАА – Ігор Пасхал (Херсон)
Пряма трансляція – телеканал «УНІАН», youtube-канал Football Hub

Едмар та Голодюк дали можливість отримати ігрову практику тим гравцям, які менше її отримували в матчах УПЛ. Футболісти практику отримали, але й отримали три голи від «Ворскли» на які не змогли надати відповідь. Хоча, як казав у передматчевому коментарі Ігор Курило, можливо, краще програти в чемпіонаті, ніж у Кубку України.

«Дніпро-1» же грав свій поєдинок проти «Полісся» повністю бойовим складом. Команда вела в рахунку, але втратила перемогу в компенсований до другого тайму час. А в серії пенальті остаточно вибула з турніру. Відповідно, основа «Металіста 1925» майже в повному складі тиждень відновлювалася, а «Дніпро-1» посеред тижня відіграв 120 хвилин проти «Полісся».

Щодо УПЛ, протистояння «Дніпра-1» та «Металіста 1925» закриває змагальну програму 9-го туру. Харківська команда перед матчем є восьмою, набравши 11 очок в семи матчах. Гравці «Дніпра-1» також мають перенесені поєдинки, відтак зіграли лише шість матчів, у яких набрали дев’ять очок, що дозволяє їм перебувати зараз на 11-й позиції.

Цікаво, що зустрічаються команди з найкращим захистом в УПЛ. Так, найменше пропущених голів зараз у двох команд, що йдуть у середині турнірної таблиці ‒ «Металіста 1925» та «Дніпра-1»: по п’ять. Наприклад, команди, що зараз розташовуються в трійці лідерів пропустили вже по десять голів. Ну і в цьому міні-змаганні все ж першість за харківським клубом. Адже вони свої п’ять голів пропустили за сім поєдинків, а «Дніпро-1» за шість.

Історія протистоянь двох клубів розпочалася ще у Другій лізі. Вони разом розпочинали виступи на професіональному рівні (хоча один із колективів і зміг якимось чином пропустити аматорські змагання). Відтак, там було дві домашніх перемоги «Дніпра-1» та домашня перемога «Металіста 1925». У Першій лізі команди обмінялися гостьовими тріумфами. І вже в еліті українського футболу, в позаминулому сезоні, «Дніпро-1» переміг у Харкові ‒ 2:1. А в попередньому чемпіонаті команда з Дніпра здобула дві перемоги з рахунком 3:0.

Щодо кадрової ситуації, то на цьому тижні застудилися і не зможуть сьогодні допомогти «Металісту 1925» Ростислав Русин та Мар'ян Фарина. Продовжують відновлення Дмитро Капінус і Костянтин Бичек. Останній, хоч вже й тренувався на цьому тижні, але ще не готовий зіграти в матчі. Також травмований і не зможе вийти на футбольне поле Іван Коваленко.

2 жовтня 2023 09:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Найкращі динамівські голи серпня

 

06 вересня 2024 15:03

Герреро: «Маю двічі забити «Лаціо»… І не лише йому!»

 

05 вересня 2024 10:33

Із ювілеєм, Григорію Михайловичу!

 

04 вересня 2024 15:35